reklama

Prečo asi mladí píšu??

Občas sa sama pristihnem ako si bez akéhokoľvek rozmýšľania čarbem na kúsok papiera alebo na okraj zošita. Niekedy sú to kvietočky, motýliky a inokedy slová, ktoré mi práve prebiehajú hlavou. Najprv sú to slová potom vety a nakoniec, keď už zabudnem, že sedím nad otvoreným zošitom z biológie, sú to celé myšlienky a moje pocity, ktoré práve v tom okamihu prežívam. Keď už nemám o čom písať papierik schovám tak, aby ho nikto nenašiel.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

 Prečo mladí ľudia píšu? prečo chcú dať na papier to čo cítia? Večer pri svetle lampy ležiac na posteli píšu verš za veršom a riadok po riadku do svojho tajného denníka. Tieto básne sú naše vlastné, jedinečné možno dotknuté prvým dotykom lásky, priateľstva ale aj prvej facky od života, ktorá tak veľmi bolí. Tak prečo mladí píšu? Nemajú sa s kým porozprávať? Alebo sa možno boja, že ich ostatní vysmejú. Vraví sa, že papier znesie všetko. A hlavne papier mlčí. Nikomu nič neprezradí. Naše priateľstvá sú často iba pretvárka... Ľudia strácajú dôveru v svojich najlepších kamarátov. Rodičia si raz nenájdu čas inokedy majú dosť vlastných problémov, tak prečo ich zaťažovať aj tými mojimi. Niekomu to povedať musím. Ale komu? Bože, poviem to aspoň Tebe. Kde a ako začať.... Veľa myšlienok, mám v tom chaos. A tak si vezmem papier, pero a píšem. O problémoch i radostiach, ktoré mi prináša rodina, škola a priatelia. Na papier môžem dať všetko čo cítim, čo ma trápi a vždy to ostane iba medzi nami. Naše tajomstvo, ktoré ostane zahádzané pod inými papiermi v poslednej zásuvke písacieho stola. Nikdy to nikto nebude čítať ani známkovať. Možno je tých básni o láske a sklamaní, o bezradnosti a radosti, toľko, žeby zaplnili celú knihu. No nikdy neuzrú svetlo sveta. Možno preto mladí píšu. majú svoje tajomstvá, o ktorých nechcú nikomu povedať, ale ani nevládzu to všetko držať v sebe, vo svojom vnútri. Tak píšu slová, básne, poviedky i romány. Vylievajú si svoju dušu na kúsok papiera. Majú lepší pocit, že ich tajomstvo už nie je len ich, že to niekomu povedali, a tiež majú istotu, že papier mlčí.

Františka Šmajdová

Františka Šmajdová

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som dievča, ktoré zaujíma realny svet okolo a občas si odbehnem do fantazie... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu