reklama

Čerešnička na torte

Skoro každý z nás má predstavu o tom, čo je v jeho živote tá čerešnička na torte... je to často práve tá naša najhlbšia (ešte nenaplnená) túžba. My veriaci vieme stále Boha bombardovať prosbami o to, aby nám tu čerešničku konečne doprial. Ale často pri tom zabúdame na to, že Boh ju ani nemá kam položiť.... chýba jej torta – čiže dobre vymiesené cesto, upečené do krehkého korpusu a na ňom dobre vyšľahaná šľahačka. Ak vezmeme do úvahy, že tortu tu používam ako symbolické vyjadrenie nášho života... tak si vieme predstaviť že také „miesenie cesta a šľahačky“ nemusí byť jednoduché a už vôbec nie rýchle.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Často máme pred očami len tú čerešničku, ale nemáme ani poňatia ako vyzerá naše cesto. A verte mi... Boh je veľký detailista a nebaví ho robiť len také nejaké zákusky... ak s ním človek začne spolupracovať, tak si na tom naozaj dáva záležať.

Poviem vám príklad jednej takej krásnej tortičky... asi pred 7 rokmi sa začal u mojej veľmi blízkej osoby boj o jej práva. Po veľmi bolestnom a krátkom manželstve došlo k rozvodu. Bola ešte veľmi mladá a okolnosti sobáša a manželstva poukazovali na to, že je možné manželstvo, ktoré bolo uzavreté v katolíckej cirkvi rozviazať. Celých 7 rokov bojovala o to, aby konečne prišiel „ten papier“ (čiže rozhodnutie katolíckej cirkvi). Mnohí okolo nej, ktorí mohli tento boj sledovať, čakali na tú čerešničku na torte... ale viacerým unikla jedna podstatná vec! Za celú tú dlhú dobu 7 rokov v nej Boh tak naplno pracoval, že sa z nej stal (a naozaj sa to nebojím povedať) úplne iný človek. Naozaj sa jej podarilo prekuknúť Božie úmysly a neváhala sa nechať viesť... ten proces bol naozaj dlhý a veľmi ťažký, ale paradoxne, práve tým bol veľmi požehnaný a krásny, plný dobrodružstva. Som vďačná za to, že som mohla byť v jej úplnej blízkosti a mohla byť svedkom niečoho takého.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na konci minulého roka mi povedala: „Vieš Mary, aj keby mi ten papier ešte neprišiel, bol to jeden z najmilostivejších a najkrásnejších rokov, aký som kedy mala.“ Tým pádom to v mojom jazyku znamená, že aj keby jej Pán Boh tú čerešničku na torte ešte nedal... už len to, že miesil cesto a šľahačku na tortu, bolo pre ňu obrovským darom.

A čo ty? Stále čakáš len na tú tvoju čerešničku? Nezabudni si užívať to, ako sa miesi a pečie tvoje cesto! Lebo Boh má tu čerešničku pre Teba odloženú, len ju možno ešte nemá kam položiť.

Mária Špesová

Mária Špesová

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek v neustálom boji so svojimi dvoma hnacími motormi. A to s pokorou, ktorú tak úpenlivo hľadám a pýchou, ktorá ma predsa vždy doženie. Zoznam autorových rubrík:  básneSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu