reklama

Už zajtra to vypukne!

Sranda bokom, je to oficiálne. Už zajtra, 10.10. o 18.tej hodine v Ice Arene v Prešove to vypukne – udalosť roka na Prešovskej univerzite. Avšak ešte predtým je potrebné povedať si niečo dôležité...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Aj sa toho povedalo! Na oficiálnej schôdzi pred začiatkom sezóny sa zišlo vedenie hokejového klubu UNIPO Warriors spoločne s jeho reprezentantmi.

vedenie tímu HK UNIPO Warriors
vedenie tímu HK UNIPO Warriors (zdroj: Stanka Bratková)

Prešovských bojovníkov prišiel podporiť a zapriať im veľa šťastia a výhier aj sám dekan Fakulty športu, doc. PaedDr. Pavel Ružbarský, PhD. „Častokrát aj keď neuvidíte cestu na konci, ani to svetlo a bude to beznádejné, nevzdávajte sa a vždy bojujte!“ povzbudil hráčov hneď v úvodnom príhovore a vopred všetkým prítomným hokejistom poďakoval za príjemnú pondelkovú atmosféru na štadióne Ice Arena v Prešove, kde sa v súboji stretnú spolu s hráčmi z UMB Hockey Team. Zároveň zdôraznil, že nebude chýbať ani dôležitá návšteva zo zahraničia a na prešovských Warriors sa príde pozrieť aj jedna z najväčších českých kapacít na športovú prípravu detí a mládeže, doc. PaedDr. Tomáš Perič, Ph.D., z Karlovej univerzity v Prahe. Ako príhovor dekana začal, obdobne aj skončil – pozitívnymi slovami s naozaj veľkou dávkou podpory „...budeme stáť za vami!“

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
zľava dekan FŠ doc. PaedDr. Pavel Ružbarský, PhD. a generálny manažér RNDr. Adrián Kuba
zľava dekan FŠ doc. PaedDr. Pavel Ružbarský, PhD. a generálny manažér RNDr. Adrián Kuba (zdroj: Stanka Bratková)

Ešte v roku 2012 navrhol Mgr. Marek Kokinda, PhD., pevná súčasť realizačného tímu a zároveň hráčsky agent a mentor HK, dnešnému generálnemu manažérovi HK UNIPO WARRIORS, RNDr. Adriánovi Kubovi zaujímavú myšlienku spolupráce: „Poďme sa do niečoho pustiť, poďme dostať univerzitný hokej na trošku inú úroveň...“

Marek Kokinda a jeho príhovor
Marek Kokinda a jeho príhovor (zdroj: Stanka Bratková)

A veru, pánom sa to podarilo, čoho dôkazom bola aj dnešná schôdza. Počuť bolo čo, no rovnako aj vidieť. Bolo vidieť ako sa Marekovi počas prehovoru podarilo dotknúť myslí a sŕdc chlapcov v maximálnej možnej miere. Podnietenie, sila a zároveň pokorné odhodlanie, ktoré im vštepoval dostalo aj mňa, jedinú zástupkyňu ženského pohlavia. Chvíľami som sa aj ja cítila ako jeden z hráčov, ktorý tvorí tento neskutočne skvelý tím. A ako aj Marek uviedol: „ Tím netvoria individuality, ale tie individuality robia tím. Hráte za Warriors PU. Je to tím, ktorý sa vždy prezentoval bojovnosťou, ktorý bol vždy postavený na tom, že hráči hrajú srdcom a tiež na tom, že my chceme a nie musíme.“ A vtedy si viacerí prítomní len pre seba automaticky kývli hlavou na znak súhlasu. Záverečné slová prehovoru „Stojíme pred novou výzvou!“ vyvovali vo viacerých očiach iskričky a taký ten úsmev, ktorý isto všetci poznáte. Úsmev, pri ktorom si sami pre seba v duchu poviete – a ja tú výzvu zdolám!

SkryťVypnúť reklamu
reklama
hráči HK UNIPO Warriors
hráči HK UNIPO Warriors (zdroj: Stanka Bratková)

Ako inak, povzbudivé slová nechýbali ani od viceprezidenta klubu HK WARRIORS PU, Martina Staroňa. Hokejistov informoval o skĺbení hokeja spolu so štúdiom a zároveň ich motivoval k súťaži o naj študenta. Chlapci sa teda počas sezóny môžu predviesť nielen na ľade, ale aj v študijných aktivitách na univerzite.

Podrobnosti o štruktúre klubu, o tej menej hokejovej časti ale zároveň tej najdôležitejšej, manažérskej, bez ktorej by sa zajtrajší zápas a celkovo zápasy hráčov nemohli udiať, prezradil generálny manažér klubu RNDr. Adrián Kuba. Súčasne zdôraznil, aké náročné bolo dostať sa až do tohto momentu, hoc sa veľa vecí zdá momentálne ako malý zázrak, chcelo to veľa námahy a práce. „Nič nie je samozrejmé, to iste všetci viete.“ podotkol. A hráči to vedia, sú si toho vedomí, pretože niekedy človek ani nemusí nič povedať, tvár vie toho prezradiť naozaj dosť a ich výrazy ich prezradili. Ticho sedeli, všetci počúvali, občas súhlasne prikývli, no hlavne, uvedomovali si dôležitosť povedaných slov, dôležitosť dnešného dňa ako aj dôležitosť samotného reprezentovania Prešovskej univerzity, či chceli alebo nie, bolo to na nich vidieť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
hráči HK UNIPO Warriors
hráči HK UNIPO Warriors (zdroj: Stanka Bratková)
nechýbali úsmevné momenty
nechýbali úsmevné momenty (zdroj: Stanka Bratková)
Martin Jesenský, kondičný tréner a zároveň asistent kapitána
Martin Jesenský, kondičný tréner a zároveň asistent kapitána 

Na záver sa prihovorili tréner prešovských bojovníkov, Peter Zachar, spolu s asistentom Adamom Krivdom. Pán tréner si dal naozaj záležať nielen na informovaní, ale hlavne na zdôraznení pravidiel a morálnych aspektov zúčastnenia sa tohto projektu, konkrétne rozoberal Etický kódex hráčov EUHL, čo je ďalším významným znakom serióznosti ligy a tiež tímu. „EUHL nie je len o hokeji, ale aj o vzdelávaní sa a nachádzaní si nových priateľov a zážitkov.“ dodal na záver.

zľava Adam Krivda, Peter Zachar
zľava Adam Krivda, Peter Zachar (zdroj: Stanka Bratková)

Koniec stretnutia sa niesol v duchu vymenovania nových pilierov tímu. Kapitánom HK UNIPO Warriors sa stal Kristián Horváth a jeho asistentmi sú Martin JesenskýJakub Mistrík.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Kapitán tímu Kristián Horváth
Kapitán tímu Kristián Horváth (zdroj: Stanka Bratková)

Chlapcom držíme palce a úspešný štart v novej sezóne! 

Stanislava Bratková

Stanislava Bratková

Bloger 
  • Počet článkov:  64
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nič netrvá večne,napriek tomu nikdy nič celkom nezmizne. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu