reklama

(Nielen) Prešov, máš sa na čo tešiť!

Tri krajiny, desať tímov a jeden spoločný slogan – Budúcnosť hokeja spočíva vo vzdelaní. Aj o tom je EUHL.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Keď vyvíjaš pracovné úsilie a zároveň robíš, čo ťa baví, ani si neuvedomíš, že pracuješ. A ako študentka mediálnych štúdií na Prešovskej univerzite v Prešove je mi cťou byť súčasťou tohto skvelého projektu, o ktorom Vás budem mediálne informovať, predovšetkým blogovou cestou. Pýtate sa o čom? Nenechajte sa rušiť pri čítaní, čerpajte informácie a hlavne, tešte sa. O mesiac začíname!

.............................................................................................................

Už v októbri odštartuje v treťom najväčšom meste Slovenska univerzitná súťaž európskych rozmerov. EUHL (European University Hockey League) prichádza do Prešova, kde sa predstaví výber tých najlepších hráčov z univerzít a vysokých škôl nielen zo Slovenska, ale aj z Česka a Poľska. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Spoluzakladateľ a viceprezident EUHL, Ľubomír Sekeráš, ktorý s hokejom začínal v Dukle Trenčín a prebojoval sa až do tímov akými sú napríklad Dallas Stars, Södertälje SK, Lokomotiv Jaroslavľ či Minnesota Wild si bol už na začiatku projektu vedomý toho, ako neustále rastie počet mladých hráčov, no po ukončení strednej školy narážajú na dilemu či budú naďalej študovať a vzdajú sa svojho hokejového sna alebo naopak, zanechajú štúdium a dajú prednosť zápoleniu na ľade. Sekeráš skĺbil obe otázky do jednej odpovede a vytvoril projekt, v ktorom ponúka študentom a hráčom zároveň spojenie nadobudnutých poznatkov a univerzitných vedomostí v praxi.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A práve tú si môžeme čoskoro vychutnať aj na Zimnom štadióne – ICE Arena v Prešove, kde sa už od polovice augusta pripravuje na novú sezónu univerzitný hokejový tím Warriors Prešovská univerzita. Chlapci nezaháľajú, na ľade trénujú 3x týždenne, aby sa už v prvom ligovom zápase predstavili v plnej zbroji. Sledovať a podporovať ich môžete už v polovici októbra pri zahájení sezóny, ktorá potrvá až do apríla. Prešovskí bojovníci doteraz štartovali iba na Hokejovom turnaji univerzít SR.

Hokejový tím „Warriors“ Prešovskej univerzity v Prešove na hokejovom turnaji univerzít SR 2015
Hokejový tím „Warriors“ Prešovskej univerzity v Prešove na hokejovom turnaji univerzít SR 2015 (zdroj: Stanka Bratková)

 

Reprezentačný tím prešovských bojovníkov - „Warriors“ pozostávajúci z veľkej miery zo študentov PU zastrešujú predovšetkým jej zamestnanci. Nechýba silná podpora od vedenia univerzity, kde prezidentom klubu prešovských Warriors je dekan fakulty športu doc. PaedDr. Pavel Ružbarský, PhD. Okrem toho prisľúbil účasť v Správnej rade klubu aj rektor univerzity prof. PhDr. Peter Kónya, PhD. a taktiež prorektor pre vonkajšie vzťahy a marketing doc. Ing. Ladislav Suhányi, PhD., MBA a prorektor pre vedu, umenie, šport a akreditáciu prof. PhDr. Milan Portik, PhD.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Možnosť budovania európskej hokejovej kvality na východe Slovenska podporuje rovnako aj vedenie mesta Prešov, na čele s primátorkou mesta Ing. Andreou Turčanovou a samozrejme aj s absolventom Prešovskej univerzity v Prešove, PhDr. Martinom Ďurišinom, PhD. viceprimátorom mesta Prešov.

Pridajte sa k sledovaniu zápasov a príďte si užiť nezabudnuteľnú atmosféru EUHL na prešovskom ľade! Kto vie, čoskoro možno práve váš syn, spolužiak, brat či frajer bude v zámorí hrdo vravieť ako a kam ho práve EUHL posunula, keďže v dnešnej dobe sa takmer 31% hráčov v NHL dostalo do ligy práve prostredníctvom univerzitného hokeja! 

SkryťVypnúť reklamu
reklama
puk
puk (zdroj: weheartit.com)

 

Stanislava Bratková

Stanislava Bratková

Bloger 
  • Počet článkov:  64
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nič netrvá večne,napriek tomu nikdy nič celkom nezmizne. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu