reklama

MHD Martin: Primátor mesta Martin nevedel kto podpísal zmluvy za mesto. Bol to on sám.

Martinčanov dlhodobo trápi stav mestskej hromadnej dopravy. Nová MHD bola veľkou témou počas predvolebnej kampane.

MHD Martin: Primátor mesta Martin nevedel kto podpísal zmluvy za mesto. Bol to on sám.
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Dovolím si tvrdiť, že vtedy sladko znejúce predstavy, že MHD v meste bude pre všetkých zadarmo, ktoré sľuboval vtedy ešte kandidát na primátora Ján Danko, sľuby o aquaparku, prekrytí letného kúpaliska a jeho celoročnému využívaniu, trojprúdovke na Martinské Hole, ho vyniesli do primátorskej stoličky. Všetky tieto predvolebné sľuby ostali dodnes nenaplnené. Naopak, namiesto mestskej hromadnej dopravy, ktorá mala byť zadarmo sa cena niektorých lístkov zvýšila.

Namiesto toho, aby chodilo počas pandémie viac spojov MHD, aby sa znížilo riziko nákazy, tak boli spoje redukované a ľudia sa v autobusoch MHD tlačia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Všetky tieto rozhodnutia (navýšenie ceny lístkov https://blog.sme.sk/stanislavthomka/politika/v-martine-si-priplatime-za-cestu-mhd-1-euro-za-1-zastavku-taka-je-realita ako aj to, že počas školského roku chodia autobusy v prázdninovom režime - https://www.mhdmartin.sk/aktualita/205-ako-premavame-od-2--septembra-2021/ ) musel niekto za mesto schváliť.

Na dnešnom zastupiteľstve (16.9.2021) som primátora požiadal o odpoveď, kto za mesto Martin podpísal zmluvy o navýšení cien MHD, ako aj o tom, že doprava bude počas školského roku premávať v prázdninovom režime.

Všetky tieto dodatky totiž vznikli bez vedomia zastupiteľstva. Ani jeden z dodatkov nebol témou rokovania poslancov a dozvedeli sme sa o týchto zmenách len z webovej stránky mestskej hromadnej dopravy. Odpoveď primátora ma zaskočila: on to vraj za mesto nepodpísal a ani nevie kto to podpísal.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

EDIT:

Odpoveď prišla na ďalšom zastupiteľstve:

Zmluvu o zmene cien v MHD ako aj o zmene jazdného režimu počas školského roka 2021/2022 bola dohodou medzi Martinom, Vrútkami, Lipovcom, Turčianskymi Kľačanmi, Bystričkou a SAD Žilina podpísaná štatutármi samospráv. Dokonca na zmluve našiel aj svoj podpis.

Stanislav Thomka

Stanislav Thomka

Bloger 
  • Počet článkov:  57
  •  | 
  • Páči sa:  9x

Poslanec mesta Martin a Žilinského samosprávneho kraja. Zoznam autorových rubrík:  Rusko 2008čo deň dalUkrajina 2007Politika

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu