reklama

iCow: Aplikácia z Kene, ktorá pomáha farmárom zlepšiť produktivitu stáda a zvýšiť príjmy

iCow je webová aplikácia, ktorá bola založená v roku 2010 Kenijčanom Camillom Luddingtonom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

iCow je webová aplikácia, ktorá bola založená v roku 2010 Kenijčanom Camillom Luddingtonom s cieľom pomôcť farmárom zlepšiť produktivitu ich stád a zvýšiť ich príjmy. Aplikácia poskytuje farmárom informácie o reprodukcii, dojení, krmivách a chorobách, a tiež im poskytuje upozornenia na dôležité úkony, ako napríklad očkovanie a kontrolu na parazity.

iCow funguje tak, že farmári zadávajú tieto údaje do aplikácie prostredníctvom svojho mobilného telefónu. Aplikácia potom poskytuje farmárom informácie o optimalizácii produkcie mlieka a reprodukcie stáda, ako aj upozornenia na potenciálne problémy, napríklad choroby zvierat.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Poskytuje farmárom tiež prístup k trhu s mliekom. Týmto spôsobom môžu farmári predávať svoje mlieko priamo spotrebiteľom a získať lepšie ceny než cez tradičných predajcov. Aplikácia tiež umožňuje farmárom komunikovať s veterinármi a získať rady ohľadom starostlivosti o svoje stáda.

iCow sa používa najmä v Keni, ale tiež sa rozšírila do iných afrických krajín, ako je napríklad Uganda, Rwanda, Etiópia, Tanzánia a Ghana. V súčasnosti má viac ako 200 000 registrovaných užívateľov.

V posledných rokoch iCow rozšírila svoje služby. Teraz poskytuje aj digitálne vzdelávanie pre farmárov, vrátane videí a návodov, predaj a prenájom farmárskych strojov a prístup k financovaniu. Je to príklad toho ako digitálne technológie môžu pomôcť rozvíjajúcim sa krajinám zlepšiť efektivitu poľnohospodárstva a zvýšiť kvalitu života pre farmárov a ich rodiny.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aplikácia iCow tiež prispieva k udržatelnosti poľnohospodárstva tým, že poskytuje farmárom informácie o ekologických praktikách a správnej starostlivosti o stáda. To pomáha znižovať negatívny vplyv poľnohospodárstva na životné prostredie a zvyšuje odolnosť farmárov voči klimatickým zmenám.

V budúcnosti sa očakáva, že iCow bude ďalej rozširovať svoje služby do ďalších krajín a pomáhať tisícom ďalších farmárov zvýšiť príjmy. To ukazuje, že aplikácie ako iCow môžu mať veľký potenciál v boji proti chudobe a zlepšeniu životných podmienok v rozvojových krajinách.

Blog bol napísaný s využitím umelej inteligencie OpenAI.

Jozef Stasík

Jozef Stasík

Bloger 
  • Počet článkov:  57
  •  | 
  • Páči sa:  299x

Čitateľ, ktorý sa raz za čas vyjadrí aj na blogu. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu