reklama

Ovplyvnia medvede budúce voľby?

50 miliónov EUR. To je suma, ktorou Ministerstvo životného prostredia podporí preventívne a vzdelávacie aktivity

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

50 miliónov EUR. To je suma, ktorou Ministerstvo životného prostredia podporí preventívne a vzdelávacie aktivity za účelom predchádzania stretov s medveďom. Ďalšie milióny išli a idú na "sčítanie" medveďov, zásahové tímy...

Podľa oficiálneho sčítania je na Slovensku 1056 medveďov. Takže výdavky štátu predstavujú 50 000 EUR na jednu šelmu. Spomeňte si na toto číslo, keď sa na televíznej obrazovke objaví nejaký premotivovaný ochranár. Tie služby a tovary budú musieť mať svojich dodávateľov, všakže. S primeranými maržami, samozrejme.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ministerstvu sa za tie necelé tri roky podarilo naštvať celkom dosť voličov. Jednak hrubou demagógiou (medveď hnedý je vegetarián, napríklad) a potom šikanovaním obyvateľov a starostov ohrozených obcí, ktorí majú svoj voľný čas a peniaze venovať budovaniu obrany pred zvieratami, ktoré vraj za 100 rokov na našom území nikoho neusmrtili.

Nechajme bokom, že plošná ochrana medveďov na území s hustotou 111 obyvateľov na km² je šialenstvom. Podstatné je, aké následky má takéto nepremyslené konanie na spoločnosť. Jej veľká časť prestala dôverovať štátu aj médiám. Takmer 50% obyvateľov verí dezinformáciám. Samozrejme, čo iné sa dá čakať po 34 rokoch budovania kapitalizmu a gigantického masírovania obyvateľstva sľubmi o skvelých zajtrajškoch. Výsledok je pár zbohatlíkov a armáda porazených, ktorá všetko odmaká za 3-5 násobne menej peňazí, ako na Západe. Ale voľný trh je súťaž a súťaže tak fungujú. Dnešná generácia politikov nemá nato, aby ponúkla alternatívu. Jej jedinou možnosťou je podplácanie investorov a žobranie, aby sem presunuli aspoň nejakú výrobu. Potom je tu kriminalita, korupcia naprieč štátnou správou, kolabujúce zdravotníctvo...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Teraz pribudli, a to úplne zbytočne, ešte aj medvede. Okolo 30. septembra bude medvedia sezóna vrcholiť. Takže sa máme vo voľbách načo tešiť.

Jozef Stasík

Jozef Stasík

Bloger 
  • Počet článkov:  57
  •  | 
  • Páči sa:  298x

Čitateľ, ktorý sa raz za čas vyjadrí aj na blogu. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu