reklama

Ľuboš Šuca: Ako sa rodí nádej pre zabudnutých

Ľuboš Šuca – človek hrdý na svoj pôvod a mesto, v ktorom žije. Človek, ktorý namiesto toho, aby s mávnutím ruky opustil svoje bydlisko za vidinou lepšej budúcnosti v zahraničí, zotrval a nevzdal to.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Zotrval a svojím pôsobením v regióne bol a stále je prínosom najmä pre mladých ľudí hľadajúcich či už možnosť využitia voľného času na zábavu, alebo pre mladých umelcov, za ktorými nestojí bohatý rodič ani organizácia s krvným obehom hyeny a ich umenie stojí za to, ukázať ho svetu. Vernisáže, výstavy, súťaže, koncerty, diskotéky. Aj pod takéto kultúrno – spoločenské akcie sa podpísal vo svojom meste Ľuboš Šuca, či už ako pôvodca nápadu, organizátor, alebo financujúca osoba, keďže sponzorov je málo a ich konzervatívna opatrnosť sa zameriava na slepú istotu podporovania starších ludí, alebo na akcie organizované mestom. A popritom sa aktívne zabúda na to, že budúcnosťou regiónu sú mladí, perspektívni ľudia, s ochotou začať na sebe pracovať, vytvárať hodnoty a tým pozdvihnúť lokalitu, aby neumrela spolu so staršou generáciou už skúsených profesionálov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako majiteľ baru, ktorého priestory doslova vlastnoručne vykopal spod zeme, sa neštítil práce a nerobilo mu problém postaviť sa na opačnú stranu barového pultu a z perspektívy barmana sa počas obsluhovania hostí stať zároveň ich bútľavou vŕbou. Vypočul si tak všetko, čo trápi mladých ľudí v meste a čo im chýba a rozhodol sa konať. Založil občianske združenie Suterén a všetky tie reči večne nespokojných barových teoretikov a bojovníkov, krstených ničnerobením, začal meniť na skutočnosť. Nič veľkolepé, ale v rámci svojich možností, svojich finančných a kapacitných možností. A tak dostalo jeho podnikanie novú tvár a priestory jeho pôsobenia sa stali miestom konania výstav fotografií, obrazov, tanečných, či speváckych súťaží, koncertov a diskoték, ktoré sa tešili popularite nie len v meste, ale aj v okolí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Do budúcnosti by sa Ľuboš Šuca, so súhlasnou podporou obyvateľov, aj naďalej podieľal na organizovaní kultúrno – spoločenských podujatí a podpore mladých športových klubov, ktoré sú zatienené tými zabehnutými, pre ktoré by už počiatočná finančná podpora a pozornosť nemala byť prioritná. Rád by taktiež zmenil prístup štátu k malým podnikateľom, ktorí sa snažia vytvárať hodnoty, orientované na mladých a perspektívnych, aby sa naša zem nestala len uzlíkom miest duchov a lokalitami na príležitostné rodinné stretnutia ľudí, pracujúcich a tvoriacich v zahraničí, no byrokracia im neúnavne hádže polená pod nohy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To sú dôvody, kvôli ktorým sa Ľuboš Šuca rozhodol vstúpiť do sveta politiky a bojovať za ľudí na bitevnom poli, kde nie je nemožné dosiahnuť svoje ideály a záujmy obyvateľov, ktorí by radi žili teraz, v tomto svete, vo svojom domove, so svojimi blízkymi a nemuseli utekať a hľadať uspokojenie v iných krajinách a tak svoje kvality poskytnúť cudzej zemi. Ľuboš Šuca nevyniká šedinami, nudnou rutinou, odborným vyjadrovaním a názvoslovím, ale je to muž činu, ktorý si stojí za svojím a neváha konať s odhalenou tvárou a pod svojím menom, za ktoré sa nemusí hanbiť. Preto nesľubuje činy na miestach, v ktorých sa nevyzná, a ktorých problematika mu je cudzia, ale je schopný zmeniť k lepšiemu oblasti, v ktorých sa už dlhé roky pohybuje a už mnohokrát a mnohým dokázal, že na to má.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ľuboš Šuca, tridsaťdvaročný novovešťan, by sa rád za ľudí postavil pod číslom 121 na kandidátnej listine strany SME RODINA. 

Ľuboš Šuca

Ľuboš Šuca

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Obyvateľ mesta Spišská Nová Ves, verný svojmu bydlisku telom i dušou, odhodlaný reprezentovať a zastávať región v rozvoji a vyzdvihnúť doležitosť prítomnosti a posobenia mladých ľudí. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu