reklama

Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí

„Existuje jeden jazyk, ktorému rozumejú všetky deti a poznáme ho po celom svete. Hovoríme mu úsmev.“ (Eric de Kermel)

Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí
Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Prečítal som si Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí. Občas nájdem knihu, ktorej rozumiem od samého začiatku. Často sa mi stane, že oveľa viac mi o človeku povie jeho knižnica ako to, keď sa ma prestaviť a povedať niečo o sebe. Knihy nám neraz ukazujú cestu, vďaka nim spoznávame priateľov na celý život.

 

Eric de Kelmer pripravil rozprávku pre knihomoľa. Nádherný svet vo francúzskom mestečku Uzès. Kraj, v ktorom zreje syr a chutí víno, má v sebe nádherný poklad. Natália sa rozhodla otvoriť si Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí. Nie je to obyčajný obchod s knihami, jej kníhkupectvo nás láka k sebe. Natália je presne typ kníhkupca, ktorý chce spoznávať svojich čitateľov prostredníctvom kníh.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 

Postupne nám Natália ukáže svoj život. Má milujúceho manžela, dve deti a obrovskú záľubu v knihách. Každá kapitola románu privedie do kníhkupectva čitateľa, ktorý nám povie svoj príbeh.

 

Veľmi ma poznamenal čitateľ Bastien. Posielal svoje knihy otcovi. Vtedy som sa usmial, poslal mu knihu: Muž, ktorý sadil stromy.

 

Páčila sa mi aj sestra Veronika, ktorú zaujala Kniha z Kellsu. Príbeh o sestre Veronike a jej matke predstavenej mi ukázal mnoho. O tom, čo si nájdu v knihách, ale aj ako žijú a tešia sa zo svojej zelenine, ktorú vypestujú.

 

Pôsobivý bol aj príbeh o Arthurovi, ktorý sa mal stať tým, kým sa zrodil. Každý chlap bol kedysi chlapcom, ktorý mal svoje sny, túžby a priania. Ako mnoho chlapcov vrátane mňa, Arthur miloval Príbehy okrúhleho stola. Stretávame sa tu so symbolikou mien. Arthur dostal meno podľa kráľa Artuša. Pri návšteve kníhkupectva mal pocit akoby vytiahol Excalibur a začal byť tým, kým sa zrodil.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Posledná kapitola sa mi páčila už od začiatku. Veľmi som myslel na Tajnú záhradu, ktorú máme všetci v sebe. Natália varuje svoju čitateľku, že knihy o šťastí ešte nikomu nepomohli. Ak potrebujeme biblioterapiu, siahnime po románoch!

 

Mám rád vône kníhkupectiev, v ktorých sa človek rád ukryje. Knihy nás zoznamujú s ostatnými ľuďmi oveľa viac, ako si myslíme.  Eric de Kermel nám ukázal príbeh o kníhkupectve, do ktorého chceme ísť a nadýchať sa toho nádherného pocitu, aký máme vždy, keď sa kamsi zakryjeme s knihou. Ak ste knihomoľ, rozhodne si knihu prečítajte. Má biblioterapeutické účinky.

 

PS: sľúbil som si, že si nekúpim žiadnu knihu, o ktorých tam píšu. Prišla však kapitola, kde otvorili Hlasy zeme od Jeana Giona.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Obrázok blogu

Informácie o knihe:

 

Autor:  Eric de Kermel

 

Názov: Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí

 

Vydavateľ: grada

 

Počet strán: 272

 

ISBN: 978-80-8090-129-5

 

Kde knihu kúpite:

 

Martinus: https://www.martinus.sk/?uItem=840101&z=81XMBP&utm_source=z%3D81XMBP&utm_medium=url&utm_campaign=partner

 

Knihcentrum: https://www.knihcentrum.sk/knihkupectvo-na-bylinkovom-namesti

 

Knihomol: https://www.knihomol.sk/autor/eric-kermel-de

 

Grada: https://www.grada.sk/knihkupectvo-na-bylinkovom-namesti-100048/

 

Bux: https://www.bux.sk/knihy/606077-knihkupectvo-na-bylinkovom-namesti.html (ekniha)

Obrázok: https://img.grada.cz/_t_/media/sprinx.bookimages/901295_600_0_fit.jpg

Martin Šuraba

Martin Šuraba

Bloger 
  • Počet článkov:  654
  •  | 
  • Páči sa:  231x

Prebíjaný fiškál ;) Zoznam autorových rubrík:  Malý princČeskí herciSúkromnéNezaradenéknižný svetturistický blogDievčatko so zápalkamibehanie

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu