reklama

Symbol Radara

„To mi tu nechal Radar. Je to symbol, že sme sem prišli ako chlapci a odišli ako muži.“ (Hawkeye Pierce.)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Behal som, boleli ma nohy a tešil sa na sprchu. Pristavil sa ku mne chlapík, ktorý mi naznačil, že mi chce niečo povedať.

„Už tu behávaš nejaký čas, chcel som ti povedať, že klobúk dole!“ a podal mi ruku.

„Wow, ďakujem, to je od vás veľmi milé,“ povedal som mu.

Opäť ma niečo potešilo. Vlastne mňa teší celkom dosť vecí. Spomenul som si na začiatkom decembra. Sedel som vo vlaku smerom do Prahy a pozeral sa po okolí. Je pravda, že naposledy som cez Púchov šiel snáď ako študent. Pri zasnežených horách som si povedal, že už nikdy o sebe nebudem pochybovať. Od tej chvíle som silnejší. A to ma teší. Rovnako, ako chlapík pri behaní.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Komplimenty by sme sa mali naučiť prijímať a tešiť sa z nich. Trvalo mi dosť dlho, kým som si uvedomil, čo je v živote dôležité. Pochádzam z úžasnej a silnej rodiny, kde sme sa naučili vzájomne si pomáhať. Berieme, že to je normálne. Počas svojho vývoja som sa musel naučiť brániť proti ľuďom, ktorí mi závidia. (Len tak mimochodom, mne je naozaj čo závidieť.) Som na seba naozaj pyšný, že sa viem brániť voči nešťastným ľuďom, ktorí používali moju osobu na ukojenie svojej bezradnosti, trápenia.

Netreba sa hanbiť za to, že nám niekto ublížil. Uvedomil som si to na jeseň, keď som sa pri behaní potkol. Potkol som sa, spadol, dvihol sa a behal ďalej. Hoci mi tiekla krv z kolena, ale to sa už zahojilo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Podobne je to aj so zlými ľuďmi. Stretnú nás, snažia sa nám ublížiť a nakoniec nás nenávidia, lebo sme sa nedali.  (Paradoxne sa to snažia otočiť na nás, slovami ako, „Mrzí ma, že ma nenávidíš alebo mrzí ma, že proti mne všetkých huckáš!“)

Pán z behu (zo začiatku článku) mi povedal, že mu pripomínam Radara z Mashu. Argumentoval som mu, že ma nepozná, ale on sa nedal. „Väčšina ľudí sa správa inak mimo domov. Ale ty tu Iowu ťaháš so sebou. To je pekné, nesnaž sa to meniť!“

Pochopil som. Radarove nadšenie pre Iowu je úžasné. Človek ma neuveriteľnú silu žiť. Radar mal v sebe akúsi vášeň žiť. Myslím, že som sa od neho niečo naučil. Je to naozaj symbol chlapca, z ktorého sa stal muž. A ja dúfam, že zo mňa ten malý brčkavý ugravčanec nikdy neodíde.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Venujem všetkých, ktorých milujem. Je vás naozaj dosť.

 

 

Martin Šuraba

Martin Šuraba

Bloger 
  • Počet článkov:  654
  •  | 
  • Páči sa:  231x

Prebíjaný fiškál ;) Zoznam autorových rubrík:  Malý princČeskí herciSúkromnéNezaradenéknižný svetturistický blogDievčatko so zápalkamibehanie

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu