reklama

Zvlaštny svet

Konečne som došla na to ako zdrhnuť z reality. Ako újsť mojim myšlienkam, ktoré mi nedajú pokoj ani na hajzli.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Keď spím je to fajn. Tam síce riešim dokola tie isté veci, ktoré ma prenasledujú aj cez deň, ale akosi je to iné. Príjemnejšie. Avšak problém je v tom, že ja celý deň spať vlastne nemožem.
Mnohí múdri ludia mi hovoria:"Že šak čo riešiš?! Tam sa zamestnaj, naval si na krk kooopec práce a ani nebudeš vedieť, kde ti hlava stojí! A uvidiš na tie tvoje p.... zabudneš." Hold mudrí ludia.
ALe to vôbec nepomáha.....VOBEC! Ja neviem prečo. Proste ja si najdem čas aj na rozmyšlanie pri práci...keď trám burinu, keď zbieram marhule alebo keď upratujem či lematizujem v práci. A žiadne riešenie. Stále sa len hrabem v minulosti, uvažujem nad budúcnosťou, sledujem svoje pocity a priebeh celej myšlienkovej operácie a vždy dojdem na také veci, že mi je porád špatne.
Potrebujem nejaký únik z reality...niečo čo ma odpúta od úvah o mojom živote. Tak som postupne zistila, že napríklad pri pozeraní pútavých filmov zabúdam na svoje haluze a rozmyšlam nad tým ako sa cítia ludia v danom filme či akým spôsobom bude dej pokračovať. Ako fakt, že páchatela poznám skôr ako detektív, to ako neriešim. No ale zas je tu ten problém, že celý deň nemôžem pozerať telvíziu.
Mojim najnovším pokusom o odpútanie pozornosti je čítať knihy. V celku to ide. Čítam pri jedle, čítam v autobuse, čítam všade kde sa dá a v celku to pomáha. Samozrejme, že to nevyplní celý môj deň, ale pomáha to aspoň čiastočne. Privedie ma to do iných svetov,s inými problémami a inými hlavnými postavami. Všetko je tam iné a niekedy aj zaujímavejšie a dá mi podnet na rozmýšlanie aj keď nečítam. Tak vás všetkých, čo radi premýšlate nad p.... ako moji mudri známi hovoria, vyzývam: Čítajte knihy!
Mne to pomáha, možno to pomôže aj vám.

andrea svitekova

andrea svitekova

Bloger 
  • Počet článkov:  49
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Moje "racio" ma raz zabije... Zoznam autorových rubrík:  PoéziaExperimenTSúkromné úvahyNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu