Jedlo

Tekvicový / cuketový / prívarok s bravčovými výpečkami

Ľuboslava Šusteková

Tekvicový / cuketový / prívarok s bravčovými výpečkami

Prichádza sezóna tekvíc a cukiet, ktoré sa urodia aj v našich končinách, tak to poďme využiť a urobme si rýchlu letnú pochúťku.

  • 31. júl
  • Páči sa: 3x
  • Prečítané: 2 282x
  • 6
Americký sen

Igor Múdry

Americký sen

Každý recept v sebe ukrýva vnútornú krásu. Aj ten, čo na prvý pohľad ani ako recept nevyzerá. A tento sa svojou obtiažnosťou zaraďuje do jedného šíku k príprave čaju, alebo natretiu chleba maslom.

  • 23. júl
  • Páči sa: 1x
  • Prečítané: 442x
  • 5
Post Covid Príhodka #13 - Boršč od mamky

Igor Bilák

Post Covid Príhodka #13 - Boršč od mamky

Moje raňajkové a obedové inšpirácie pre priateľov na Facebooku si možno zaslúžia samostatný článok, no musím vypichnúť jednu polievku, na ktorú boli mimoriadne ohlasy a požiadavky na recept - BORŠČ.

  • 23. jún
  • Páči sa: 1x
  • Prečítané: 679x
  • 0
Krúpna baba

Ľuboslava Šusteková

Krúpna baba

Krúpna baba pre mňa znamená návrat do detstva, mladosti, recept mám od tety Marišky z Vŕšku, ktorá toto jedlo robievala dosť často.

  • 15. jún
  • Páči sa: 2x
  • Prečítané: 855x
  • 3
Vždy v jednom smere

Igor Múdry

Vždy v jednom smere

Dnes sa pri príprave nášho chutného pokrmu, relatívne hlboko ponoríme do problematiky. Lebo recept si od nás vyžaduje siahnuť až na dno.

  • 14. jún
  • Páči sa: 1x
  • Prečítané: 544x
  • 13
Odutá buchta

Igor Múdry

Odutá buchta

Išiel som sem na blog ako na hotové...a receptu nikde. Normálne som ostal v pomykove, že to tu nie je. V blesku musím napraviť ten omyl preveliký.

  • 8. jún
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 952x
  • 18
Je samozvaný potravinový kritik odlišný od šmejda?

Miroslav Žiak

Je samozvaný potravinový kritik odlišný od šmejda?

Všetci ste už určite počuli o „šmejdoch“, ktorí sa našim starým rodičom snažia pokútne predať predražené hrnce. Veľakrát sú aj úspešní, pretože manipulácia, lož a najmä nedostatok informácií kupujúcich im to značne uľahčuje.

  • 23. máj
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 593x
  • 3
Na talíři: Miniaturní krása pažitkových květů

Jiří Ščobák

Na talíři: Miniaturní krása pažitkových květů

Používáte v kuchyni květ pažitky? Že ne? Vypadá super, dá se s ním ozdobit ledacos, zlepší chuť a pokud vám roste jako nám roky na balkóně, tak je i zadarmo.

  • 20. máj
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 435x
  • 0
Slnko v pohári

Igor Múdry

Slnko v pohári

Samoľúbo musím konštatovať, že s názvom som nesmierne spokojný. Je tak poetický. Inšpiráciou pre nadpis mi nebolo otvorenie terasiek medzi vlnami, ale jeden kinematografický klenot domáceho pôvodu.

  • 10. máj
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 451x
  • 11
Varenie pre lepšiu budúcnosť (fotoblog)

Unicef Slovensko

Varenie pre lepšiu budúcnosť (fotoblog)

Kurzy varenia ako forma humanitárnej pomoci? Áno, prečo nie? Zoberieme vás na CESTU OKOLO SVETA V KUCHYNI - kde sa dozviete ako varenie môže pomáhať.

  • 7. máj
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 275x
  • 0
Najvyšší čas na soté

Igor Múdry

Najvyšší čas na soté

Dnešný článok nevznikol iba tak, je to totiž výzva. Preto si dovolím ho venovať všetkým hladným ľuďom dobrej vôle. Čiže nám papalášom. Lebo radi papáme, potom sme sýti a hladnému neveríme.

  • 6. máj
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 689x
  • 9
ROZDIEL - Extra panenský olivový olej vs Rafinovaný olivový olej

Peter Slavik

ROZDIEL - Extra panenský olivový olej vs Rafinovaný olivový olej

Extra panenské olivové oleje sú excelentným produktom krajín Stredomoria, kde asi nenájdeme domácnosť , ktorá by ich nepoužívala. Dá sa to však povedať o rafinovaných olivových olejoch ? Ako sa vyrábajú a aká je ich kvalita ?

  • 6. máj
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 101x
  • 2
Podporme slovenských výrobcov!

Silvia Vajdíková

Podporme slovenských výrobcov!

Milujem bryndzové halušky, syry, mlieko, vajcia. Snažím sa však vždy siahnuť po tej zdravšej forme, keď sa dá.

  • 19. apr
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 473x
  • 1
Čo môže spôsobiť zlé stravovanie?

Silvia Vajdíková

Čo môže spôsobiť zlé stravovanie?

Vnútorný pocit pohody plynie zo sebaprijatia. Keď sa neznášate, máte voči sebe len výčitky, obvinenia a opovrhnutie, tak skôr či neskôr musí prísť depresia,“ vysvetľuje psychiatrička

  • 18. apr
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 479x
  • 0
10 rád ako si správne vybrať kvalitný Extra panenský olivový olej (EPOO)

Peter Slavik

10 rád ako si správne vybrať kvalitný Extra panenský olivový olej (EPOO)

Žiť v Andalúzii a nepoužívať Extra panenský olivový olej ( Andalúzia je najväčší producent kvalitných Extra Panenských Olivových Olejov, EPOO) to by bolo rúhanie.Takže po dlhoročných skúsenostiach s jeho používaním a výberom,

  • 13. apr
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 131x
  • 11
Vhľady o jedle a prístupe k sebe

Michaela Smutná

Vhľady o jedle a prístupe k sebe

Nedá sa neexistuje. To len ty to zatiaľ nevieš, ale môžeš sa to naučiť ak budeš chcieť.  - citát od človeka ktorý vedel ako žiť

  • 13. apr
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 298x
  • 2
Skryť Zatvoriť reklamu