reklama

Pred prvým milovaním

Rozsvietená ostala jediná lampička s takmer vypálenou žiarovkou, takmer nič nebolo vidieť, naokolo bol hluk, krik, trocha aj smrad, pre mňa absolútne neznáme prostredie, všetko mi bolo také cudzie. Ležal som tam, polonahý, v Jeho posteli, v Jeho internátnej izbe, čakajúc, kým príde zo sprchy do izby, čakajúc, že vojde voňavý, krásny, s úsmevom na perách a zažijem prvé milovanie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (69)

Vo vankúši zaborená hlava, na staromkvetinkovom na krajoch potrhanom paplóne uložené telo, hruď dvíhajúca sa prikaždom nádychu, trochu klesajúca pri výdychu, vysoký pulz, v povetrínapätie, vo vzduchu očakávanie, čo príde, ako to prebehne, aké to bude, hlavaprepracovaná, myseľ prikazujúca jej, nech toľko nemyslí, nič nepomáha.

Prebehlidva mesiace od prvého rande, ktoré vo mne utvrdilo, že zamilovať sa je skutočnejednoduché. Nebolo ani nesmelé spoznávanie, ani prvé neohrabané dotyky, čichytanie sa za ruky v tmavom kine, nepadli ani prvé hanblivé bozky, ktoréby mohli skončiť trapasom, nebolo nič z toho, čo sa prezentujev romantických filmoch, ktoré poskytujú skreslenie a zidealizovaniesveta.

Väčšinu somrobil po prvýkrát, ale bola v tom istota. Keď som rozprával o sebe,bol som absolútne úprimný a za nič som sa nemusel hanbiť, keď rozprávalRobo, mnohé sa snažil obísť, nie zo strachu, ale určité veci si pre istotuodkladal na neskôr (konal správne).Prvý bozk som mu dal ja. Nechystal som to dopredu. Prišla tá chvíľa, tak som siho k sebe pritisol a naše jazyky sa spojili (aspoň na 5 minút). Vovšetkom bola definitívna fatalita.

Jediné, čo neviem dopredu naplánovaťa určiť priebeh, jediné, čo sa môže pokaziť, ma práve čaká. Videl som totoľkokrát vo filmoch, na fotkách, počul som o tom, čítal som o tom,ale nič z toho neposkytne skutočnosť. Tie dotyky ti neopíšu v knihe,ten pocit ti nevnukne žiadny film do mysle. Ostane obraz, vnem nulový, akovirtualita.

Nepredstavovalsom si, aký bude náš sex (každý hovorí sexu To, hanbia sa tomu vravieť pravýmmenom?). Bál som sa, že v mysli to bude krajšie, citlivejšie,priezračnejšie. Bolo by to jednoducho vysnené a niektoré sny sú vraj nato, aby sa nikdy nesplnili. Aby žiarili pred nami, osvecovali našu cestu,cítili sme ich prítomnosť, ale skutočnosťou by sa nestali.

Kľučkaklesla dolu, vošiel v župane, okolo pása froté šnúrka, aby nebolo vidieťchúlostivé miesta, otočil sa a potichu zamkol. Uterák prevesil cezstoličku, podišiel k oknu, zastrel žalúzie a aj keď vonku už bolatma, ocitli sme sa ešte vo väčšom tieni, v ešte intenzívnejšej tme.

Stali sme sa neviditeľnými, ostalisme uprostred vlastného zamknutého zastretého vesmíru, malého kúska sveta,uprostred miliárd ďalších. Všetko je už definitívne, dnes sa to stanea buď budem šťastný ako nikdy predtým, alebo sklamaný a nešťastný.Všetko je už na ňom.

Zhodilžupan, ostal nahý a usmial sa na mňa tým šibalským, veselým a trochanečitateľným úsmevom. Možno ma ním chcel ukľudniť, vyzeral som isto napäto,možno len mu pripadala tá situácia vtipná. Neviem, nikdy som sa ho neopýtal. Užbol pri mne, kľakol si na posteľ; Akov kine, sledujem to ako divák. Pritom som účastník ...; krásne, hlbokoa dlho ma pobozkal a všetko sa začalo ...

Sebastián Taras

Sebastián Taras

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Konfrontér svojho vnútra so svetom. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu