reklama

A sme opäť svetoví: náš právny štát bude zachraňovať pracovná skupina

I napriek tomu, že sme si tesne po voľbách mysleli, že sme si kapacity na obnovu dôvery v právny štát už zvolili, mýlili sme sa. Vláda sa priznala, že sa to zvrhlo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

A tak, vedľa skupiny odborníkov na pandémiu, ktorá už rok a pol riadi chod tohto štátu, vznikne po spoločnej dohode na poslednom zasadnutí vlády ďalšia skupina - na obnovu dôvery v právny štát.

A nielen Slovák, ale i svet sa pozerá a nestačí sa čudovať.

Tradícia a úzus, že právny štát je vizitkou vlády, sú, zdá sa, prekonané, a Slovensko opäť prekvapuje jedinečným projektom, ktorý nemá vo svete obdobu. Vyzerá to, že okrem vlády a skupiny č. 1 na pandémiu nás bude riadiť i skupina č. 2 na obnovu dôvery v právny štát. Ťažko povedať, kto členov do skupiny č. 2 vyberie, ale ako potvrdil premiér Heger, budú to (už naozaj!) bezúhonní profesionáli.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Či budú tieto 3 skupiny poverené mocou v štáte koordinované alebo budú pracovať nezávisle na sebe, dnes ešte nik netuší. Osobne si myslím, že dosiahnuť toho, aby sa tieto 3 skupiny niekedy zišli a dohodli sa na jednotnom postupe v riadení štátu, nebude jednoduché, a tak by bolo najlepšie, aby sa členmi skupiny č. 2 stali členovia skupiny č. 1, členovia koalície, prípadne celej vlády. V jeden deň by sa tak stihlo zasadnutie konzília, zasadnutie koaličnej rady, zasadnutie vlády  i zasadnutie pracovnej skupiny č. 2.  Navyše títo všetci sú i bezúhonní profesionáli, čo by vyriešilo i túto požiadavku premiéra.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Počiatočné nadšenie vlády, že sa konečne na niečom dohodli, však trochu pokazil o dva dni neskôr predseda Kollár. Ten sa dvakrát vyspal, nápad s pracovnou skupinou, ktorá by mala rýpať do systému nášho právneho štátu, sa mu rozležal v hlave a na tlačovke opäť vyhlásil, že už ho to nebaví. Rozčúlený kričal, že vláda nič nerobí, že ani nájomné byty nestavia a že on sa na tomto zúčastňovať nebude. Je nutné podotknúť, že svojim výstupom tvrdo konkuroval tlačovke Hlasu a tlačovke Smeru, ktoré prebehli asi pol hodiny pre jeho vystúpením, a zdá sa, že v kritike svojich koaličných partnerov bol ešte lepší, ako Fico aj s Pellegrinim dokopy, lebo poprezrádzal i detaily, na ktoré oni vo svojich kritických tlačovkách zabudli. Ako však poznáme pána Kollára, tvorba pracovnej skupiny týmto jeho vystúpením asi nebude zhataná. Bola to pravdepodobne len ďalšia z jeho emočných erupcií a kým sa týždeň s týždňom stretne, bude nielen členom pracovnej skupiny ale možno i jej predsedom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A tak sa tešme, Slováci.

Nič nie je stratené.

To, čo s právnym štátom jedni k obrazu svojmu urobili,

a druhí z nevedomosti a sebeckosti vo svoj prospech upravili,

snáď sa podarí vylepšiť pracovnej skupine.

A je teraz na nás, kto uverí tejto absolútnej kravine.

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  944
  •  | 
  • Páči sa:  14 387x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu