reklama

Heger a iní alfa samci

Je z pohľadu temperamentu možné, aby sa stal Eduard Heger predsedom strany a bol jej lídrom? Je, nie však dlhodobo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Aspoň nie v našich zemepisných šírkach a v prostredí bez akejkoľvek politickej kultúry a slušnosti.

Posledné zákulisné správy z politickej manéže hovoria o tom, že Eduard Heger odchádza z OĽaNO. Nejde však oddychovať na politický dôchodok. Chce si budovať politickú kariéru inde. Z poznania jeho dominantného temperamentu je jasné, že táto myšlienka sa nezrodila v hlave jemu, ale vznikla pokušením z vonka. Či mu možnosť stať sa lídrom naznačili a vnukli ľudia z jeho okolia, ktorí v ňom vidia určitý potenciál ich vlastného rastu, alebo to napadlo samému predsedovi OĽaNO, aby sa bezbolestne zbavil konkurencie, neviem, no isté je, že sa milý Eduard na túto vidinu a životnú výzvu namotal a špekuluje, čo s tým.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A aký bude výsledok?

Ako v Hlase, kde majú v čele rovnaký kapitál.

Aspoň v prípade, že si založí vlastný projekt.

Vznikne strana, spočiatku so slušnými možnosťami, budúcnosťou a možno i slávou, no "vlažná voda" tento kapitál dlhodobo neudrží. Jemu podobní ľudia v strane by ho mali radi, lebo je vzťahový, čestný, bez úmyslu ublížiť, no čoraz viac sa okolo neho budú objavovať hviezdy väčšieho kalibru, ktorým bude pripadať, že by sa dalo viac a milého Eda aj s jeho víziami a dobrým úmyslom odstavia na vedľajšiu koľaj. Edo však nebude príliš dlho sklamaný. Vydýchne si. Presne ako malý kocúr Mikeš, ktorý unikne z arény plnej veľkých divokých mačiek.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Osobne si myslím (ale je to len môj názor), že ak by chcel politicky uspieť, mal by sa k niekomu pridať. Jeho typ temperamentu mu poďakuje. A podaná ruka a ponuka KDH na 2. miesto na kandidátke, je celkom slušný začiatok. Reči Igora Matoviča o tom, že je to ponižujúce, nie sú vôbec namieste. Ako dvojka v KDH by mal so svojou povahou, diplomaciou a prirodzenou schopnosťou vnášať mier a pokoj všade tam, kde príde, celkom iste viac priestoru a možností, ako na prvej priečke v OĽaNO.

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  944
  •  | 
  • Páči sa:  14 387x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu