reklama

Heuréka! Peniaze v zdravotníctve sa našli. A ani to tak nebolelo

Analytici prišli na to, že peniaze tam sú, len ich treba presunúť. Ideálne je vraj neposielať pacientov na vyšetrenia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Stačí neplytvať na sprostosti a bude dosť. Aj na platy, aj na energie. Minimálne pol miliardy.

Ak sa ľudia nebudú posielať s každou prkotinou k špecialistovi, ak sa nebude kvôli každej zlomenej nohe zapínať röntgen a ak väčšinu vyšetrení urobí obvoďák, ušetrené milióny za všetky tie nadštandardné cétečka, magnetické rezonancie a röntgeny sa prepíšu na výplatné pásky zdravotníckeho personálu a faktúry za energie a všetci budú spokojní.

Je už načase, aby si obvodní lekári zaslúžili svoje platy a po vzore svojich predchodcov sa opäť naučili využívať svoje zmysly. Trochu cviku a nemalo by byť žiadnym veľkým problémom nájsť hmatom akúkoľvek tepnu, zlomeninu či nádor. Nemalo by byť žiadnym problémom priložiť ucho na hrudník pacienta a rozoznať tlkot srdca od iných zvukov v útrobách, prípadne zachytiť nejaké anomálie. A ak šikovný obvoďák natrénuje a zapojí do vyšetrenia moču a stolice svoj čuch, zrak a chuť, odbremení i laboratóriá.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nuž, doba je zlá.

Buďme my len radi za našich šikovných analytikov, ktorí našli spôsob, ako zachrániť naše zdravotníctvo. Ak by ich nebolo, už zajtra by sme si mohli trhať zuby, šiť rany a vyberať žlčové kamene svojpomocne s pomôckami typu: čo dom dal.

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  944
  •  | 
  • Páči sa:  14 387x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu