reklama

Predtucha exministra Počiatka

Pani Počiatková sa rozhodla samostatne podnikať a vzhľadom k tomu, že jej manžel pravdepodobne nemá dôveru v jej podnikateľské schopnosti, chce sa od nej odčleniť. Aspoň, čo sa ich spoločného hmotného majetku týka.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Ako píše Denník N, bývalý minister financií Smeru Ján Počiatek prepísal v auguste na manželku a dcéru takmer všetky nehnuteľnosti. Odmieta však ničím nepodložené podozrenia bulvárnych a iných plátkov, že by to mohlo byť zo strachu pred vlastným trestným stíhaním. Vraj si chce len všetko vopred usporiadať, ak by sa náhodou z dôvodu nepodareného podnikania jeho pani manželky ich cesty rozišli.

A priznajme si, dobre urobil.

Ako minister financií dokáže vidieť aj za roh a veľmi dobre vie, že podnikanie nie je žiadna hračka. Koľkí už zlyhali? A ak svoju manželku dobre pozná a vie, čo je zač, tuší, že by o nejaký ten spoločný majetok mohli prísť. A tak jej ho takmer celý radšej prepísal, aby oňho prišla len ona. Menej ho to bude bolieť, keby náhodou niečo. Spoločne si vraj nechali len maličkú vilu v Cannes, ktorá bude ich rodinným útočiskom v prípade, že pani Počiatková prehajdáka majetky a rodina príde o všetko.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nuž, dobre to má pán Počiatek premyslené. Nečaká na nešťastie so založenými rukami. Vopred aktívne koná.

Je dobre, že na svete existujú aj ľudia, ktorí s dostatočným predstihom myslia na to, aby sa ich poctivo zarobené peniaze a nahonobené majetky len z dôvodu nedostatočných podnikateľských skúseností rodinného príslušníka, nedostali do rúk nepovolaných. Keby takto rozmýšľal každý, bolo by na svete menej plaču a exekučných konaní.

Pozn. autorky:

Je síce fakt, že by týmto úkonom chcel pred samým seba chrániť exminister svoju manželku (v prípade, že jej by sa darilo lepšie a on by bol tým prísavníkom), ale priznám sa, táto alternatíva mi pripadala pritiahnutá za vlasy tak, že mi to akosi neliezlo z klávesnice...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

https://dennikn.sk/minuta/2538199/?ref=mpm

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  944
  •  | 
  • Páči sa:  14 387x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu