reklama

Si zdravý? Môžeš ísť k doktorovi

V jednej z posledných vyhlášok, ktoré umožňujú Slovákom správne sa orientovať v čase covidovom, sa objavila i možnosť, ktorá lekárom dovoľuje vpustiť do svojich ambulancií len očkovaných či ľudí OTP.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (26)

A ja na to hovorím: konečne.

Konečne sa dostávame do štádia vývoja (a pravdepodobne už i vývinu)spoločnosti , kedy sú výroky akéhosi Hippokrata sprostým prežitkom.

Konečne niekto prišiel na to, že je lekárov pred chorými treba chrániť a že k lekárom by mali chodiť ľudia najmä zdraví (prípadne, ak by s tým doktor súhlasil, môže prísť pacient do ambulancie ukázať také choroby, ktoré by si lekár vopred vybral). Neobstojí žiadna výhovorka, že by podmienky odobrené ministerstvom zdravotníctva nemohli byť splnené. Ľudia sa mohli pokojne dať zaočkovať napr. v Tescu alebo vonku pred tzv. očkovacím family frost či otestovať sa vo vybraných miestach na Slovensku za 5 – 20 eur, aby do ambulancií mohli vstupovať takto chránení. Lekár sa už podľa usmernenia ministerstva zdravotníctva nemusí držať žiadnych Hippokratových zásad a je len na odvahe samotného lekára, či zastrčí motorkárovi črevá naspäť do brucha bez testu či Covid pasu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Osobne si myslím, že tento pozitívny spôsob diskriminácie je tak dobrý nápad, že sa postupne uchytí  a že by bola škoda ho v budúcnosti nevyužiť a neposunúť až tam, kde to ešte nepoznáme.

Svet na to má a Slovensko obzvlášť.

Gule i podmienky.

Od farmaceutických firiem, ktoré  sú po tejto dobrej skúsenosti pripravené vynaložiť všetko úsilie k vývoju akejkoľvek vakcíny, trebárs i proti zlomenej nohe,  cez náš úrad verejného zdravotníctva, ktorý je pripravený chrániť a chrániť i napriek odporu ľudí až do skonania sveta, až po ministra zdravotníctva, ktorý odporučí vakcínu proti zlomenej nohe (i bez súhlasu oprávnených európskych inštitúcií) i ročným deťom, ktoré sú pri svojich prvých pokusoch chodiť zlomeninami najviac ohrozené.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A čo Slováci?

Povedzte mi, kto by sa nedal zaočkovať (zadarmo) proti zlomenej nohe?

A čo naši lekári a sestričky?

Čakajú ich svetlé zajtrajšky a čakárne plné zdravých ľudí.

A Hippokrates?

Ten sedí v nebi na nadýchanom oblaku a pri pohľade na Slovensko si nechal anjelom priniesť klapky na oči a trojitú dávku Diazepamu.

Zdroj:

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/tvrdsie-pravidla-pre-neockovanych-slovakov-lekar-vas-nemusi-vysetrit-ani-zelenom-okrese

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  958
  •  | 
  • Páči sa:  15 292x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu