reklama

Straší nás len Raši alebo sme v kaši?

Pri sledovaní tlačovky strany Hlas mi do oka padla tabuľka, ktorá vykazovala platby za poistencov štátu v ČR a v SR v rokoch 2020, 2021 a výhľad na 2022.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Za Česko to boli nasledovné údaje: 2020 – 69 eur, 2021 – 69 eur, 2022 – 77 eur.

Slovenské platby: 2020 – 40 eur, 2021 – 34, 2022 – 33 eur.

A opozícia sa teší, opozícia jasá.

Nielenže má z ich pohľadu naša krajina na tých najzraniteľnejších vďaka neschopnosti aktuálnej vlády platby polovičné, ale tie na rozdiel od Česka ešte idú aj dole vodou.

A čo na to bežný, takmer štandardný Slovák?

Nuž, ten pri prvom pohľade smúti, plače a pýta sa: Je možné, aby sa vláda, ktorá má na prvom mieste život a zdravie človeka dohodla na takomto čomsi?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A odpoveď znie: nie je.

Netreba pri čítaní tabuľky zostávať len pri prvom pohľade, ako to urobili (pravdepodobne z lenivosti) v strane Hlas. Treba jej venovať i druhý pohľad a možno i tretí, ktorý nás doslova rozveselí.

Čo nám hovoria čísla z ČR?

Opisujú doslova sociálnu katastrofu. Susedný štát musí platiť za svojich poistencov viac a viac, lebo sa ich podmienky na zachovanie zdravia a života rapídne zhoršujú.

A čo u nás?

Sveta žiť.

Z tabuľky je vidieť (najmä pri treťom, pár štamprlíkmi rozjasnenom pohľade), že sa pomery u nás zlepšujú, naše deti, dôchodcovia, chorí i študenti už v podstate takmer nič nepotrebujú a štát im platí v podstate len základnú réžiu. Celkom ako v rozprávke Zhŕňajova nevesta - neje, nepije, len zo vzduchu žije... Klesajúce platby a výhľady do budúcich rokoch dokonca optimisticky naznačujú, že raz príde rok, kedy už štát nebude musieť na najzraniteľnejších dávať celkom nič. Nebudú to potrebovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prečo?

Nuž, pán Sulík už niečo jemne naznačil prvou lastovičkou (možnosťou rušenia úradov práce) a ďalšie jemné nuanse prichádzajúce z prostredia vysokej politiky nás postupne pripravujú na zmeny, v ktorých sa už v podstate na tých najzraniteľnejších myslieť príliš ani nemusí.

Hľadanie dôvodov nechám na fantázii láskavého čitateľa.

Zdroj:

https://www.ta3.com/clanok/214859/tb-predstavitelov-strany-hlas-sd-o-navrhovanom-statnom-rozpocte

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  956
  •  | 
  • Páči sa:  15 136x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu