reklama

A to je koniec, vážení! Čaká nás už len zima, hlad a beznádej... Ak nezasiahne Matovič...

K hlavným správam dňa dnes patrilo, že Slováci menej chlastajú. Vlani každý z nás vypil v priemere len 120 krígľov piva.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Odborníci tvrdia, že je to za posledných 30 rokov náš najväčší prepad. V roku 2019 to išlo pekne hore, už sme boli až na pekných 70 litroch na hlavu a zrazu bác. Prišla korona, my sme sa opustili a výsledok? V roku 2021 sme to dotiahli len na 60 litrov na osobu! Ešte v roku 1983 sme v konzumácii piva boli na 3. mieste a svetovou špičkou, ale potom to už s nami išlo len z kopca. V 90tych rokoch sme vypadli z TOP pätnástky celkom a teraz už sa nemôžeme rovnať ani rozvojovým krajinám. Odborníci bijú na poplach a pýtajú sa, ako hlboko chceme ešte klesnúť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

https://youtu.be/BWdqXodAnlE

Hanbime sa, Slováci.

Ak už nemôžeme svetu konkurovať ani v tomto, tak v čom vlastne?

Našu ekonomiku možno zachraňujú len automobilky a chlast. Ak stratíme aj jeden z týchto zdrojov... finito.

A to som si myslela, že najhoršou správou tohoto týždňa je zverejnená SMS od Sulíka Matovičovi o zakopanej sekere a vykopnutom Kollárovi.

Nuž, asi takto, Slováci.

Buď sa k tomu postavíme hrdo, čelom a opäť sa dopijeme do 1. ligy, čím pomôžeme pivovarom, ekonomike a našim politickým lídrom, ktorým by sa s alkoholikmi v predvolebnej kampani pracovalo oveľa lepšie ako s triezvymi, alebo skončíme ako outsideri načisto. A podotýkam, že v disciplíne, ktorú nám odkázali a prenechali v perfektnej kvalite naši otcovia a dedovia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Jedinou záchranou by snáď mohol byť len ďalší originálny nápad nášho ministra financií, ktorý by si všimol nevyužitého potenciálu Slovákov a v rámci rodinnej politiky by do rodinného balíčka vsunul tzv. pivný poukaz a podporil tak rodiny, v ktorých sa očividne málo pije.

Pozn. autorky:

Ja mám veľké šťastie, že som pôvodom Češka a hanbu Slovákov si kompenzujem spotrebou piva v Česku. Tam je to 129 litrov na hlavu, a i keď sa tiež pasujú s poklesom a žiadajú vládu o spoluprácu "abychom udrželi konkurenceschopnost jednoho z nejtradičnějších oborů u nás", je to stále celkom slušný výsledok.

Zdroje:

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/spotreba-piva-loni-klesla-na-258-piv-na-obyvatele-snizila-se/r~5e67f25cc15411ecb13cac1f6b220ee8/

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  944
  •  | 
  • Páči sa:  14 387x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu