reklama

Aby tupelá rozumeli...

Riaditeľka Odboru tvorby strategických zámerov z Min. zdravotníctva neverí, že niekto môže mať po roku a pol, kedy „tu žijeme ako chuji pozatváraní, poizolovaní, orúškovaní,“ málo informácií a nazvala nezaočkovaných tupelami.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (29)

Z komunikácie pani riaditeľky je možné vyčítať, že sa pravdepodobne pohybuje v kruhoch, kde jadrná slovenčina je pre Slovákov zrozumiteľnejšia viac, ako nič nehovoriace sľuby slobody či schôdzky s pápežom. Vie, že ak sa v príhovore k Slovákom použije aspoň jedno sprosté slovo, polovica z nich je okamžite nastavená počúvať. A tak, ako predvoj odboru, zaťala zuby a prihovorila sa Slovákom jazykom, ktorému (podľa nej) všetci porozumejú.

Škoda, že minister financií (ako jediný z vládnych činiteľov), neprekukol strategický zámer riaditeľky tvorby strategických zámerov a tupelov sa zastal. Nepochopil, že pani riaditeľka je platená za stratégie a zámery, že je školená na podobné situácie a že je odborníčkou, na ktorú môže byť minister zdravotníctva Lengvarský pyšný. A povedzme si pravdu, ak má pán minister na ministerstve takých viac, o budúcnosť nášho zdravotníctva sa nemusíme obávať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Priznám sa, dobre človeku padne, keď na čele tak dôležitého úradu sedí dáma, ktorá vie, ako strategicky pôsobiť na Slovákov – tupelá, aby pochopili význam očkovania. Jej posolstvo je jasné a zrozumiteľné: Jedine, ak budeme všetci zaočkovaní, tu už nebudeme žiť ako ch.ji.  

A to je dobrá motivácia dať sa zaočkovať.

 Zdroj:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/596734-neockovani-su-tupelo-matovic-kritizuje-statnu-uradnicku-od-lengvarskeho/

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  944
  •  | 
  • Páči sa:  14 390x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu