reklama

Dnes bez humoru a pointy: Vraj si máme zvykať, povedal Kovařík a Šeliga sa pýta - Prečo?

Pred 10 rokmi som sa na prednáške zo sociológie dozvedela, že sa do 10 rokov zvýši počet demonštrácií. Vraj ak ľuďom zoberiete prácu a istoty a ničím to nevyvážite, nuda, strach a nespokojnosť sa pretavia do nepokojov a násilia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Policajný prezident Kovařík pravdepodobne  tiež absolvoval podobnú prednášku a ak sleduje dianie vo svete (i u nás) a nezaoberá sa politickými preferenciami a myšlienkami na možné predsedníctvo v strane, vidí, že tá doba je tu. Vie, že ak sa bude politika u nás realizovať tak, ako to predvádzajú naši predstavitelia, s čoraz častejšími a žiaľ, i násilnejšími protestmi budeme musieť prosto rátať.

Sociológiou nezaťažený pán Šeliga pravdepodobne podobnú prednášku neabsolvoval a netuší, že ľudia pod oknami parlamentu neprišli upozorniť poslancov a prezidentku na to, že Zem je plochá. (Juraj Šeliga: „Ak si niekto ohlási protest napríklad na podporu tvrdenia, že Zem je plochá a dodrží zákon, prosím, je to jeho právo a takýto protest budeme všetci rešpektovať, aj keď vieme, že Zem plochá nie je.“).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Títo ľudia prišli ukázať našim predstaviteľom celkom niečo iné.  Možno to, že občianske protesty sa nemusia vždy odohrávať v súlade s videním tých, čo sú pri moci.

Škoda, že práve títo sú zaslepení svojimi vlastnými záujmami, prípadne nepokojmi vo vlastných radoch a situáciu v krajine podceňujú. Nechápu, že ich úlohou nie je ľudí rozoštvávať, nazývať ich dezolátmi a deliť si ich medzi sebou. Zdá sa mi, že celú túto situáciu berú ako počítačovú hru. Sedia vo svojej detskej izbe za compom a stavajú si svoje malé impéria. Každý sám. Občianska nervozita a protesty pod oknami sa im zdajú byť malicherné, nepodstatné a pár tisíc ľudí v uliciach im žily netrhá. Proste len zavrú okná. Veď... takú dobrú vládu majú, istota za istotou sa na nich valí, strach nemajú mať z čoho, lebo tých zlých postupne zatvárajú do basy, a lotéria už je v plnom prúde.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Proti čomu by v takejto krajine mali ľudia protestovať?

Prečo by kto mal rozbíjať ich malé impéria?

Pozn. autorky:

Ospravedlňujem sa čitateľom, že dnes to nie je ani trochu zábavné, ale ak za ľudí sedia hore politici, ktorí žiadajú policajta, aby vysvetľoval, čo myslel tým, že budú pribúdať občianske nepokoje, tak tu je naozaj akákoľvek irónia zbytočná.

Zdroje:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/596464-seliga-s-krupom-chcu-mat-kovarika-v-parlamente-nepacia-sa-im-jeho-slova-aj-ciny/

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  944
  •  | 
  • Páči sa:  14 390x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu