reklama

Viete, kto sú krstní rodičia vašej večere?

Pamätám si časy, kedy označenie krstný a krstná mali cveng. Prijatie tejto funkcie bolo prijatím istej zodpovednosti za krstniatko a jej plnenie malo okrem iného i duchovný rozmer.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Tak, ako všetko (okrem školstva a cintorína) i funkcia krstných rodičov však prešla rokmi istými zmenami a z času načas sa môžeme v médiách dočítať, že svojich krstných rodičov už nemajú len deti, ale napr. i knihy alebo vybrané zvieratká v zoologických záhradách. Tento trend je potešiteľný. Veď je dobré vedieť, že i malý tigrík má pri sebe niekoho, kto sa postará o jeho bývanie, o stravu a podľa finančných možností krstného možno i o kultúrne vyžitie, keď sa jeho vlastní rodičia pominú.

Lenže vývoj sa nezastaví.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Predstavte si, že naša celebritná športovkyňa Vlhová sa o pár dní stane krstnou mamou jaternice.

A nie obyčajnej.

Prestížnej jaternice s korenenou zemiakovou zmesou so škvarkami, plnenej do bravčových alebo hovädzích čriev. Vraj získala chránenú značku EÚ, a preto museli nájsť krstnú mamu, ktorá by svojou výnimočnosťou a významom bola rovnocenným partnerom tejto slávnej mletej zmesi v čreve.

Osobne si myslím, že si dobre vybrali.

A čo prinesie Petra svojmu krstniatku ku krstu?

Petra sa ešte nevyjadrila, ale nech to bude zlatá retiazka okolo špajdle alebo založený fond na štúdium na niektorej z prestížnych vysokých škôl, je v podstate jedno. Petra si celkom iste uvedomuje svoje záväzky k jaternici, buchne sa po vačku a jaternica škodná nebude.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zdroj:

https://huste.joj.sk/zimne-sporty/petra-vlhova/623404-petra-vlhova-bude-krstnou-mamou-chranenej-speciality

 

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  944
  •  | 
  • Páči sa:  14 390x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu