reklama

Aj športový a tenisový analfabet fandí rád

Doslova pred pár hodinami sa skončil prvý grandslamový turnaj tohto roku a našej malej krajine priniesol opäť niečo, na čo budeme dlho spomínať. Dominika Cibulková odohrala skvelý turnaj a aj keď niektorí tomu stále nevedia uveriť, bola vo finále Australian Open.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

 Ako prvej slovenskej tenistke sa podaril tento husársky kúsok a my sme na to patrične hrdí! Pred štartom Australian Open sme my, športoví nadšenci "dumali" nad tým, čo to preboha zase bude...dáme druhé kolo? Tretie? Fúúú, tak to by bolo fajn...Tí, ktorí športu nezasväcujú až toľko času, možno ani netušili, že sa nejaký grandslam vôbec ide hrať.

 Veru tak, širšia verejnosť je v tomto možno trošku smiešna, ľudia sa nestíhajú venovať všetkému, no keď postupne prichádza úspech a počet oznamujúcich a pochvalných správ sa zvyšuje, tak sa zvyšuje priamou úmerou aj ich pokrytectvo, ako sa oni bijú do pŕs, že sú neskutočnými fanúšikmi a najradšej by si dali meno úspešného športovca vytetovať na intímne partie...Podobne tomu bolo aj v minulom roku, keď sa išli všetci zblázniť zo Sagana.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 To, že Australian Open začína som evidoval, no popravde som sa zameriaval na svojich obľúbencov z mužského pavúka, konkrétne na Rogera Federera a potom na taký ten širší okruh tenistov, ktorí mi svojou hrou imponujú. Tsonga, Monfils, Del Potro, Wawrinka, Murray, ale aj Djokovič a ďalší sú tí, ktorých si dokážem v televízii pozrieť. Možno trochu pokrytecký som bol aj ja, pretože som absolútne nevnímal slovenských tenistov.

 Čím to bude? Prečo sa ja, a myslím, že aj veľa mne podobných, nezameriavalo na slovenskú výpravu? Je to tým, že náš mužský tenis je veľmi biedny, od čias Hrbatého, Kučeru nemáme v našich radom zastúpenie, ktoré by dokázalo aspoň z času na čas vyletieť vyššie. Lacko, Kližan a podobní hráči zapadajú do šedého priemeru a najmä okolo druhého menovaného je už medzi tipujúcimi vytvorený negatívny tieň. Koniec koncov dokázal to aj teraz, keď prekvapivo prehral s nejakým kvalifikantom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Čo sa týka ženskej časti, na tú sa pozerá lepšie, a nieje to len tým, že je krajšia. Duo Cibulková, Hantuchová patria medzi to najlepšie, čo v súčasnosti náš tenis ponúka. Daniela mala obdobia kedy bola veľmi vysoko, žiaľ, nedokázala si udržať fazónu a patriť medzi top ten na svete. Dominika má momentálne 24 rokov a nachádza sa v tom najlepšom tenisovom veku. Je na čase, aby svetu dokázala, že na to má a že sa do vysvívanej top ten môže dostať a hlavne sa v nej udržať.

 Sem tam sa mi podarí si tenis zahrať so svojimi známymi, viem teda, aký je tenis náročný a viem si absolútne predstaviť koľko času špičkový tenista svojmu zamestnaniu a koníčku obetoval. Je to veľké množstvo tréningových jednotiek, odriekania, posiľnovania, získavania istoty v úderoch, proste drilu, ku ktorému musíme prirátať neustále cestovanie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Dominika nemala predchádzajúci rok nejaký výnimočný, vyhrala jeden turnaj a na konci roka jej patrila 23-tia pozícia. To, čím sa prezentovala na spomínanom turnaji v Austrálii ma ale zaskočilo. Taký dynamický tenis s nátlakovou hrou na súperky som od nej ešte nevidel. Žeby sa Dominika správne nahnevala a povedala si, že tento rok bude iný? Že zabojuje o top ten a bude chcieť hneď od úvodu vykročiť touto cestou?

 Turnaj v Austrálii je veľmi náročný najmä na fyzickú stránku, neznesiteľné horúčavy tenistovi rozhodne nepridajú na pohode, no Dominika sa s tým vyrovanala excelentne a od úvodu potvrdzovala, že tento rok bude možno pre ňu iný, ako tie posledné. Ťažko však robiť závery po jednom turnaji, nevýhodou našich tenistov je fakt, že si nevedia udržať dlhdobú formu a po záblesku príde väčšinou opäť prechod do priemerných koľají.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Budem ale držať Dominike palce...Z našich tenistov je našim jediným svetielkom, ktorý by to mohol dokázať a prinášať nám radosť opätovne. Veď na dobré sa zvyká dobre a hlavne rýchlo. Dominika je ctižiadostivá, kvalitná hráčka, a pri troche šťastia v žrebe, môže patriť medzi čiernych koňov aj na ďalších turnajoch.

 Našej malej krajine prináša úspešné ťaženie našich športovcov ojedinelý pocit pýchy, hrdosti, a preto absolútne neodsudzujem, že razom Dominiku sledovali aj ľudia, ktorí si mysleli, že ak dá viac košov zápas vyhrá. Sociálne siete boli doslova zaplavené správami, statusmi, fotkami, menili sa profilovky, jej stránku začalo "lajkovať" omnoho viac ľudí, vytvorila sa psychóza, ktorá je pre našu krajinu príznačná. Pravdou je, že keď sa darí, fandíme radi...takže Dominika, ak chceš, aby ti fandili aj športoví analfabeti, musíš jednoducho "iba" vyhrávať:)

Tomáš Hlatký

Tomáš Hlatký

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Neschovávam sa za trápne nicky, som reálna osoba a všetko vo svojom živote som si musel vybojovať sám...kto bude mať záujem, ten si moje články prečíta... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu