reklama

Ficova ovečka v malej dedinke

Pravdepodobne v duchu hesla „jeden hlas môže rozhodnúť“ zavítal k nám do malej dedinky na predvolebné posedenie s občanmi volený zástupca ľudu v parlamente Miroslav Číž (Smer-SD), aby sa opätovne stal voleným zástupcom ľudu v parlamente. Obecný rozhlas celý týždeň pred stretnutím každý jeden deň pozýval občanov do kultúrneho domu na besedu s poslancom NRSR zo strany Smer-SD a v deň stretnutia dokonca odvysielal politickú reklamu, v ktorej sa nám prihovoril sám predseda strany, takže sme si všetci vzrušene mysleli, že na besedu príde aj Róbert Fico. Neprišiel.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Miroslav Číž po privítaní starostom obce a nesmelým potleskom asi 50 ľudí začal svoju prezentáciu analýzou stavu slovenskej spoločnosti z hľadiska hospodárskeho, ekonomického, sociálneho, morálneho, politického a dokonca geopolitického. Poviem vám teda, zlepenec bývalých koaličných strán zanechal Slovensko v poriadnom bahne. Už obšírnejšie sa vyjadroval o mimoriadne úspešnom vládnutí strany Smer-SD, ktoré by bolo v rokoch 2006-2010 minimálne dokonalé, keby neprišla svetová hospodárska kríza. Tá im vtedy zlomila krk. Našťastie teraz si s ňou už budú vedieť poradiť, upokojil občanov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po polhodinovom úvodnom slove, počas ktorého poslanec Číž takmer geniálne prepojil zdravotníctvo - zlepenec - viacúčelové futbalové ihriská - ekonomiku - Smer - sociálne zabezpečenie - platy - voľby - krízu - dane - dôchodky v zmysle všetko o všetkom a o ničom poriadne, možno mi nebudete veriť, ale nepovedal ani jeden sľub, vlastne jeden áno, ale ten sa týka len špecifického problému našej dedinky, pričom ešte nevie ako sa vyrieši, čo sa s tým dá vlastne urobiť, ale zostaneme v kontakte, povedal, prišiel čas na otázky od voličov a odpovede pre voličov.

Nebola to diskusia v pravom zmysle slova, zaznievali skôr podporné vyjadrenia typu „ v prieskumoch máme dosť veľký náskok, nepokazme si to!" alebo „po voľbách nám bude zlepenec hádzať polená pod nohy, že sme neschopní, tak sa na to treba poriadne pripraviť!", i keď boli položené aj niektoré otázky, ale tie sa netýkali veľkej politiky. Miroslav Číž bol spokojný s diskusiou, veď ako sa vyjadril „v prajnom prostredí sa dobre diskutuje", keď starosta obce chcel ukončiť program stretnutia z časovej zaneprázdnenosti hostí, ale pán poslanec povedal, že sa nikde neponáhľa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pôvodne som si myslel, že pripravené občerstvenie po predvolebnom stretnutí bude najsugestívnejšou časťou presviedčania voličov, ale nebolo tomu tak. Presvedčených už nebolo netreba presviedčať. Ani poslanec Číž počas príhovoru nezvolil agitačný štýl, skôr sa prezentoval ako utrápený, dobre informovaný človek, ktorý vie, aká náročná práca ich čaká po voľbách vo vláde, že v takejto ťažkej situácii ešte žiadna nová vláda nepreberala krajinu, že nebude vôbec ľahké ozdraviť štát, ale musia sa s tým popasovať, veď ide o ľudí! Pán starosta pochopil a na záver vyzval všetkých prítomných, aby volili stranu Smer-SD, lebo len ona dokáže stabilizovať ekonomiku a zachovať istoty. Jeden hlas môže rozhodnúť! Dúfam, že aj môj hlas rozhodne, aby sa to neuskutočnilo. 

Tomáš Šandor

Tomáš Šandor

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zvedavý obyvateľ tekutých časov s nestálou identitou a neustálym záujmom o veci okolo vás. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu