reklama

Obslúžila som samu seba

Nie som síce filmový kritik ale čo to o filmoch viem, veď sa na nich pozerám denne v televízii a preto sa pokúsim o takú svojskú kritiku jedného, na ktorom som bola konečne po dlhom čase v kine. Bol to film Obsluhoval jsem anglického krále a pokúsim sa opísať ako som vnímala tento film, aj napriek tomu že ho nemôžem porovnávať s knihou keďže som ju zatiaľ nečítala. Taktiež sa pokúsim opísať svoj zážitok z kina a to ako na mňa zapôsobilo po takom dlhom čase aj keď jeho interiér ma nijako neprekvapil, keďže je rovnaký už odjakživa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Na film sa zvyknem pozerať ako na celok, len niekedy mi napadne rozmýšľať nad tým prečo tento film niekto natočil, akú mal tento film pointu,... No nie vždy nájdem odpoveď. Niekedy je ale film taký ucelený, že sa ním až tak dopodrobna nezaoberám a takéto filmy mám najradšej. Medzi takéto filmy zaraďujem aj už menovaný Obsluhoval som anglického kráľa. Tento film predčil všetky moje očakávania. Išla som naňho s tým, že to bude asi riadna blbosť a vlastne som si ho vybrala len preto, že už mám plné zuby amerických trhákov a zacnelo sa mi za niečím môjmu srdcu blízkemu. Ibaže som nenašla nikoho takého odvážneho kto by išiel so mnou a tak som musela ísť sama ak som ho chcela vidieť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pred kinom už čakalo množstvo nedočkavých divákov a čo ma potešilo bolo to, že tam boli ľudia rôznych vekových kategórií, okrem detí samozrejme. Keď som sa konečne dostala do kinosály pomýlila som si rad a tak museli ľudia iba kvôli mne stávať zo sojich sedadiel znova. Keď som konečne došla na miesto usadila som sa a vduchu som sa modlila aby si nikto vysoký predo mňa nesadol. No moje modlitby neboli vypočuté a sadli si predo mňa dvaja ľudia výškou pripominajúci basketbalistov. No to je koniec teraz nič neuvidím, pomyslela som si. No na moje veľké prekvapenie prišli iný menší ľudia a mali lístky na tom istom mieste, chvíľu sa dohadovali a nakoniec vyhrali tí menší, keďže ich lístky podľa vypočutého rozhovoru boli platné. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Konečne sa ľudia usadili a skončil nekonečný blok reklám, po ktorom nás ešte nejaká spievajúca myslím, že žaba upozornila na to, že si máme vypnúť mobily. Film sa začal akýmsi citátom, ktorý hovoril o tom, že šťastie hlavného hrdinu spočíva vlastne v jeho nešťastí - presné znenie si už nepamätám. Nad týmto citátom sa všetci v sále zasmiali vrátane mňa. 

 Tento film bol o mužovi, ktorý bol čašník a vždy sa túžil stať milionárom. A tak ako starý muž rozprával svoj životný príbeh a to ako došiel a ako sa dostal tam kde teraz je. Musím uznať, že čo sa týka toho aby išiel za svojím snom bol veľmi vynaliezaví. A scénky zachytávajúce jeho vynaliezavosť boli veľmi vtipné. Rozprával svoj príbeh a život a zároveň ho ešte stále prežíval. Rozprával o ženách v jeho živote a o tom čo mali na ňom radi.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo ma na tomto filme zaujalo je to akým spôsobom bol natočený. Vlastne ani nebol taký, nad ktorým by sa dalo rozmýšľať alebo hľadať v ňom nejaký skrytý význam. Ja som tam žiadny nehľadala lebo si myslím, že to nie je potrebné. Mám krásny umelecký zážitok z tohoto filmu a svalovku na bruchu z toľkého smiechu. Takže som maximálne šťasntá, že som na tento film išla aj keď som nemala diváckeho partnera ale je to len dobré lebo on by možno mal iný názor na to, a iba by mi ten môj krásny zážitok znechutil. Myslím si, že takýto názor na tento film mali aj mnohý v kine. Keďže ako pozorovateľka som si všímala ich reakcie a tajne počúvala ich diskusie, ktoré boli pozitívne. Určite ma zaujal nielen dej filmu a film samotný ale aj herci stvárňujúci svoje postavy. A stvárnili ich bravúrne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Bol to film, ktorý sa v dnešnej dobe hľadá len ťažko a tak ho niet k čomu prirovnávať ale predsa sa našiel niekto, kto by ho natočil a skutočne skladám klobúk pred pánom Menzlom. Film, v ktorom sa nájde všetko čo život ponúka a film, ktorý sa aj keď nebadane ale predsa drží citátu uvedeného na začiatku filmu. 

Martina Toronská

Martina Toronská

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som tá, ktorá sníva s otvorenými očami, no napriek tomu vidí svet. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu