reklama

Čína po piate alebo Päť kontinentov za jedno popoludnie

V tomto článku vám ponúknem niekoľko fotiek. Keby som tie fotky trochu poupravoval a ukázal vám bez komentára, asi by ste neverili, že som ich nafotil za jedno popoludnie. Veru, medzi prvou a poslednou fotkou neubehli ani tri hodiny.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

V meste Shenzhen na juhu Číny (pri hraniciach s Hong Kongom) sa nachádza jedna zaujímavá turistická atrakcia. Za 120 ¥ sa človek môže poprechádzať po 43 krajinách a vidieť najznámejšie miesta sveta. Tento park sa volá "Window of the World", má rozlohu 480.000 m² a ponúka turistom napodobeniny rôznych miest, stavieb a sôch. Aj keď - musím priznať - že v mnohých prípadoch išlo skôr o atrapy a nie napodobeniny.

S kolegom sme pochodili veľkú časť tohoto parku a už zdiaľky sme hádali, kde sa v skutočnosti nachádzajú originály týchto zmenšenín. Veľa krát sme si však museli prečítať na informačnej tabuli, na čo sa vlastne pozeráme. Ale bol som spokojný, lebo celkom slušné množstvo sme spoznali.

V tejto tabuľke je 16 obrázkov (pre celý obrázok kliknite na náhľad). Zo všetkých, čo som pofotil, som povyberal tie, ktorých prevedenie bolo najkvalitnejšie. Viete, čo je na nich, a kde sa dané objekty nachádzajú? Poznáte ich históriu?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Vladimír Bobeš Tužinský

Vladimír Bobeš Tužinský

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pracuje v oblasti IT, venuje sa hudbe, fotografii a umeniu vôbec. Radšej sa pýta ako odpovedá. Zoznam autorových rubrík:  Fotografie a ich príbehyCestovanieZamysleniaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu