reklama

Len 5 sk na záchod

Kde sú tie časy keď TO bolo zadarmo. Teraz si TO musíme zaplatiť. Žiadne uľavenie nieje zadarmo, aby Vám bolo lepšie na duši. Čo by ste chceli?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Mala som všetko vyrátané do poslednej sekundy. O 13,00 odchádza rýchlik a ja mám presne 5 minút na presun. V duchu som sa chválila, aký som skvelý plánovač. Akosi som zabudla však do môjo plánu zapísať WC. Čo už. Za sebou som ťahala kufor a o dušu som utekala za vysvietenou tabuľkou WC. Upachtená som sa vrútila do prázdnej kabínky, avšak moju prácu prerušil ženský hlas:

"Slečna, poďte von!" klopal mi ktosi búrlivo na dvere.
"To myslíte vážne?" neisto som povedala a v duchu si myslela, čo preboha odo mňa tá ženská chce?
V hlave sa mi vynárali myšlienky, že niekto potrebuje pomoc a na základe môjho bielo - červeného svetríka si mysleli, že som zdravotná sestra a ja už preklínala nielen môj sveter, ale aj to, prečo som dočerta nechodila na ten povinný zdravotný kurz? Teraz nebudem môcť pomôcť a zavrú ma, že som neposkytla prvú pomoc.
Nahla som sa teda k dverám a podchýlila ich. Staršia, zjavne rozospatá pani mi strčila do kabínky najprv nohu, aby mi zkľúčila dvere, mala to už asi natrénované z nejakého amerického firmu, potom malú ruku. Už ma ťahala z kabínky za ucho ako malú školáčku, ktorá strkala spolužiaka lavicu pred ním. Stála som tam zaliatá v hanbe, už len preto, že nohavice stiahnuté do pol kolien a pani sa ma pokojne opýtala:
"Skúste uhádnuť prečo tu asi som? Žeby som Vás prišla utrieť?"
Táto otázka sa mi dnes zdá tak smiešna, že ju dokonca rozprávam ako moju najlepšiu historku. Vtedy som s kamennou tvárou vnímala, ako na mňa pani zazerá a dožaduje sa odpovede.
"Len 5 koruniek, slečinka!"
Bola som v šoku. Strčila som ruku do vrecka vtisla jej lesklú desiatku. Nechcela som už nič, ba ani ten výdavok, za ktorý by som mohla ísť ešte raz a trebárs jej odplatiť to poníženie ..... vlastne radšej ničím.
Spokojná pani mi pri odchode srdečne mávala toaletným papierom okolo krku.
Z toho plynie ponaučenie: Milé slečinky, milí páni, prichystajte si len 5 koruniek!

Monika Ullmannova

Monika Ullmannova

Bloger 
  • Počet článkov:  32
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pomaly sa stávam veľkou dámou Zoznam autorových rubrík:  škola aneb vedle tebe sedí umeO mne ...O živote ....Nezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu