reklama

UNYP Rozhovor so študentkou Study Abroad programu

UNYP v tomto semestri s radosťou privítal takmer 40 študentov programu Study Abroad.

UNYP Rozhovor so študentkou Study Abroad programu
(Zdroj: Robin Nguyen)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Vždy nás teší, že vidíme hosťujúcich študentov v našom kampuse, a že môžeme nadväzovať nové priateľstvá z celého sveta. V priebehu posledných dvoch semestrov naši študenti vytvorili, dokonca, International Friends Club, kde se starajú o to, aby sa naši hosťujúci študenti cítili vítaní a zapojení do UNYP komunity.

Užite si ten najlepší študentský život popri štúdiu v zahraničí na UNYP

Elishka Pierce, hosťujúca študentka z Northern Arizona University, si užíva svoj zahraničný študentský život v Prahe na maximum. Stretávame ju na každej akcii, snaží sa získať čo najviac kamarátov a myslíme si, že práve o tom je štúdium v ​​zahraničí. Položili sme Elishke zopár otázok o jej živote v Prahe na UNYP.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo máš na UNYP a Prahe najradšej?

Na Prahe mám asi najradšej, koľko sa toho tu dá robiť! Bez ohľadu na to, kde sa v meste nachádzate, vždy je tam skvelá reštaurácia, kaviareň, udalosť alebo park, ktorý môžete preskúmať a nádherná architektúra, ktorú môžete obdivovať. Moja obľúbená vec na UNYP je určite to, akú ponúka osobnú a priateľskú komunitu. Necítim sa byť iba jedným neznámym študentom z tisíc ďalších, pretože kultúra UNYP je veľmi kontaktná a zameraná na vzťahy. Veľmi sa mi tiež páči, aký rôznorodý je študentský zbor UNYP, čo sa týka rôznych národností a kultúr, pretože sa môžem učiť z pohľadu iných ľudí a rôznych životných skúseností.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mohla by si nám popísať svoj bežný deň popri štúdiu v Prahe?

To vždy záleží na konkrétnom dni, obvykle, ale začínam raňajkami na našom balkóne, alebo so spolubývajúcimi, potom zamierim do školy na UNYP. Po hodine sa často zastavím v kaviarni pre niečo na pitie, alebo idem s kamarátkou na obed. Potom strávim pár hodín prácou na školských úlohách a čítaním, než uvarím večeru, a v nedeľu sa rada chodím pozerať na zápasy florbalovej Sparta Praha. To je rozhodne jedna z mojich obľúbených činností.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Akých 5 tipov by si mala pre spolužiakov, ktorí zvažujú štúdium v ​​zahraničí na UNYP?

Asi by som začala tým, že je dôležité pripomenúť, že prednášky na UNYPu trvajú tri hodiny (na rozdiel od kurzov dvakrát do týždňa v USA), takže sa na to pripravte. Aj keď to môže byť zo začiatku ťažké, budete viac vďační za dni voľna!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Taktiež by som vrelo odporučila zoznámiť sa so svojimi profesormi. Mnohí z nich sú aktívne zapojení v odboroch, ktoré vyučujú, takže sú veľmi dobre informovaní. Po tretie, je vždy super sa zapojiť a využívať aktivity, ktoré UNYP ponúka. Viem, že ľudia vždy vravia, aby ste sa zapojili, ale zopakujem to znova, pretože UNYP má niekoľko naozaj zaujímavých klubov, akcií a partnerstiev, ktoré rozhodne obohatia váš pobyt v Prahe. Po štvrté, snažte sa rozprávať s čo najväčším počtom ľudí.

Ako som už spomenula, na UNYPe stretnete študentov z desiatok krajín sveta, a s tým prichádza rada rôznych životných príbehov, nápadov a konverzácií, čo by ste na americkej univerzite pravdepodobne nezažili. Ja sa snažím rozprávať so všetkými, aby som sa dozvedela čo najviac, a tiež sa podelila o svoje vlastné skúsenosti. Nadväzovanie hlbokých vzťahov a priateľstiev sú presne tým dôvodom, prečo na UNYPe som.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
reklama

Napokon, piaty tip, na ktorý nesmiem zabudnúť, je to, že sa vám naozaj vráti všetko to, čo do toho vložíte. Pokiaľ prídete na UNYP s túžbou učiť sa kvôli osobnému rastu a rozširovaniu svojich znalostí, potom to dostanete. Ak chcete z tejto skúsenosti vyťažiť maximum, snažte sa byť aktívnym študentom, ktorého poháňa zvedavosť a ochota sa učiť! A bonusový tip na koniec - nezabudnite, že ste v srdci Európy! Keď už ste tu, využite to. Je toľko neuveriteľných miest, ktoré môžete navštíviť a preskúmať, takže skúste využiť polohu a krásu tejto zeme.

Nevieme sa dočkať, keď budúci semester prídu ďalší hosťujúci študenti. Jar v Prahe je určite najkrajšie obdobie, kedy si užívame slnečné počasie a rozkvitnuté stromy. Pokiaľ toto čítate a váhate, či študovať v zahraničí práve v Prahe, odporúčam vám prihlásiť sa na UNYP do jarného semestra 2022.

University of New York in Prague

University of New York in Prague

Prémiový bloger
  • Počet článkov:  109
  •  | 
  • Páči sa:  3x

University of New York in Prague, skrátene UNYP, ponúka akreditované bakalárske a magisterské programy v anglickom jazyku. Našimi partnermi sú prestížne medzinárodné univerzity v Spojených štátoch i v Európe. Zameriavame sa predovšetkým na štúdium medzinárodných vzťahov, obchodnej administratívy, komunikácie, IT managementu, literatúry a psychológie. V súčasnosti u nás študuje vyše 700 študentov z viac ako 60 krajín. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

reklama

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu