reklama

Zvláštne...

Jediná prehra, Päť víťazstiev. Bilancia na prvý pohľad lichotivá. Na pohľad druhý, každý pochopí, že o medialy slovenská reprezentácia na ZOH v Turíne nehrala. Tá prehra, totiž, je zo štvrťfinále...s Čechmi!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Sedím v sále s veľkoplošnou obrazovkou. Som ako na ihlách. Rovnako tak asi 800 ďalších študentov. Všetci kričia, tlieskajú, tí najoddanejší hokeju(alebo azda chuti chmelu alebo slivky?) sa snažia o mexickú vlnu. Telom sa mi preháňa pocit neznámeho napätia. Napriek dianiu na ľade verím vo víťazstvo.

Hejduk pridáva na konto súpera druhý gól, napriek skvelému Budajovi. Ľudia sa dvíhajú zo stoličiek so slovami: „Radšej si idem ľahnúť.“ Aj my, vytrvalí priaznivci, tíchneme. Alebo sa hráme na trénerov. Chalan za mnou len letmo podotkne: "Jasné, keby vyhrávali, chválime ich do nebies. Ale keď prehrávajú, každý nadáva." Má pravdu...O to ale v prípade tohto zápasu nejde. Jeho vývoj je pre nás totiž úplne nepochopiteľný. Čím prestíznejši turnaj, tým väčšia nevraživosť(nenávisť, pomsychtivosť...) voči Čechom. A ich voči nám. Provokačné smsky mi chodili od poslednej minúty zápasu so Švédmi. A ja som vášnivo vracala údery späť. Zvláštne, ako slovenský fanúšik v kútiku duše vždy dúfa, že predsa teraz už našich českých bratov musíme poraziť

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V Taliansku nás bezpochyby reprezentovala hviezdna zostava slovenského hokeja. Titulky v novinách spomínajú nejaký komplex zo západných susedov. Je pravdou, že na systém turnaja sa vyhovoriť nemožno, pre ostatnych je rovnako krutý. Pravdou je aj fakt, že Česi boli odjakživa krok pred nami, nielen v hokeji. Práve hokejom by sa ale mohol uskutocniť prevrat... Tak prečo ten zakríknutý prejav našich vo štvrťfinále? Zváštne, ako sa s nami niektoré veci nesú celou existenciou... Bude to rovnako so zápasmi Slovensko: Česko?

magdaléna vaculčiaková

magdaléna vaculčiaková

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mam rada ludi, pohodu, postel, pisanie, hudbu, film, sport a zivot!:) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu