reklama

(Edit): Nemôžem sa prestať smiať (ako si pripomenúť deň bláznov jedným ultrabláznom)

Dnes je prvý apríl, človek by sa mal zabaviť. Ja som sa. Niekoľkokrát.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

1.           Keď boj o Bachmut získa nové dimenzie

Bachmut je už tak otrepanou pesničkou, že by ma v ňom dokázala prekvapiť už len Dara Rollins s Rytmusom, ktorí by v kevlarovom pancieri spievali Wagnerovcom vianočné koledy a tancovali čardáš a tenisovou raketou by odrážali delostrelecké granáty. Čerstvo nám samotný Prigožin prezradil, že jeho jednotky utrpeli ťažké straty (čo ma neprekvapuje, len by som slovné spojenie „ťažké straty“ zamenil za spojenie „sú rozjebanejší ako Tweensky po akcii v Jojke). Straty Wagnerovcov aj pravidelnej ruskej armády sa pohybujú odhadom na 40 – 50,000 mŕtvych, čo je síce pekné číslo, ale ešte jedna nula by sa mi tam páčila viacej. Za 8 mesiacov (áno, dnes máme toto výročie!) dobyli nadpolovičnú plochu mesta veľkého ako Trnava, rozbili jednu mobilizáciu, jednu ekonomiku a stratili toľko techniky, že Nemci pri Kursku by sa pri tých číslach naštopali antidepresívami. A dobyli Soledar, OK.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Lenže toto všetko už poznáme. Nič nové. Rusi sa snažia (neúspešne) dobyť cestu do Bachmutu, aby odrezali ukrajinské sily. ZSU ten hnoj vždy vytlačili preč a vybudovali novú cestu. Zmrdi zaútočili znova, pretože na úplný Stalingrad treba nepriateľské sily obkľúčiť a rozdrviť v meste. ZSU prešli do protiútoku a za hodinu dobyli oblasť, ktorú ten hnoj dobýjal celý týždeň. Znovu Orkovia zaútočili, ZSU ich znovu rozmlátili.

No a pointa? Rusáci sa pred týždňom znovu pokúsili o prelom v mieste cesty na Časiv Jar... aby zistili, že Ukrajinci majú v miestnych sadrovcových vrstvách vykopaný zásobovací tunel! Áno, ZSU síce naoko vytvorili novú cestu (aj ju používali pre vozidlá), urputne bránili asfaltku na Časiv Jar, Rusi im to pokojne žrali, ale reálne majú pod poľami na západ od mesta vykopaný tunel, ktorým rotujú vojakov. No koniec.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako hovorí kolega, len Ukrajinci dokážu hrať s Rusmi hru, že musíme sa vyhnúť dokonalému obkľúčeniu, pretože nás Rusko zničí. A ja dopĺňam, že len Rusi sú natoľko tupí, že si obkľučovacími operáciami nechajú zmasakrovať 50.000 vojakov, aby nakoniec zistili, že dvadsať metrov pod ich nohami si Ukrajinci štrádujú ako Blave na Obchodnej.

Už len tá Dara Rollins mi tam chýba. Teleport Ukrajinci už inštalujú.

 

2.           Na Ukrajine miznú prachy zo zbierok

Na iDnes sa dnes objavila správa, že dobrovoľníkom bojujúcim na Ukrajine sa Česi vyzbierali niekoľko stoviek tisíc českých korún, ktoré im zmizli. Jeden z dobrovoľníkov zorganizoval zbierku, potom odišiel naspäť do Čiech, a prachy zmizli. Diskusný priestor okamžite zaplavili desiatky trollov, ktorí poukazujú nato, že Ukrajinci všetko aj tak rozkradnú a že to je jedna veľká skorumpovaná čierna diera. Lenže pár poznámok:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

a)                                Ukradol to Čech, nie Ukrajinec. Samotní spolubojovníci ukazujú, že zbierku do rúk Ukrajinci ako takí nedostali, čorkol ju organizátor, Čech.

b)                                Ani to nie je isté. Čech je proste nezvestný, krádež nie je prešetrená.

c)                                Zásadná vec: škoda tvorí v prepočte 7.000 Eur (!), teda neukradol celú zbierku. Keďže vec nie je prešetrená, beriem to ako trapas, nie zločin. Ak zo zbierky zmizne smiešne malá časť, nepríde mi to ako vyrabovanie konta.

d)                               A podstatná pointa: koľko Rusáci museli zaplatiť tým desiatkami trollov, aby sa takto počas dňa pracovného voľna zlietli a trollili? 7.000 Eur?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže nie, Ukrajina ani jej bojovníci neukradli a nespreneverili nič. Bol to Čech, organizátor, a aj tam je otázkou, či sa jedná o ten zločin, čo trollovia roztrubujú.

 

3.           Znova o plukovníkovi Chodarjonkovi

Plukovník Chodarjonok bol jedným z prvých, ktorí sa v ruskom mediálnom priestore vyjadrili o štvordňovej operácii nelichotivo. Trvalo mu to len 70 dní. Písal som o ňom blog ešte v máji, teda krátko nato, ako jeho „senzačné“ video v priamom prenose obletelo svet. Už vtedy som vravel, že plukovník nepovedal nič odvážne, on je len dosadeným hercom, ktorý pripravuje ruský elektorát nato, že vojna nebude trvať štyri dni ani štyri mesiace. Takmer rok neskôr si stále myslím to isté.

No a Michail Chodarjonok sa znova objavil pred kamerou po dlhej dobe, dokonca nie sám ale s politológom Viktorom Olevičom. Olevič je polovičný Ukrajinec, ktorý ale väčšinu života žije v Mordore, takže dá sa považovať ako dieťa Rossije, nie Ukrajiny. Čo ho sledujem, vždy mal veľmi realistický pohľad na vojnu, len vždy som mal z neho pocit, že veľmi, véééľmi opatrne volí slová, čo povie a čo neprizná. Možno by sa mu otvorilo okno, ale skôr mám z neho takisto pocit, že pred natáčaním mu dajú do rúk manuál čo povedať môže a čo má zakázané. Proste Rusko si pomocou takýchto štatistov vytvára nárazník; pošlete pred kamery hercov, ktorý vám dajú iný, „triezvejší“ pohľad, nech verejnosť vie, čo ju čaká. Samozrejme, žiadna menovitá, presne mierená kritika Šojgua, Gerasimova, nedajbože Putina, nič také, len všeobecné skonštatovanie v štýle „Ako sa máš?“ „No, dalo by sa aj lepšie,“  hoci obaja vieme, že tvoje decká berú drogy, manželka ťa podvádza a na dvere ti klope exekútor (ktorý ti ošuká manželku a ako bonus deckám predá drogy).

V každom prípade je zaujímavé, že Chodarjonok aj Olevič vyšli takto otvorene na svetlo božie práve v ten týždeň, kedy spravil svoj dlho očakávaný comming out aj samotný Vladimír Vladimírovič. Je jednou vecou, keď ti povedia nahratý tajtrlíci, že Mordor je péčku, vojna je v péčku, ekonomika je v péčku, a to ešte NATO na Ukrajine ani nepáchlo. Druhou vecou je, že to vyšlo takto synchrónne s liliPutinom.

Len ako bonus sem dám jeden výrok: „USA majú vojenský rozpočet 800 miliárd dolárov. Náš kompletný rozpočet je 500 miliárd dolárov.“ Na Rusov neobyčajne inteligentné.

 

4.           Ako sa na prvého apríla zabaviť na účet dezoláta

Keď som začal písať tieto protiruské blogy, rozhodol som sa, že sa nebudem fokusovať na konkrétnych dezolátov a ich výroky. Na to tu je Zomri a Tragédi. Naratív dezolátov som rozobral niekoľkokrát, no jednotlivý chujko z webu mi zatiaľ za môj čas nestál. Ale pozor, dnes je deň bláznov, takže na Facebooku ma čakalo krásne a vtipné prekvapenie: Rastislav Manuch (asi Maňúch, len chlapík má problém s písaním).

Chlapče ty si chorý....iba preto mam ospravedlnenie co píšeš o rusoch..... napísal mi hneď z voleja.  Veru bude to tým,intelekt,ale aj zjav a hlúpe urážky....a áno je nás viac co si to myslíme....a na tvoju smolu stále viac

Prezriem si jeho profil, či to nie je prvoaprílový žart niekoho z mojich známych. Týpek má samozrejme ruskú vlajku a niekoľko fotiek s ruskými puškami z druhej svetovej. Ruská vlajka, ruské zbrane, detinský štýl písania, dvesto chibyčjek v jednej vete... Nie, to nie je prvoaprílový žart, to bude nejaký slovenský dezolát!

 

Chochli dostávajú na budúci čoraz viac,treba písať ze nie...rozumiem,no z toho rozmetaneho chochla neposklada. Rastík mi poslal detinskú fotku, ako je Zelenskij priviazaný so stiahnutými gaťami o kandeláber a podobné detinskú fotku toaletného papiere s ukrajinskou vlajkou. Čiže niečo, čo očakávate od –násťročného človeka alebo päťdesiatročného dezoláta.

 

Budku,ale intelekt ti to určite prezradil že ako som to chcel napisat Rastík teda našiel svoju chybu. Jednu zo sto. Zvyšok neobjavil, ale chcel byť vtipný. Veď je apríl, nie? píšem mu, že ešte dva milióny rokvo týmto tempom a hrdinná armáda Ruska sa dostane na dostrel od Kyjeva.

 

Ostrihaj sa odhrn sneh,budeš uzitocny

Aha. Ešte že nie je sneh, ale Rastík má zapnutý náhodný generátor myšlienok. So smiechom nadhodím, že nato ako Chochli dostali na búdku, celkom dobre držia druhú armádu sveta, keď za osem mesiacov dodnes nedobyli ani len Bachmut.

Aha cintoríny na západnej ukraijine plne zdochlin sú asi fotomontáž ze

Nemám síce šajnu, aké cintoríny Rastík myslí, ale domyslím si, že kde je vojna, budú (logicky) plnšie cintoríny. Prečo práve na západnej Ukrajine, to netuším. Odpoviem mu však, že aj tie v Rusku, akurát to so svojimi 146 miliónmi ľudí bojuje proti 40 miliónom Ukrajincov. Ale kým Rusi jeden kataster nedobyli, Ukrajinci ho úspešne ubránili.

 

Viem ze ta šere že rus si berie co chce....mňa by to tiež sralo

(Poznámka: na deZZolátoch je najväčšia sranda to, že oni keď sa pomýlia, povedia pravdu. Ale takto otvorene priznať, že Rusi sú chronickými zlodejmi, to ma prekvapil. Len si nemyslím, že by ho to sralo, táto trieda podľudí, akou je napríklad Rastík majú zlodejinu a kriminál v krvi, tak čo seká formu?)

 

Naspäť to už chochli nedostanu

Neviem čo Chochli nedostanú? Kyjev? Cherson? Charkov? Sumy? Bachmut (ktorý mal byť predsa do včerajška dobytý a akosi nie je)? Alebo ukradnuté chladničky?

 

Keď tu budú poseres sa

Kto ako? Rusi? Chochli? Chladničky? Spomínaný sneh, ktorý mám ísť odhŕňať? „Myšlienky“ Rastíka nedokážem sledovať, ale v našom dialógu sme zjavne takí dvaja.

S rehotom mu pripomeniem, že ma baví sledovať, ako Rusákov Chochli hnali od Kyjeva, Charkova, Súm aj Chersonu. Ani Afganci tak Rusov nehnali ako Ukrajinci.

 

Stál ti?

Rastík má asi značný nedostatok sexu (na profile má napísané single). Ja mám síce bujarú predstavivosť, ale aby mi stál pri spomienke ustupujúcej sovietskej armády a zarastených mudžahedínov... Nein, danke.

 

Rastík sa nevzdáva a aktivizuje zvyšky mozgu: Keď dostali nacisti z Azova na frak a sú navzdy v Rusku teda takí co prežili,tiež si sa bavil?

Odpisujem, že ich predsa vymenili navzájo, zajatec za zajatca. Rastík sa ma prekvapivo pýta, či preferujem ženy. A aké. OK Rastík.

Ja sa naopak držím témy a píšem, že v Mariupole to nebola až taká tragédia, keďže padli rádovo stovky členov Azova, ale za dva mesiace zobrali so sebou skoro 8.000 Rusákov.

 

Mrzakov a nepotrebnych. Asi myslel tých zajatcov, nie moje preferované ženy. Náš inteligent mi ale nevedel povedať, či nejakých iných zajatcov tam vôbec mali alebo stále majú.

 

Ôk už má nebavis....a kúp si novú koselu

Nuž, mal som oblečené tričko. Na profilovke kabát. Nevadí. Chcel som mu niečo odpísať, ale yntelygent Rastík Maňúch si ma zablokoval. Ešte keby aspoň to slovo OK napísal bez preklepu, ty vole, ale on dá v dvoch písmenách dva preklepy!!!

A teraz úprimne: toto je dezolé scéna celého Slovenska. Inteligencia použitého Primerosu, náhodný generátor slov, na jedno slovo dve chyby. Argumentačná schopnosť na úrovni nie záškoláka ale zájasličkára. Chronické neakceptovanie reality (Keď tu budú poseres sa – ako keby nebodaj tá armáda opíc dokázala aspoň ten blbý Bachmut dobyť, nie celú Ukrajinu a Slovensko!). Chlapík vlastne spraví verejné priznanie, že vraždenie mu robí dobre (myslím, že polícia SR a psychiatri by mali zaujímavý exponát). A je natoľko stupídny a jednoduchý, že jemu ani len nedôjde, že vlastne prizná o svojich hrdinoch, že sú to patologickí zlodeji, ktorým ľudské práva nehovoria nič.

Nuž Rastík, demokracia nie je dokonalá a ty si toho skvelým príkladom. V nedemokratickom režime podčlovek tvojho rangu, úbohý, zakomplexovaný lolo s inteligenciou hlboko pod priemerom priemerného obyvateľa kravína, osôbka neschopná za odhadom 50 rokov svojho života sa naučiť ani len jediný jazyk (materinský) na komunikatívnej A ZÁROVEŇ zrozumiteľnej úrovni, Jozef Niemand, ktorý sa mi nanúti do diskusie a potom si ma zablokuje, išiel pravdepodobne veľmi svinským krokom pred popravčiu čatu, aby si nekazil genofond. Alebo by si na Sibíri rezal stromy. A jeho zjavný problém so svojou sexualitou je podľa mňa veľmi častým syndrómom u tejto kategórie primátov. Pýtanie sa na moju erekciu v diskusii o vojne v Afganistane a na Ukrajine, sondovanie do preferencie žien, sledovanie mojich vlasov a oblečenia... Rasťo, škoda, že si sa tak rýchlo odpojil, mohol som ti prezradiť aj farbu trenírok!

Áno, dnes je prvý apríl, deň bláznov, a Rastík Maňúch akosi nedomyslel, že mi napísal mimoriadne, ale že vážne mimoriadne vhod.

Ale ľudia ako on nedomyslia toho veľa.

Takže pobavte sa aj vy! (174.000).

Ešte napokon niekoľko doplnkov: Lukašenko má dostať nejaké taktické (malé) jadrové zbrane. Ešte ich nedostal, podľa správ boli špeciálne sklady na skladovanie tohto typu zbraní po rozpade ZSSR rozkradnuté. Niežeby mi to trhalo žily, ale pobavilo ma to, že sa tento predseda komsomolu vyhráža, že by mohol dostať dokonca aj tie strategické!

 Luky, keď budeš poslúchať, Rusi ti pošlú aj splachovací záchod. Ale vrátiť!

 

Putin povedal, že druhá vlna mobilizácie nebude. Byť tak Rusom, balím kufor.

 

Ruské ministerstvo obrany takisto potvrdilo, že druhá vlna mobilizácie nebude. A aby to dokázali, vyhlásili, že tí mladí muži, ktorých teda nechcú odviesť, nebudú poslaní na Ukrajinu. Čo mi príde presvedčivé. Keďže je ale stále prvý apríl, ruské úrady doložili, že prípadné povolávacie rozkazy (ktoré predsa nechcú poslať) pošlú elektronicky cez akýsi ekvivalent eSlovensko (Gososlugi). Načo veľa mladých mužov reagovalo štýlom, že si chceli porušiť účty, aby povolávacie rozkazy, ktoré úrady poslať nechce, nedostali. Lenže aby ruské úrady dokázali, že mobilizáciu neplánujú a ani nebude, rušenie týchto účtov zo dňa na deň zablokovali. Aby svojim slovám dodali dôveryhodnosť, doplnili, že možnosť „Nedostávať elektronické správy cez Gososlugi“ možno vybaviť osobne, na pobočke mobilizačných komisií a iných podobných úradov.

Nie, to nie je prvým apríl! Toto je Rusko.

 

V Čečensku sa strieľa. Správy sa líšia, najpravdepodobnejšou mi prišla tá, že Kadyrovovci sa vrátili z frontu a vznikol konflikt s miestnymi ozbrojenými zložkami. Podľa neoverených správ dokonca niekoľko rozstrieľaných mŕtvol priniesli pred Kozojeba osobne.

 

Po šesťmesačnej šichte u Wagnerovcov sa vrátil domov odsúdený vrah. Polročnou službou u hrdlorezov sa „očistil,“ takže bol de facto nevinný. A aby to potvrdil, krátko po návrate domov zavraždil dôchodcu.

Kedy mu dajú metál za službu vlasti?

 

A nakoniec gól: na hry mieru sa majú vrátiť ruskí športovci. Do Olympiády totiž podľa protagonistov netreba ťahať politiku. A ako logické vyústenie má teda byť, že športovci, ktorým domáca politická scéna organizovala dopingové orgie a z ktorých mnohí slúžia v FSB a Rossgvardii, si môžu odskočiť z potláčania demonštrácií alebo priamo z frontu do Paríža po trochu tej civilizácie. Sme sa dosmiali.

Ján Valchár

Ján Valchár

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  228
  •  | 
  • Páči sa:  27 031x

Jedna veta: chcem písať blogy o vede, technike, prírode a ekonomike. Druhá veta: máte to tu príliš komplikované, Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu