reklama

Malý zelený zajačik

Život niekoho, kto je odlišný, je častokrát až nepochopiteľne ťažký a ubíjajúci. Vo väčšine komunít sa totiž slovo iný rovná aj slovu zlý.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Malý zelený zajačik naozaj nikdy nemá na výber. Po prvé, je malý a proti veľkým zvieratám nezmôže nič, a po druhé, je zelený a takým prírodným anomáliám sa v lese veľmi dobre nedarí. Chudáčik sa len túla po svete a dúfa, že si ho už žiadna ďalšia srnka nezmýli so svojou celulózovou potravou.  

Každý večer si malý zelený zajačik v duchu opakuje jedno a to isté: „Nech som obyčajný hnedý zajac. Nech som obyčajný hnedý zajac.“ Ani si to neuvedomuje a venuje sa okultnej činnosti, ktorá na tvárach mnohých normálnych zvieratiek vyčarúva zdesený úsmev.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vo svojej nore je malý zelený zajačik väčšinou úplne sám. Nechodia ho navštevovať ani rodičia, pre ktorých je rovnakou prírodnou anomáliou ako pre ostatných, a nechodia ho navštevovať ani zajačie dámy. Tie si vždy len šepkajú a chichocú sa, keď prechádza okolo.  

Malý zelený zajačik je pre ostatné zvieratká príkladom darmožráčskeho povaľača. Nechodí do roboty trávu kosiť ako iné, slušné zajace, ani nijako neprispieva k dobru komunity. Bez akéhokoľvek studu im zožerie aj tú trochu trávy, čo sa im podarí dopestovať počas tých hrozných súch.  

Jednoducho, je to autsajder. Ale čo, ako vraví staré lesné príslovie: „Keď si raz malý a zelený, budeš navždy malý a zelený.“ Tak sa teda pretĺka životom ako vie a znáša posmešky ostatných zvieratiek.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Raz, keď ešte býval vo vedľajšom lese, sa vrátil domov po ťažkom dni plnom nedovoleného obohacovania sa susedovou trávou a našiel svoju noru úplne vypálenú. A tak mu nezostávalo nič iné, len sa pobrať o kus ďalej a pokúsiť sa zapadnúť medzi zvieratká vo vedľajšom lese. A nič sa nezmenilo.  

Malý zelený zajačik je ešte stále darmožráčskym povaľačom, prírodnou anomáliou, hrôzu vzbudzujúcim okultistom a celulózovým aktivistom.

Poznámka: Je to povrchné a sarkastické, ale pravda sa v tom predsalen skrýva. Možno je len obalená hlúpymi slovami.

Bibiana Valigurová

Bibiana Valigurová

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študentka prekladateľstva-tlmočníctva, ktorej je písané slovo sympatickejšie ako hovorené. Preto logicky v minulosti pracovala ako sprievodkyňa v Demänovskej jaskyni slobody (a zistila, že ak človek päťstokrát zopakuje to isté, už nemá trému...). Má dva potkany, ktoré jej svojimi výčinmi spôsobujú žalúdočné vredy. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáPostrehyPotkaní životPoviedkyMoje výlevySúkromné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu