reklama

Zima, rosničky a iné druhy žiab

Cítim sa dosť nesvoja, keď sa pozriem z okna a vidím melancholickú krajinu. Nie je to tá dobrá, príjemná melanchólia, ktorá ma prepadne, keď sa pozriem von a vidím krajinu zasypanú snehom. Toto je len smutná krajina, ktorá ma núti cítiť sa mizerne.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Čo je toto za zimu? Sneh nikde, nemrzne a včera dokonca pršalo. Zo začiatku mi to prišlo len trochu zvláštne, potom som už bola znepokojená, pred týždňom smutná a teraz smutná a nahnevaná. Milujem zimu a tá ma teraz obabrala...

Snažím sa upokojovať, hovorím si, že sneh určite napadne, že určite sa na nás aj práve v tejto chvíli valí nejaký arktický vzduch. No, už si to tak vsugerovávam dva týždne a stále nič. Už ma to fakt riadne štve. Nie len preto, že mám zimu rada, ale my zo zimy, sakra, žijeme!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Najviac ma ale vedia vytočiť tetušky rosničky a ujovia rosničkovia, poprípade nejaké iné indivíduá, ktoré majú ľud informovať o počasí. Aj dnes ráno, pred odchodom z domu, zapla som si TV, že sa prezviem, či už náhodou nepríde nejaký ten mráz. A tam sa na mňa usmieva akási ženská, ktorá práve cez telefón komunikuje s pánom zo SHMÚ, ktorý zasa nás všetkých informuje o tom, že bude asi 9 stupňov Celzia. Táto "milučká" (všimli ste si, že iba také týpky informujú o počasí?) stvora mu pekne poďakuje, pán zo SHMÚ zloží a ona sa usmeje ešte širšie a povie: "Dnes bude teda veľmi príjemne." A mne, sediacej doma na gauči, žijúcej v rodine závislej na turistickom ruchu, sa od hrôzy rozšíria zreničky. Čo jej preskočilo?!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A toto sa opakuje každý deň. V rádiu sa teší speaker: "Tak to dnes bude krásne, slniečko bude svietiť a teplota vystúpi na príjemných 11 stupňov." Prestala som zapínať televízor a rádio z obavy, že sa mi z nich zase prihovorí nejaký tvor a bude skladať ódy na "skvelé počasie", ale väčšinou mi to nevyjde. Stačí ísť pozrieť starú mamu a u tej vždy natrafím na správy o počasí... Niekedy si hovorím, či mi to nerobí naschvál.

Jáj, nemohol by niekto informovať rosničky a rosničkov, že sa majú tváriť neutrálne? Byť nimi, tak sa bojím, aby niekto proti nim nezorganizoval protestný pochod... Ale vážne, keby sa tvárili neutrálne, pomohlo by mi to (aj iným), mala by som taký pocit solidarity. Nebol by to všeliek, lebo však oni sneh neposielajú, ale nevadí, to už sme doma vyriešili. Napíšeme pánu Ficovi, že kde ten sneh väzí, my z toho žijeme a on je predseda sociálnej vlády. Mohlo by to vyjsť. Už mám aj premyslený úvod:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Vážený pán premiér, ..."

Bibiana Valigurová

Bibiana Valigurová

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študentka prekladateľstva-tlmočníctva, ktorej je písané slovo sympatickejšie ako hovorené. Preto logicky v minulosti pracovala ako sprievodkyňa v Demänovskej jaskyni slobody (a zistila, že ak človek päťstokrát zopakuje to isté, už nemá trému...). Má dva potkany, ktoré jej svojimi výčinmi spôsobujú žalúdočné vredy. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáPostrehyPotkaní životPoviedkyMoje výlevySúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu