reklama

FOTO: Srdce Pobaltia zahalené čarom Vianoc

Bratislava, Viedeň, Paríž ... a čo takto Riga? Pri cestovaní za vianočnou náladou netreba zabúdať na mesto, kde bol v 16. storočí ozdobený prvý vianočný stromček. Hlavné mesto Lotyšska sa medzi svetovými metropolami nestratí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Ktoré európske mesto je to najlepšie na navodenie nefalšovanej vianočnej nálady? U Slovákov je nepochybne najobľúbenejšia neďaleká Viedeň. Tá je vskutku úchvatná a každému prajem zažiť ju práve v tomto období. Zároveň si však myslím, že by bolo chybou geograficky sa obmedzovať a zostať len v neďalekom Rakúsku, resp. strednej Európe. Prečo neupustiť uzdu fantázii a nevybrať sa o čosi ďalej?

Či už budete súhlasiť alebo nie, pre mňa je mojou vianočnou srdcovou záležitosťou hlavné mesto Lotyšska, nazývané tiež Parížom Pobaltia - Riga. Možno si poviete, že je to tak trošíčku "od ruky", no vzhľadom na skutočnosť, že od 15. decembra do konca marca už druhý rok tamojšia letecká spoločnosť prevádzkuje linku Riga-Poprad/Poprad-Riga (prípadne linku s prestupom cez Varšavu), nie je to až takým problémom. Transport do tejto krajiny síce vyjde o čosi drahšie ako do spomínanej Viedne, no po nákupe perníčkov, punču či iných vianočných dobrôt a darčekov vám v konečnom dôsledku zostane v peňaženke porovnateľná čiastka (dámam možno žiadna) :).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Povedal som si, že z môjho výletu do tejto krajiny spravím krátky fotoblog, tak vás nebudem zaťažovať ďalšími faktami a ľahko dostupnými informáciami a prejdem rovno k ukážke toho ako to v súčasnosti v tejto krajine vyzerá.

(Všetky fotografie boli nasnímané v Old Town, Riga)

Samuel Vaterka

Samuel Vaterka

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Vyštudovaný žurnalista, rekreačný hokejista (brankár), fanúšik Mikaeli Shiffrin, kameraman športového spravodajstva a priamych prenosov (2014-2021 RTVS, aktuálne TV Markíza) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu