reklama

Bratia

Bol čas žatvy. Úporný deň na poli sa skončil. Ďalší deň, po ktorom robotníci chytajú bronz na koži. Pri dobrej večeri sa zišla celá rodina. Krátke povedačky a rýchlo spať, zajtra prichádza nemenej náročný deň.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
Obrázok blogu

Dvaja bratia mali polia hneď pri sebe. Jeden ženatý s deťmi, druhý slobodný. Tú noc si slobodný muž povedal: „ Ja mám dosť úrody, toľko ani nevyužijem, načo mi to všetko bude. Pôjdem na pole a pár snopov z úrody dám svojmu bratovi, on má rodinu, oni to budú viac potrebovať.“ A tak išiel v noci na pole a preniesol časť svojej úrodu k svojmu bratovi.

Avšak aj jeho brat zmýšľal podobne. „Úrody mám veľa, pôjdem a dám aspoň časť svojej úrody bratovi. On je sám, potrebuje aj on nejaké živobytie.“ A tak sa aj stalo, zobral zo svojej úrody a dal ju na kôpku k bratovej.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ráno sa zobudili a čakali, čo sa bude diať. Obaja čakali, ako sa ich brat zatvári a čo povie, keď uvidí, čo sa v noci stalo. Avšak obaja, ako prišli k svojej úrode, začudovali sa, ako je možné, že majú rovnako veľa úrody, ako večer predtým. Nechápali tomu.

A tak sa nasledujúcu noc obaja rozhodli, že opäť spravia to isté. Ako však prenášali snopy od seba k bratovi, stretli sa. Vtedy pochopili, čo sa to vlastne deň predtým stalo, rozosmiali sa a objali sa. Vtedy pochopili, čo pre nich brat znamená. To, že sú bratia, vedeli už dávno.

Teraz zistili, že sú nielen bratia, ale aj veľmi dobrí priatelia...


Prerozprávanie jedného príbehu od Bruna Ferrera

František Velčický

František Velčický

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu