reklama

„Harakter“ sa rozhodol definitívne spláchnuť demokraciu

Pred pár dňami sme sa urazene vzpierali, keď nemecké médiá poukázali na problémy s demokraciou na Slovensku. Od včera nemáme ani najmenšie právo oponovať tomuto tvrdeniu. Včera demokracia na Slovensku skončila.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Hrnčiar s nonšalantným úsmevom ohlásil návrat do poslaneckého klubu Mosta a Béla ho s otcovskou láskou prijal. Vidina bezprácneho zisku ministerstva dopravy je predsa lákavá a keď to už Mostu nevyšlo na základe výsledkov volieb, bolo treba veci pomôcť inak. Aj za cenu toho, že demokracia sa zlomí v páse. Veď ako inak možno nazvať zmenu „mocenských pomerov“, ako tomu hovoria Hrnčiar s Bugárom, než výsmech základným princípom demokracie. Bugár sa úprimne teší, že jeho poslanecký klub bude porovnateľný s SNS, a preto sa mu zdá logické prispôsobiť novej situácii aj pôvodné koaličné dohody. Rozdiel je však v tom, že Andrej Danko svojich 15 poslancov dostal do parlamentu legitímnym spôsobom – ich mandáty sú výsledkom demokratických volieb, v ktorých približne osem a pol percenta voličov odovzdalo hlas SNS. A dnes v Národnej rade títo ľudia zastupujú záujmy SNS.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bugárov „harakter“ vo voľbách nadchol len šesť a polpercenta voličov, na základe čoho mu prináleží 10 mandátov(+ nezávislý poslanec Simon). Všetko ostatné je už iba trpký podvod na voličoch. Dnes ide o podvod na voličoch Siete, ale definitívnym prijatím poslancov Siete do klubu Mostu sa vytvorí nebezpečný precedens, ktorý posunie Slovensko na úroveň banánovej republiky. Pätica poslancov okolo Hrnčiara bola do Národnej rady zvolená za stranu Sieť, nie za Most. Ak nesúhlasia so svojou materskou stranou a problémy v nej vidia ako neriešiteľné, nech vystúpia. Potiaľto ich rozhodnutie chápem – hoci sa mi zdá smiešne - rozumiem mua rešpektujem ho. Čo je pre mňa nepochopiteľné, je ich snaha o vstup do poslaneckého klubu Mostu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Rýchle rokovania sú podľa Bugára aj Hrnčiarovcov výsledkom uvedomenia si spoločných hodnôt, medzi ktorými „harakter“ zdôraznil právny štát. Tak teda pár slov k právnemu štátu. Za jeden z kľúčových princípov právneho štátu sa považuje suverenita ľudu. Ľud je suverénom, ktorý vo voľbách rozhoduje, kto bude zastupovať jeho záujmy. Päť a pol percent voličov sa v marcových voľbách rozhodlo, že ich záujmy budú v parlamente zastupovať poslanci strany Sieť. Títo občania, zrejme nevideli toľko oslňujúcich hodnôt v Moste, koľko ich zrazu vidí Hrnčiar a spol.. Svoj hlas sa rozhodli neodovzdať strane Most-Híd. Dnes sa však zdá, že Most dostane ich hlasy napriek tomu, že sa v demokratických voľbách voliči rozhodli inak. Most dostane hlasy voličov Siete na základe nelegitímneho exportu, ignorujúc suverenitu ľudu, zastupiteľskú demokraciu a teda aj právny štát. A my môžeme už len žasnúť, kam až sa dá na Slovensku zájsť a obdivovať vizionárstvo nemeckých žurnalistov, ktorí správne odhadli stav našej demokracie. Voľby na Slovensku neznamenajú nič. Ak po „dohodách“ vznikne nová trojkoalícia, nebude výsledkom suverenity ľudu, ale suterénu politických podvodníkov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

P.S. Ak nájde ešte ďalších 20 poslancov Smeru hodnotové prieniky s Mostom, nový premiér sa bude volať Béla Bugár. Bez ohľadu na výsledok volieb. Veď legitimita sa zjavne dá odvodiť aj zo „zmeny mocenských pomerov“.

P.P.S. A kde sú dnes všetci tí zástancovia pravdy a demokracie, ktorí by mali horúce klávesnice od mravoučných komentárov, keby si 5 poslancov Mostu „kúpila“ Sieť?

Veronika Liptajová

Veronika Liptajová

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Rada sa venujem politickému dianiu u nás na Slovensku a čoraz viac ma prekvapuje aké nekalé veci si dokážu u nás politici dovoliť bez toho aby ich čo i len svedomie hrýzlo. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu