reklama

Malinkatá úvaha

Prerozdeľuje sa svet. Kam asi zapadne Slovensko?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Som JUDr., Doc., CSc., o práve by som mal čo to - čosi  vedieť. Vyhrážam sa, že keď budem zasa premiérom, tak menovanej pani vyšetrovateľke odoberiem výsluhový dôchodok.

Som laik, myslím si ale, že v parlamentnej demokracii by mali predsa len platiť zákony, predpisy, vyhlášky a tak podobne. Netuším, či práve táto kompetencia prináleží funkcii predsedu vlády. Predpokladám, že nie. Teda, aby som dosiahol naplnenie svojej vyhrážky, chcelo by to mašinériu zmien, do ktorej majú právo vravieť aj iní kompetentní v tomto štáte. Nebolo by to asi samozrejmé a ani jednoduché, tobôž v individuálnych prípadoch.

Preto, ak si stojím za svojim vyhlásením a som si istý predchádzajúcimi politickými a mocenskými skúsenosťami, urobím to ilegálne, urobím to podvodom a intrigami. Urobím to tak,  ako som bol zvyknutý, urobím to ako mafián.

To mi, normálne rozmýšľajúcemu človeku, akosi vychádza. Alebo?

dedo Pejo

Štefan Vidlár

Štefan Vidlár

Bloger 
  • Počet článkov:  1 099
  •  | 
  • Páči sa:  2 426x

Emeritňí Doc. Ing. Štefan Vidlár, CSc. alias dedo Pejo, rodák z Holíča ze severňího Záhorá (70, 176, 120, 630 – vjěk, výška, váha, dúchodek v euro), odejdúc na penziju z Prešporku žit na Záhorí tentokrát s ozajstnýma zvírencama, aby mu čekáňí na pravdu Boží lachší ubíhalo, insitňe píše a veršuje vážňe aj ze srandú s chybama v zmuchlanej Záhoráčťině a ňekedy aj po slovensky. Politická satira mu neňi cuzí. (Sem tam pridá aj fotku.) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu