reklama

Mojim rovesňíkom!

Plameňí výzva dúchotcom

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Moji spoluobčaňi, rovesňíci plus mínus kosínus, ďedkové a ďedci! Projefme svúj životňí nadhled a kopu skúsenoscí a dajme sa zaočkovat aj bes teho poukazu! Nebuďme malicherňí, my si vystačíme z našich dúchodkú bes mimorádňích čaškoscí za každej vlády. Lebo táto rozhádaná vláda sa potem uzmírí, uklidňí a začne sa zodpovjedňejší vjenovat svojim záujmom a kulehám. Politika je panské huncútstvo, jak víme, odjakživa a s tým aňi my, životem ošlahaňí starci, ňic nespravíme.

 

Pýtám sa, šak také nač by nám ten poukaz aj byl?

 

Na vleky moc uš nejezdzíme, do kúpelú ešče zrídka daj, daj, k barbiérovi a frizérovi s tyma pár chupama ma huavje enem na to najnutnejší, vječšinú máme  fúziská a brady, keré si aj tak ošetrujeme svojpomocňe doma v akciji Z. Došuchtat sa do reštiky kvúli nevrlej obsluze, často bes základňích vjedomoscí a praktických návykú (dneskaj robí číšňíka,  alebo hockeho, vlastňe bársgdo) kvúli stakánu a karafje vody asi nebude žádná bónusová výhra. Raďím zostat pri starých dobrých zvykoch a kúpit si v konzumňe rohlíky a ňeco k ňim jak dofčilkaj. A my, co máme staré mamy, tak ty nás bestak od huadu skapat nenechajú. Hmm, z dzedziny sa teperit do ňejakého mjestského dzivadla, tam sedzet  v rojňici  jak na písemce a fuňat do respirátora a tapacírungu, tak nevím, či tá prevaha všelijakých (aj ščeklivých) kanálú v televízori neňi preca len pohodlňejší.

 

         Proto vás vyzývám, dajme sa zaočkovat, kolik krát scú, šak je to pro nás zadarmo a šak na ňeco umrít aj tak mosíme! Uvolňíme tým prostor nélen ve vysilených špitáloch, ale také prispjejeme k lepší bytovej politice apu Borju, kedy naše domovy obsadzá další mladší a živí obyvatelé.

       

A keby sme ty naše poukazy aj postúpili ďeckám alebo vnukom, jak to vlastňe často robíme celé naše dúchotkové aj preddúchodkové  období, obrácili by sme tú pohádku o troch grošoch naruby ešče vícej jak dofčilkaj. Lebo skúsenost nás učí, že o dzecka sa mosíš starat aš do penzije. Né svojej, ale dokát žiješ, jejich. A to kódexu budovatela kapitalizmu jaksi moc nesvječí.

 

Týmto plameným apelem sa neobracám na babky, staré mamy, starké. Proč? No proto, lebo keby sme to náhodú prežili, šecko ostane pri starém a teda v najlepším porádečku. A keby né, aspoň sa im uleví od starostlivosci o nás, zhíčkaných bývalých to pánú tvorstva, a oňi, statečné, životem zvjetralé ženščiny, si nakonec poradzá aj s takým ňičemú, jak je Covid.

 

Teda, moji milí starci, vstanú noví zaočkovanci! Uš zajtra nafčívme príjemňí pjekné muadé sestričky a paňi dochtorky. Budeme tým velice zodpovjedňí ke štátňímu rospočtu, k fiškálňí politice a téš k pánovi ministrovi Hulíkovi, kerému sa splňí jeho sen a stane sa nakonec precedú vlády.

 

dedo Pejo

 

Štefan Vidlár

Štefan Vidlár

Bloger 
  • Počet článkov:  1 099
  •  | 
  • Páči sa:  2 426x

Emeritňí Doc. Ing. Štefan Vidlár, CSc. alias dedo Pejo, rodák z Holíča ze severňího Záhorá (70, 176, 120, 630 – vjěk, výška, váha, dúchodek v euro), odejdúc na penziju z Prešporku žit na Záhorí tentokrát s ozajstnýma zvírencama, aby mu čekáňí na pravdu Boží lachší ubíhalo, insitňe píše a veršuje vážňe aj ze srandú s chybama v zmuchlanej Záhoráčťině a ňekedy aj po slovensky. Politická satira mu neňi cuzí. (Sem tam pridá aj fotku.) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu