reklama

Bublajúce problémy, časť druhá

Spišská Nová Ves trpí, podobne ako iné mestá starnutím obyvateľstva. V tomto článku si ukážeme, ako tento proces brzdiť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Posledné štyri roky som bol členom sociálno-zdravotnej komisie pri mestskom zastupiteľstve. Na jej zasadnutiach sa riešia aj poplatky a umiestňovanie starčekov. Už v dnešnej dobe sa na miesto v domove dôchodcovčaká rok aj viac

Pomohla by avizovaná dostavba ďalšej časti s izbami pre klientov. Tú však zmaril nedávny požiar Domova a rekonštrukcia a dostavba zhoreného štvrtého poschodia. V minulosti malo mesto možnosť stavby súkromného domova, ktorá sa nerealizovala pre nesúhlas mesta.

To trpí akútnym nedostatkom miest v domove dôchodcov. Problémom je aj starostlivosť o klientov. Personál je nízky a o klientov sa častokrát nemá kto postarať. Tí často iba ležia, čo im spôsobuje dekubity a chradnutie ich zdravotného stavu. Zhoršuje sa tiež ich psychický stav. Ten by mohla zlepšiť návšteva rodiny, alebo prechádzka. Návštevné hodiny sú od 14-16. V tom čase sú však rodiny klientov v práci a tak nemajú možnosť navštíviť svoje matky, otcov a ostatnú rodinu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mestu tak v hrnci kypí problém, ktorý je neodvratný a potrebuje riešenie.

Viktor Pamula

Viktor Pamula

Bloger 
  • Počet článkov:  184
  •  | 
  • Páči sa:  856x

Som mladý človek a aktivista. Vo svojom živote mám však od narodenia niečo s čím sa nezaobídem. Som na invalidnom vozíku. V tomto blogu by som rád poukázal na problémy, s ktorými sa stretávam. Sú to problémy s bariérami ľudskými ale aj materiálnymi. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu