reklama

Futbalový klub- záchrana

Futbalovému klubu hrozí zánik. Z tohto dôvodu som sa rozhodol napísať list primátorovi mesta Spišská Nová Ves.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Dobrý deň pán primátor

Futbalový klub v Spišskej Novej Vsi vznikol v roku 1914. Za tie roky si prešiel dvoma svetovými vojnami, rôznymi politickými a spoločenskými udalosťami. Svoje úsilie a vklad mu venovali osobnosti ako Václav Hollý, predseda ACN, neskôr hráči, ako Ján Kozák,Jakub Vojtuš, Jaroslav Mihálik a mnohí iní. 


Futbal, to je hra. Hra, pri ktorej sa čistí duch a zabúda sa na problémy. Futbal vám dá priestor na zlepšenie sily, vytrvalosti, kondície a ďalších oblastí. Dáva priestor deťom vypracovať sa z chatrče na svetovú hviezdu. Dáva priestor človeku uvedomiť si, že je akceptovaný. Tréneri, hned po rodičoch a učiteľoch tvarujú tú plastickú hmotu do osobnosti. Budujú hráčov charakter, jeho odhodlanie, schopnosť byť ľudskou bytosťou so srdcom. Hráč, či hráčka taktiež získava aj iný dar. Dar priateľstva,smiechu, zážitkov so spoluhráčkami, či spoluhráčmi. Ak o toto všetko príde, citlivá povaha si môže aj siahnuť na život.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


Pán primátor poznáte ma roky. Viete, že aj ja mám ťažký život a prežil som si toho veľa. Stačilo trošku silnejšie krvácanie a nemusel som žiť. Žiť je u mňa trošku ťažšie, celý život sa kvôli hendikepu stretávam s fyzickou a psychickou šikanou. Práve futbal je pre mňa hrou, pri ktorej nemyslím na facky, rozbité okuliare, zhodenie zo schodov. Vo futbalovom klube som našiel svoju RODINU. Oni boli tí a sú nimi doteraz´, ktorí ma akceptujú a berú ako úplne normálneho človeka. Ako človek, priateľ a politik Vás úctivo prosím, neberte mi túto rodinu. Ak vami táto prosba nepohne, čo nečakám. Prosím Vás pomôžte klubu pre naše deti, Ďakujem Vám.

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Viem, že teraz mesto zápasí s niekoľkými krízami od vojnovej až po inflačnú. Na konci roka sa však ešte nájdu v rozpočte mesta ešte nejaké peniaze kým sa vykreuje nový. Úctivo a so slzami v očiach Vám píšem tento mail. Ako človek, ako fanúšik, ako priateľ. Ďakujem Vám za pomoc a podporu, pre klub, pre mesto a pre naše deti.


S úctou


Viktor Pamula

Viktor Pamula

Viktor Pamula

Bloger 
  • Počet článkov:  184
  •  | 
  • Páči sa:  856x

Som mladý človek a aktivista. Vo svojom živote mám však od narodenia niečo s čím sa nezaobídem. Som na invalidnom vozíku. V tomto blogu by som rád poukázal na problémy, s ktorými sa stretávam. Sú to problémy s bariérami ľudskými ale aj materiálnymi. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu