reklama

Viac než si dokážeš predstaviť

Keď vám niekto zlomí nohu, tá bolesť prejde. Ale bolesť v hrudi zo zrady a sklamania ostane navždy. Vlečie sa s vami už celý život. Noha sa zahojí ale srdce nikdy tak celkom. Buď vás to spraví silnejším alebo ešte zraniteľnejším a uzavretejším.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Láska. Biochemicky sa nelíši do zjedenia množstva čokolády. Pre niekoho zmysel života. Znamená úprimnosť, pokoru, rešpekt, kompromisy, úctu, pochopenie...?

Vždy som dávala prednosť inému druhu lásky. Lebo pre mňa práve taká zobrazovala predstavu pojmu milovať. Milovať bez slov, bez otázok, váhania, predsudkov, žiarlivosti, zábran. Spontánnosť. Pre mňa asi najdôležitejšie krytérium k prežitiu dokonalej romance. Odložiť rozum a zdravý úsudok do zásuvky kvôli niekomu koho vôbec nepoznáte ale pri pohľade na neho nastáva zatmenie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zabudnúť na výchovu, na svoje zvyky, zásady, maniere, ostich. Nechať nech vás to celkom pohltí. Zhlboka sa nadýchnuť a nechať tú voľnosť, vášeň a eufóriu prúdiť telovými tekutinami. Zabudnúť na celý svet a jeho pravidlá s otvorenými očami.

Tancovať a spievať na ulici s ignoráciou voči okoloidúcim ľuďom. Konať podľa momentálneho pocitu bez rozmýšľania, čisto sebecky a spontánne. Smiať sa nahlas, bozkávať tak akoby to nikto nevidel. Správať sa detinsky a hravo. Ukázať slzy bez ohľadu na to kto ich vidí. Plakať aj keď ste stále plakali len v tmavej opustenej izbe. Ukázať všetky svoje slabosti, nazraniteľnejšie miesta, svoje jazvy. Aj s vedomím, že tých jaziev bude ešte viac. Objímať vrúcne, preciťovať každý dotyk. Cítiť na bruškách prstov každú nedokonalosť a dokonalosť tela toho druhého. Zapamätať si hebkosť jeho vlasov. Dýchať vôňu jeho pokožky a nechať ho hľadieť do vašich očí tak, že vám vidí priamo do duše.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nechať ho spoznať vaše ozajstné ja. Nie tú masku, ktorú ste mali na tvári keď vás videl prvý krát. Nechať ho ochutnať vás celú so všetkým čo v sebe máte a vydať zo seba toľko, koľko ste nikdy nevedeli, že dokážete. Dať všetko a nečakať nič. Dať veľa a ešte viac si nechať vziať.

Každú sekundu prežiť tak intenzívne ako byť zdrogovaná a týždeň ležať v extáze. Pozerať na neho a na svet so zväčšenými zreničkami, zahmleným pohľadom a úsmevom na tvári. Počuť tlkot jeho srdca v rukách, hlave. Zjednotiť rytmi vašich tiel. Nechať sa chytiť za ruku a viesť tam, kde to nepoznáte. So strachom no takým vzrušením, že ten strach sa začne cítiť trápne a odíde. Bozkávať tak vášnivo a silno, že si necítite pery. Stŕpnuť pri jedinom dotyku vašich pier. Zabudnúť dýchať a nechať sa to znova naučiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Cítiť tú sladkosť aj slanosť. Nebáť sa horkosti ani kyslosti. Blázniť sa, kričať, skákať, lietať, padať a nechať sa chytiť. Žiť v ošiale ako si šňupnúť z toho najdrahšieho, najluxusnejšieho a najsilnejšieho bieleho prášku.

Zabudnúť na to kto ste a nechať jeho objaviť vás. Mlčky sa prizerať ako sa rodíte znovu. Meníte všetko len pre prežitie tej jednej chvíle. Robiť tie najabsurdnejšie veci, o ktorých ste stále tvrdili : " nikdy, nikdy by som to neurobila." Hľadieť na neho ako na bytosť z inej planéty. Tak krásnu, čistú, fascinujúcu a nedotknuteľnú. Vzdať sa všetkých svojich snov pre chvíle s ním prežité bez slov. Nechať si vytrhnúť srdce. Pozerať ako sa s ním ten druhý hrá a nemať v pláne s tým niečo urobiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To je pre mňa milovať v danej chvíli. Milovať jeho, ten okamih a život taký, aký je!

Neľutovala som, že som dala prednosť nazvyme to "milovaniu celou dušou" pred normálnym, rozumným vzťahom. No faktom vždy bolo a ostáva, že takáto láska je tá najbolestivejšia a najkrutejšia. Hlavne ak sa do toho vložíte úplne, celkom a so všetkým. Zanechá vo vás trpkosť, bolesť, nepochopenie a strach. ALE tie najkrajšie spomienky na svete. Také, kvôli ktorým sa toto všetko oplatí podstúpiť. A aj keď tá láska trvá týždeň a váš život s niekym veľa rokov...stále na ňu budete spomínať so šťastím a slzami v očiach. Nie pre sklamanie ale preto, že si to nemôžete zopakovať a ako na niečo, pre čo ste boli ochotný aj zomrieť.

Veronika Viszlayová

Veronika Viszlayová

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som niekto, kto ráno nerád vstáva,niekto, komu chutí káva, tak jemná a aromatická,občas som aj romantická.Svet je pre mňa nekonečný,život nežný, sladký, večný. Zoznam autorových rubrík:  LáskaŽivot

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu