reklama

A snívať môžeme ďalej...

Na Slovensku sme zabudli na základnú vlastnosť ľudskosti, že veľkosť človeka rastie tou mierou, ako sa usiluje rozmnožiť dobro svojich blížnych.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nami zvolení politici sa demonštratívne pretekali so svojimi početnými rodinami dostať sa k pápežovi. Vynucovali si jeho pozornosť. Vo svojich prejavoch sa hlásili k jeho učeniu, ľudskosti a tvrdili, že aj oni sa zaujímajú o každého občana bez rozdielu. Že aj oni v dnešnom rýchlom období sa musia zastaviť a myslieť na tých najslabších. Že v deťoch je budúcnosť.  Obdivovali to, že pápež má rád ľudí a nerozlišuje medzi nimi. Vzhľadom na jeho pokrokové myšlienky ho označili za pokrokového. Vyžarovala z neho sila, pokoj a pomáhal ľuďom okolo neho nabrať vnútorné sily.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mnohí občania si naivne mysleli, že po jeho odchode sa náš život zmení k lepšiemu.

Že chudobní budú bohatší, že pracujúci budú lepšie zarábať, že dôchodcovia budú brať vyššie dôchodky a pre nezamestnaných vláda vytvorí dostatok pracovných príležitostí. 0čakávali, že lekárska starostlivosť bude na požadovanej úrovni, lieky budú pre zdravotne ťažko postihnutých zadarmo, že aj pre ostatných občanov budú finančne dostupnejšie. Nájomné byty sa budú rýchlo stavať a nájomné a poplatky za ne i za energie budú ako za socializmu paušálne. Že terajší papaláši budú menej kradnúť , že vládni predstavitelia už nebudú prikazovať zatvárať nevinných. Chlieb a základné potraviny budú lacnejšie, podobne aj pohonné hmoty, plyn a elektrická energia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No keďže najvyšší politici, ústavní a vládni činitelia sa vehementne hlásili k jeho učeniu, tak občania boli presvedčení že prestanú šíriť hnev a stres v spoločnosti. Naivne očakávali, že konečne začnú riešiť najpálčivejšie problémy ľudí, ktoré prináša život v strede Európy - na Slovensku.

Žiaľ, po jeho odchode demonštrujú pravý opak. Naši politici nie sú schopní počúvať pápeža , druhých politikov a už vôbec nie radových občanov. A to dokázali ihneď po jeho nastúpení do lietadla. Reálne mysliaci občania nie sú z toho prekvapení... Veď kapitalizmus a kapitál tu ostal a bezohľadne zdierať nás budú naďalej. Bohatí budú bohatší  a ešte viac nenažraní a chudobní budú chudobnejší. Životná úroveň radového občana bude naďalej stagnovať a vzhľadom k inflácii a zdražovaniu sa bude znižovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Z pohľadu našich vládnucich kverulanských politických špičiek za všetko to sú vinní komunisti, resp. Fico a jeho Smer. A tých, či nimi stvorenú mafiu treba likvidovať aj nezákonnými prostriedkami. Všetko  „ostatné“ ich  nezaujíma , len  „červené súkno“ a  boj za očistu spoločnosti, a tak ako to oni nazývajú: nastolenie spravodlivosti za akúkoľvek cenu.

Pápežova návšteva posilnila vieru len u bigótnych veriacich, ktorí sú zmierení s danou úrovňou života na zemi. Utvrdila ich vo vieru v posmrtnú blaženosť v nebi. Nezaujíma ich hlavný cieľ jeho návštevy, pre ktorú ho prezidentka pozvala: odpútať pozornosť od akútnych problémov nášho každodenného života. Dočasne sme zabudli na neriešné problémy nášho života, ktoré si spôsobujeme sami, či nezodpovedná a neschopná vláda, ktorá nemá záujem na ich vyriešení. Tá sa utápa v riešení problémov boja s „veternými mlynmi“.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nezabúdajme však na to, že katolícka cirkev patrí k ekonomicky najbohatším subjektom sveta. Jej vrcholní predstavitelia si budujú nebo na Zemi a v súlade s ich filozofiou aj naši vrcholní politici. Obklopujú sa bohatstvom  a žijú v blahobyte. Existujú stovky listinných dôkazov, ktoré unikli priamo od pápežskej stolice o tom, že Vatikánska banka prepiera čierne peniaze mafie cez svoje charitatívne organizácie za vysoké poplatky. Investujú peniaze do nákupu akcií firiem, ktoré vyrábajú antikoncepciu a zbrane. Boží služobníci sa líšia od niektorých korupčných politikov len tým, že svoju kampaň dokážu lepšie zakryť utajovaním svojich majetkov a peňažných transakcií.

Neberiem však nikomu jeho vieru, že bude mať pocit lepšieho domova, či istoty po návšteve pápeža na Slovensku, ktorý po odlete, ešte v lietadle im odkázal :

„Že sa bude modliť za pokoj a blaho Slovenska.“

Naši ústavní činitelia mali však racionálnejšie a humánnejšie zvážiť do čoho investujú tie milióny eur, ktoré našich platiteľov daní stála jeho návšteva.

Víťazoslav Würschner

Víťazoslav Würschner

Bloger 
  • Počet článkov:  66
  •  | 
  • Páči sa:  116x

Ako spisovateľovi, publicistovi a vydavateľovi mi nedalo aby som sa nepokúsil napísať pravdu o živote mojej generácie. Túto knihu spolu s ďalšími je možné nájsť v niektorých internetových kníhkupectvách. Sú publikované pod mojím pseudonymom Slávo Nitranský. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu