reklama

Ladislav Bašternák a Boris Kollár

Ladislav Baštrnák má prezývku Malý Lacko a nosí podobne ako prezident Putin 8 cm štekláče

Ladislav Bašternák a Boris Kollár
Vilka Malého Lacka (Zdroj: FB)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Rok  2000 Obice Majského chalupa 

Prišla delegácia  z poľovačky z emirátov bola žúrka Haščákom , Kočner so Žužovou, Evička Majska prišla na štvorkolke, zrejme aj Monika Beňova a možno aj Denisa Saková tie sa točili aby ich nebolo vidno, Majský Jožkovia junior aj senior, Diana Dubovská  a Maťo Ďurinda, a pri nich Malý Lacko nazývaný Majskými Náš Elvis mal na sebe podobné vzorované zamatové podobné ako grof monte Christo  sako rozopnuté biela košeľa , bol s kamarátmi Kollárom a Piťom Ondrejčákom.

Malý Lacko bol vždy milý usmiaty ako lečo prijemný.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Do roku 1989 údajne vykrádal aj autorádia bol to nenápadný zlodejíček, potom sa stal luxusným konikom bielych golierov a napršalo mu do nosa

Ladislav Bašternák  Malý Lackopodniká od 90. rokov. Jeho prvým biznisom bola autoumyváreň, ktorú prevádzkoval v garáži na bratislavskom Kamzíku. Garáž sa nachádza v bezprostrednej blízkosti hotela West, ktorého majiteľ má rovnaké krstné meno ako Bašternák. Aby si ich ľudia nemýlili, začali ich volať podľa veľkosti ich stavieb. Bašternák z garáže bol malý Lacko, šéf hotela veľký Lacko. 

Vilka Malého Lacka
Vilka Malého Lacka (zdroj: FB)


Neskôr si Bašternák založil firmu na výrobu betónu. Z „malého Lacka“ sa stal developer, ktorý staval polyfunkčné a obytné domy v spodnej časti bratislavskej Koliby – Zlatej nohe. Bašternák tiež postavil luxusnú rezidenciu Bonaparte neďaleko Bratislavského hradu, kde si od neho prenajíma byt premiér Fico. V tomto komplexe vlastní byt aj Ján Počiatek, firmy Mariána Kočnera či Mareka Turčana (Kaliňákov človek). V dome býva aj syn Miroslava Výboha.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Manželka
Manželka (zdroj: FB)

Keď sa ocitnete pred Bašternákovou päťpodlažnou vilou, pomaly ani nedovidíte navrch. Z ulice je obohnaná múrom obloženým kameňom a zakončeným živým plotom. Za ním sa už začína Bašternákov raj. Do domu vedie vchod len cez garážovú bránu a jedny skromné dvere. Všetko je opatrené kamerovým systémom.

Bašternákova svadba: zľava Turčan s partnerkou, Počiatek s manželkou, Bašternák a jeho žena, vpravo Kaliňák s manželkou a Ivan Lúčan. Túto foto mal v laptope kamárat malého Lacka Elvisa   Marian Kočner. Na snímke je prvá manželka skazená Borisom Kollárom
Bašternákova svadba: zľava Turčan s partnerkou, Počiatek s manželkou, Bašternák a jeho žena, vpravo Kaliňák s manželkou a Ivan Lúčan. Túto foto mal v laptope kamárat malého Lacka Elvisa Marian Kočner. Na snímke je prvá manželka skazená Borisom Kollárom (zdroj: FB)

V kuloároch sa hovorí, že keď sa nad Bašternákom začala sťahovať slučka, objednal si domov služby psychotronika. Myslel si vraj, že sú v jeho vile energie, ktoré mu neprajú. Nečakane mu vtedy údajne vyhorela obývačka, škody mohli byť v státisícoch. So zlými energiami to nemusí vyzerať až tak bláznivo, postavili ju totiž za pochybných okolností.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale keď sa to začalo vyšetrovať stihol všetko prepísať na manželku, známych  príbuzných za asistencie správkyne konkurznej podstaty a súdov preplnenými našimi ľuďmi a tak až na zopár maličkostí bol minimálne 6 miliónový majetok úspešne zachránený pre nášho človeka.

Známy je tým ako previedol Kalimu 200 tisíc a potrestali a odsúdili za to len Rajtarovho asistenta Rybaniča. Na Kaliho si netrúfnu

Chatka z Donoval
Chatka z Donoval (zdroj: FB)


Šťastná manželka  s predchádzajúcou sa rozviedol lebo mu ju pretiahol kamarát Boris Kollár

Bašternákovi blízki tak nemôžu nakladať s vilou pri bratislavskom Slavíne ani s honosnou chatou na Donovaloch. 

Tie sú rovnako teatrálne okázalé, ako bol Ladislav Bašternák od samého počiatku. Bratislavské ulice už pred rokmi brázdil v luxusných automobiloch so špecifickým evidenčným číslom 202. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď sa svojho času začal predvádzať najrýchlejším super športiakom Bugatti Veyron a ukázalo sa, že obýva megalomanskú vilu v lukratívnej bratislavskej štvrti, vznikla otázka, kto je tento podnikavec. 

Spolumajiteľ je Malý Lacko
Spolumajiteľ je Malý Lacko (zdroj: FB)

Baštrnák je spolumajiteľom aj tohto hotela kto vie na koho prepísal 

Hoci Bašternák má nadštandardné vzťahy s politickými špičkami Smeru, novinári o jeho väzbách dlho netušili, alebo ich nevedeli preukázať. Nepatril k oligarchom ani k mecenášom strany, jeho firmy sa neuchádzali o štátne zákazky. Podstatu jeho biznisu rozkryla až v marci 2016 reportérka Denníka N Monika Tódová a redaktorky týždenníka Trend Zuzana Petková a Xénia Makarová. Novinárky zistili, že Bašternákova firma BL-202 kúpila v roku 2012 sedem bytov v budove Five Stars Residence v centre Bratislavy za 12 miliónov eur, hoci ich trhová hodnota bola desaťkrát nižšia. Budovu postavil Marián Kočner, predávajúcim bol Peter Hrkotáč z firmy Rent and Wash. 

Jedna Chatka na Donovaloch je Bašternákova teda už prepísaná  tu sa stretala smotánka, Kočner, Kollár, Kaliňák, Turčan

Daňový úrad následne vyplatil Bašternákovi vratky DPH za takmer dva milióny eur. Kriminalistom z finančnej správy to však bolo podozrivé, pričom zistili, že predávajúcemu prišlo na účet len 1,5 milióna eur. To znamená, že cena 12 miliónov eur bola zrejme len na papieri, takže Bašternákovi sa vlastne na kúpu bytov poskladal štát. A ešte mu aj pol milióna eur zostalo. Prípad začala preverovať polícia, trestné oznámenie však odmietla. Nekonal ani špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorý sa stotožnil s postupom polície. K obnoveniu vyšetrovania prišlo až dva mesiace po zverejnení prípadu v médiách, zatiaľ však neprinieslo žiadne výsledky.   

Pozoruhodná bola aj obrana Ladislava Bašternáka. Keď sa ho polícia pýtala, ako zaplatil spomínaných 12 miliónov eur, povedal, že v hotovosti. Pre lepšiu predstavivosť, do jedného kufríka sa zmestí asi milión eur v stoeurových bankovkách. Vyšetrovatelia to však ďalej nepreverovali. Bašternáka sa zastal aj minister vnútra Robert Kaliňák. „Pred štyrmi rokmi to bol analógový svet, svet kešu,“ povedal Hospodárskym novinám. Minister tvrdil, že celá kauza je vymyslená. Odmietol podozrenia z konfliktu záujmov, hoci polícia spadá pod rezort vnútra. Kaliňák síce priznal, že Bašternáka pozná, no podľa vlastných slov do priebehu vyšetrovania nijako nezasahoval.

Kamaráti:  NECHUTNÉ REČI Kočnera a Bašternáka: "Na*ebali sa, slopú do mŕtva"!  POLITIKOV vysmiali! Trestné stíhanie podvodov pri stavbe Bonaparte začalo v roku 2016. V januári 2018 polícia podľa denníka N informovala, že ešte nemôže Bašternáka obviniť, lebo nemá znalecký posudok. V kauze ide o to, že Bašternákova firma Real Forum Invest uviedla vyššiu hodnotu stavby, oproti reálnej cene. Bašternák si kvôli tomu uplatnil vratku DPH vo výške 3,6 milióna eur. „Zo znaleckého ústavu zo Žiliny prišla kok…á požiadavka na vŕtanie sond vo všetkých bytoch!!! A z celkového toho smerovania čo tí k…ti chcú, to vyzerá, že vôbec to nechcú rýchlo a bezproblémovo ukončiť,“ mal napísať Kočner Bašternákovi. V ďalšej správe vraj Kočner napísal: „Začala byť obava, či to bude tak, ako má byť.“ Kočner dal vraj Bašternákovi aj úlohu, aby zistil s kým to má Peter dohodnuté. Petrom by mal byť Bašternákov advokát Peter Filip.

O bohorovnosti Ladislava Bašternáka tiež vypovedá úradný záznam, ktorý zverejnil poslanec Daniel Lipšic. V júni 2012 zastavila Bašternáka policajná hliadka, pretože na svojom Bugatti Veyron obiehal cez plnú čiaru. „Vystúpil zo svojho vozidla, pričom nám povedal, prečo ho buzerujeme.“ Keď mu policajti chceli dať pokutu 150 eur, Bašternák zavolal na neznáme číslo a dotyčnému povedal, aby to vybavil. Vzápätí sa ozval policajtom ich nadriadený a povedal im, aby Bašternáka pustili, lebo je to „náš človek“. Známe je aj jeho arogantné parkovanie v zákazoch alebo na miestach pre invalidov. Bašternák na informácie, že je podozrivý z daňového podvodu, dlho nereagoval.

Prehovoril až po piatich mesiacoch, v krátkom interview pre televíziu Markíza. Bašternák odmietol, že by okradol štát cez nadmerné odpočty DPH. „Ja sa so žiadnym politikom nestretávam. Naozaj si žijem úbohý život,“ povedal Bašternák. Tomuto podnikateľovi skutočne nie je čo závidieť. Žije v skromnej, päťpodlažnej vile z mramoru na bratislavskom Slavíne. Aj jeho vozový park bol odjakživa úbohý. Luxusné športové auto Bugatti Veyron, na ktorom ho v minulosti zastavila policajná hliadka, stojí viac ako milión eur. Bašternák si tiež kúpil Mercedes triedy S v úprave AMG, ktorého cena je približne 250-tisíc eur. Podnikateľ brázdil slovenské cesty aj na mercedesoch typu G a CL.

Autá:

  • Bugatti Veyron - 1 300 000 eur

  • Mercedes G - najdrahší model 270 000 eur

  • Mercedes S AMG - najdrahší model 238 050 eur

  • Mercedes E - najdrahší model 56 070 eur

  • BMW X5 - najdrahší model 115 200 eur

+ na rovnakú zmluvu ako Bugatti sú poistené ďalšie luxusné autá za státisíce eur

Bašternákove nehnuteľnosti a developerské projekty:

Vila na Slavíne - v nej Bašternák býva, za suseda má aj herca Milana Kňažka

Chata na Donovaloch - odhadovaná cena milión eur, rovnakú chatu má vedľa neho exminister dopravy Ján Počiatek

Penzión na Donovaloch - vlastní ho Bašternák spolu so známym Roberta Kaliňáka, právnikom Markom Turčanom

Komplex Bonaparte - investorom stavby bola firma REAL FORUM INVEST, s. r. o., ktorej spoločníkom bol Bašternák, v jeho byte býva premiér Robert Fico a platí mu nájom 2 650 eur mesačne

Vlasta Žampová

Vlasta Žampová

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  1 418x

Vyznávam hodnoty viera, nádej, láska a mier. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu