reklama

Palác Putina a jeho história. Prvá časť plus snímky

Zverejnili stovky fotografií z Putinovho paláca. Má najväčší podzemný hokejový štadión na svete len pre seba.

Palác Putina a jeho história. Prvá časť plus snímky
Putin ako hokejista (Zdroj: FB)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Článok vznikol za podpory skupiny Antifico a Antismer.

Pre toto dali Navaľnému novičok do treniek v auguste 2020. Skoro zomrel vyliečili ho v Nemecku, keď sa v januári 2021 vrátil do Ruska okamžite po prílete ho dal Putin s Krasnovom uväzniť.

Dôvod je viac ako jasný, lebo zverejnil sídlo Báťušku KGB agenta Stasi Vladimíra Putina .

Toto sídlo stojí viac ako 100 miliárd rubľov čo je v prepočte 1,1 miliardy EUR. Sídlo mu vystavali ako úplatok ruskí oligarchovia obchodujúci hlavne s ropou a plynom.

Navaľného preto ho odsúdil KGB generál Krasnov, ktorému do prdele lezie náš Maroš Žilinka. A preto sú súdení vyšetrovatelia zločincov a nie zločinci ako je Bodor, Haščák, Lexa, Mečiar a ďalší. O väzbe pre Norberta Bödöra najvyšší súd nerozhodol aj preto, lebo nám zrejme uletel do SAE.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ideme na spravodlivosť podľa generála Krasnova, ktorý je na sankčnom zozname EÚ. Toto je boj proti korupcii po slovensky z 21 uložených protikorupčných opatrení z EU sme splnili len dve a úplne nesplnili 15.

Takto vyzerá boj proti korupcii v podaní Matoviča, Hegera, Čaputovej, Sulika a Kollára. Dojemne sa starajú aby Fico a spol. neboli potrestaní. Ale vráťme sa do Ruska.

Nielen naši komunisti sa modlia aj Putin bozkáva sväté veci na príklad kapitána Danka
Nielen naši komunisti sa modlia aj Putin bozkáva sväté veci na príklad kapitána Danka (zdroj: FB)

Putin je za peniaze a bohatstvo obetovať vlastný národ.

Navaĺný po mnoho rokov bojoval za ľudské práva a je čas bojovať za Navaľného.

Putinov palác hlavná budova
Putinov palác hlavná budova (zdroj: FB)

Autori senzačného investigatívneho filmu o paláci Vladimíra Putina postavenom neďaleko Gelendžiku pre ruského prezidenta Vladimira Putina rok po jeho vydaní zverejnili niekoľko stoviek skutočných fotografií, ktoré vznikli vo vnútri rezidencie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

S civilizáciou ho spája gigantický 80 metrový most a celý je obohnaný múrom. Putin tvrdí že ho používa na čajové večierky a rôzne iné spoločenské udalosti.

Putinove sídlo je blízko Krymu
Putinove sídlo je blízko Krymu  (zdroj: FB)

Pod Gelendžikom na juh
Pod Gelendžikom na juh (zdroj: FB)

Putinova hacienda
Putinova hacienda  (zdroj: FB)

Heliport agenta KGB Putina.
Heliport agenta KGB Putina. (zdroj: FB)


s heliportom ešte nad tým je niečo ako kasárne zrejme ochranka. Uznajte načo je taký palác, keď sa tam nedá hrať hokej? Je to snáď prvý krát čo bol postavený podzemný hokejový komplex. Zrejme sa majiteľ cíti ako pán Prsteňov a chráni svoje zlato. A skutočne zarytý je pod zem ako 5 poschodová budova.   

Klimatizácia a kotolňa
Klimatizácia a kotolňa  (zdroj: FB)

Aby sa dal robiť ľad treba dobré chladenie a klimatizáciu a naozaj nad štadiónom je systém chladenia o rozlohe 200 m 2. Zároveň sa tu aj vykuruje celý palác a od neho idu tepelné rozvody.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
 Aby mal vodca perfektné spojenie potrebuje vysokú a nezávislú telekomunikačnú vežu.
Aby mal vodca perfektné spojenie potrebuje vysokú a nezávislú telekomunikačnú vežu. (zdroj: FB)
Kúpeľňa
Kúpeľňa (zdroj: FB)
Divadlo
Divadlo (zdroj: FB)

Pred rokom bol na YouTube zverejnený veľký film, ktorý hovorí o luxusnom paláci s rozlohou 17,7 tisíc metrov štvorcových, ktorý postavili na pobreží Čierneho mora neďaleko Gelendžiku pre ruského prezidenta Vladimira Putina.

Kabinet
Kabinet  (zdroj: FB)

Vyšetrovanie hovorí, že Putinov palác sa nachádza na ploche 68 hektárov. Okrem hlavnej budovy komplex zahŕňa heliport, plnohodnotný ľadový palác, kostol, amfiteáter, skleník a čajovňu s rozlohou 2500 metrov štvorcových, ako aj 80 metrový most. . Aby bolo možné ísť dole na pláž, bol vo vnútri hory vybavený špeciálny tunel. Ten končí obrovskou terasou má to lepšie ako Fantomas.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Bár Vodná fajka možno sem Putin pozve  na fajku aj budúceho Šimečkovho staronového premiéra Pellegríniho
Bár Vodná fajka možno sem Putin pozve na fajku aj budúceho Šimečkovho staronového premiéra Pellegríniho (zdroj: FB)

Podľa autorov vyšetrovania výstavbu paláca pre prezidenta zaplatili priatelia Vladimira Putina, ako aj štátne ropné spoločnosti Rosnefť a Transnefť. V tomto prípade boli použité rôzne korupčné schémy. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že výstavba paláca bola "najväčším úplatkom na svete". Celková suma vynaložená na toto zariadenie sa podľa nich odhaduje na najmenej 100 miliárd rubľov. Čo je zhruba 1,1 miliardy EUR.

Existuje toto jedno miesto, kde môžete pochopiť všetko o Vladimírovi Putinovi. Toto je najchránenejšie miesto v Rusku, vlastne štát v štáte, a to je Putinovo najväčšie tajomstvo. Ktoré strážia stovky, ba tisíce ľudí – od neznámych ochrankárov, záhradníkov a stavbárov až po najbohatších a najznámejších ľudí v Rusku. Jedno tajomstvo. Jedna budova. A my ho navštívime. Na návšteve u Putina. Na vlastné oči uvidíme, že tento muž sa v túžbe po bohatstve úplne zbláznil. Zistíme, z koho peňazí a ako je tento luxus financovaný. A ako sa práve teraz a za posledných 15 rokov dáva najväčší úplatok v histórii a stavia sa najdrahší palác na svete.

DRÁŽĎANY 1987

Ako sa z jednoduchého sovietskeho dôstojníka stal šialenec posadnutý peniazmi a luxusom? Je taký šialený, že je pripravený zničiť krajinu a zabíjať pre svoje zlaté truhlice? Náš príbeh začal v Drážďanoch

Drážďanská smotánka Putin tu plnil úlohu agenta KGB a spolupracoval so Stasi nemeckou tajnou službou niečo obdobné ako u nás ŠtB. Oslavovali spolu výročia Lenina a iné sviatky VOSR atď. Ikonostas tento súdruh začal bozkávať neskôr.
Drážďanská smotánka Putin tu plnil úlohu agenta KGB a spolupracoval so Stasi nemeckou tajnou službou niečo obdobné ako u nás ŠtB. Oslavovali spolu výročia Lenina a iné sviatky VOSR atď. Ikonostas tento súdruh začal bozkávať neskôr. (zdroj: FB)

Ospevovači Putina radi romantizujú toto obdobie v živote národného vodcu. Vladimir Vladimirovič prenikol do brlohu nepriateľa. Vladimir Vladimirovič strážil svetový poriadok a podobné nezmysly.

V skutočnosti to bolo také teplé miesto, kde na straníckych stretnutiach sedávala partia povaľačov a navzájom sa odmeňovali pamätnými darčekmi. Tak ako teraz, len darčeky sa už nezmestia tak často do tašky.

Putin dostal vyznamenanie 1987
Putin dostal vyznamenanie 1987 (zdroj: FB)

Tu je šikovný Putin 21. novembra 1987, neuveríte, ale na plese

"Bratia v zbrani". Ples je venovaný priateľstvu medzi KGB a Stasi, Veľkej októbrovej revolúcii a nevyhnutnému víťazstvu socializmu na celom svete. Putinovi v tento deň odovzdali ocenenie – zlatý odznak priateľstva medzi Nemeckom a Sovietskym zväzom. Teraz sa toto čestná vyznamenanie dá dnes kúpiť online za tri eurá. A stále je veľmi čestné.

V Nemecku sa Putin spolu s manželkou a dvoma dcérami, ktoré stále oficiálne nepozná, usadil v obyčajnej päťposchodovej budove, v malom byte v malom nemeckom meste. Ale na pomery Sovietskeho zväzu to bol obrovský úspech. Kým sa celá krajina dusila v radoch na kúpu párkov či poľskej kombinézy „vyhodenej“ v regáloch supermarketu, Putin žil v Nemecku. Nech východné, ale nepomerne prosperujúcejšie ako ZSSR.

Samozrejme, život v NDR bol veľmi odlišný od nášho: čisté ulice, umyté okná - umývajú ich raz týždenne, množstvo tovaru, pravdepodobne nie také ako v západnom Nemecku, ale stále lepšie ako v Rusku.

Ľudmila Putinová
Ľudmila Putinová  (zdroj: FB)

Ľudmila Putinová samozrejme dnes sú rozvedený vymenil starší model za mladšiu

Citát z knihy „V prvej osobe. Rozhovory s Vladimírom Putinom»

Putinovi mali prístup k niečomu, o čom sovietsky človek nemohol snívať ani vo svojich fantáziách. A súdiac podľa početných spomienok svojich kolegov a kolegov, to Putin s potešením využil. Získal domáce spotrebiče, nedostatkový tovar zo západného Nemecka, prišiel na to, ako využiť svoje oficiálne postavenie na získanie dobrého dovážaného rádia. Rozsah nie je vôbec taký, ako je teraz, ale v zásade sa odvtedy ani metódy, ani okruh dôveryhodných osôb príliš nezmenili. Len vtedy sa zaujímali o rádiomagnetofóny a teraz sú z nich obrovské štátne podniky.

Prišli sme z Ruska, kde boli a sú rady a nedostatok a všetkého.

Vladimír Putin

Citát z knihy „V prvej osobe. Rozhovory s Vladimírom Putinom»

Napriek snom a očakávaniam sa Putinovi v Drážďanoch nepodarilo vybudovať si kariéru ani zbohatnúť. Ale na druhej strane sa mu podarilo zoznámiť sa s ľuďmi, ktorí sa stanú jeho hlavnou peňaženkou.

Priateľia Putina
Priateľia Putina (zdroj: FB)

Fotku jedného ste už videli. Len si ho nespoznala. Na tomto obrázku z 21. novembra 1987 z toho istého plesu, ako stojí za Putinom s červeným darčekovým obalom Sergej Viktorovič Chemezov. Teraz je šéfom Rostecu, štátnej korporácie, ktorá zahŕňa viac ako 700 podnikov vrátane AvtoVAZ, KAMAZ a koncernu Kalašnikov. Jeden z najbohatších ľudí v Rusku.

Na ples bolo pozvaných 13 ruských hostí, jasne označených ako „13 sovietskych čekistov“.

Plesový program 

Plesový program
Plesový program (zdroj: FB)

Keď počujete „sovietskych čekistov“ alebo „sovietskych spravodajských dôstojníkov“, v hlave vám okamžite začne znieť melódia zo „Sedemnástich chvíľ jari“ a scény na seba nadväzujú – nebezpečná prestrelka, prenasledovanie, tajná operácia v brlohu nepriateľa. . Možno to mali niektorí sovietski čekisti, ale určite nie Vladimir Putin.

Vladimír a Ľudmila Putinovi, Sergej Chemezov
Vladimír a Ľudmila Putinovi, Sergej Chemezov (zdroj: FB)

Každý môže obdivovať všetky tieto fotografie návštevou mestského archívu Stasi v Drážďanoch. Kedysi najlegendárnejšia a najbrutálnejšia tajná služba na svete sa zrútila spolu s Berlínskym múrom a východným Nemeckom. Po desaťročiach represií, sledovania vlastných občanov, všetkého, čo je nám v Putinovom Rusku také známe, nezostala ani stopa. Ale archívy zostávajú.

Tu je ďalší cenný nález. Tieto dva rovnaké pasy do budovy Stasi patrili dvom kolegom. Upozorňujeme, že aj čísla sú prísne v poradí.

Putina a Tokarev
Putina a Tokarev (zdroj: FB)

Tento preukaz Vladimíra Putina, bol zverejnený a mnohokrát premietaný v televízii. Keď ho uvidíte druhý krát. poznáte ho ?

Putin ale Tokarev dnes vyzerá inak
Putin ale Tokarev dnes vyzerá inak (zdroj: FB)

Toto je  Nikolaj Petrovič Tokarev. Muž, ktorý stojí na čele Transneftu už 13 rokov. Svoju kariéru v KGB nikdy nepropagoval a ani to nepotvrdil. V jeho oficiálnom životopise je 20-ročná medzera a vágne znenie o „baníckom priemysle“. Zaujímalo by nás za čo sa Tokarev hanbí?

Tu je ďalší dokument. Niečo ako telefónny zoznam Stasi. Dvaja ľudia agenti so známymi menami, Chemezov a Tokarev, súdiac podľa rovnakého telefónneho čísla sú spolu v jednej kancelárii.

Z materiálov Stasi
Z materiálov Stasi (zdroj: FB)

V Drážďanoch boli určené hlavné životné princípy Putina. Na nich postaví celú svoju budúcu kariéru a potom ich postaví ako záujem štátu. Vždy hovor jednu vec a urob druhú. Klamstvo a pokrytectvo sú najúčinnejšie mechanizmy práce. Korupcia je základom dôvery. Najspoľahlivejší priatelia sú tí, ktorí s vami kradnú a podvádzajú už mnoho rokov. A čo je najdôležitejšie: peňazí nemôže byť príliš veľa.

Ak by bolo možné podrobnejšie opísať vzorec Putinovej korupcie, vyzeralo by to takto. O Putinovi by sa nemalo nič zaznamenávať. Peniaze by mali ležať na rôznych miestach, mali by ich spravovať rôzni, na prvý pohľad nesúvisiaci ľudia. Absolútna diverzifikácia rizík a hlavne nič pre vás osobne.

Druhé pravidlo. Starý priateľ je lepší ako dvaja noví. Keď sme si dôkladne preštudovali Putinovu schému, z čoho žije a kto ho podporuje, s plnou dôverou vás ubezpečujeme: Putinove osobné peniaze si ponechávajú tí, s ktorými sa stretol pred 30 rokmi. Pri hľadaní sponzorov najskorumpovanejšieho vládcu v histórii Ruska musíte ísť do jeho minulosti. A pri prechádzke jeho biografiou môžeme ľahko nájsť tých, s ktorými si Putin teraz necháva svoje miliardy.

PETERSBURG pred tým Leningrad

Zamyslite sa sami nad tým, akým tvrdým špiónom bol Putin v Drážďanoch, ak ho po návrate zo služobnej cesty poslali na neperspektívnu prácu na Leningradskej univerzite. Pracoval tam aj jeho starý univerzitný priateľ Nikolaj Jegorov - v sedemdesiatych rokoch sedeli za jedným stolom. Ide o jedného z málo známych, no kľúčových a najdôveryhodnejších Putinových ľudí. Zanedbaní boli aj ďalší dvaja Putinoví spolužiaci a jeho vtedajší najbližší Ilgam Ragimov a Viktor Chmarin. Potom ich spojila vášeň pre zápasenie. Pripomeňme si ich.

Jegorov
Jegorov (zdroj: FB)


NIKOLAJ JEGOROV

V roku 1991 Jegorov vykonal službu pre Putina, ktorá navždy zmenila život budúceho prezidenta. Putinovi odporučil, aby pracoval v kancelárii primátora Petrohradu vo výbore pre zahraničné vzťahy.

Muž, ktorý celý život sníval o peniazoch, sa však týchto peňazí chopil. Skončil v pozícii, kde je čo kradnúť. Kde sa dávajú úplatky? A tu sa to konečne otočilo.

Najznámejšou a prebádanou témou sú exportné licencie. Putin sa podieľal na vydávaní takýchto licencií firmám, ktoré mohli predávať ropné produkty, drevo, hliník, meď, bavlnu (akúkoľvek surovinu) do zahraničia výmenou za potraviny. Doslova: olej výmenou za cukor a zemiaky. Les výmenou za detskú výživu.

Licencie a povolenia rozdávané Putinom
Licencie a povolenia rozdávané Putinom (zdroj: FB)

Putin osobne rozdával licencie. A ako sa neskôr ukázalo, dal ich jednodňovým firmám spojeným okrem iného s ním a jeho priateľmi. Schéma bola elementárna. Suroviny išli do zahraničia, obkladačky za to dostávali peniaze a výrobky neprichádzali cez barter.

Potvrdenie od Putina
Potvrdenie od Putina (zdroj: FB)

Hlavne o námorný prístav mal Putin veľký záujem. Miesto je legendárne, jeden zo symbolov gangsterského Petrohradu. Začiatkom deväťdesiatych rokov sa toto strategické zariadenie zmenilo na kriminalizované územie, kde sa strieľalo, zabíjalo a neustále niečo predávalo.

Prístav kontroloval jeden z vtedy najznámejších kriminálnych úradov – Ilja Traber, prezývaný Antikvariát. Ale banditi sú banditi a ešte treba podpísať a vybaviť všetky druhy papierov a povolení. Toto robil oficiálne Putin. Formálne zastupoval záujmy štátu, v skutočnosti len pomáhal banditom pracujúcim v prístave. Slúžil ich záujmom, bol užitočným pomocníkom v kancelárii starostu, ktorý mohol pomáhať skutočným drsným chlapom riešiť problémy. Niečo ako predchodca Maroša Žilinku.

Vo všeobecnosti je celá táto myšlienka, že Vladimír Vladimírovič bol nejakým autoritatívnym gangstrom, veľmi nafúknutá a možno aj sama sebou. Realita je prozaickejšia. Pokiaľ viem, vtedy naozaj veľa a produktívne pracoval so zbojníkmi, slúžil im, snažil sa byť užitočný.

Pôsobil tu obchodník Maxim Freidzon, od ktorého Putin v deväťdesiatych rokoch bral úplatky. Publikované na stránke Vedomosti

Vezmime si ako príklad ropný terminál v prístave. Traber bol predsedom predstavenstva, podiel ovládal vodca tambovskej organizovanej zločineckej skupiny Gennadij Petrov, ktorého zatkli v Španielsku. Putin, podľa šéfa Gazpromu Neft, Alexandra Dyukova, ktorý bol vtedy generálnym riaditeľom terminálu, poskytol projektu „serióznu pomoc a podporu“. Podpora však nebola poskytnutá len tomuto projektu.

Gennadij Timčenko
Gennadij Timčenko (zdroj: FB)

GENNADY TIMČENKO

Ropné produkty do zahraničia cez terminál dodával Gennadij Timčenko, budúci miliardár, hlavný obchodník s ruskou ropou a jeden z najznámejších Putinových „priateľov“. Vtedy sa začala história jeho superziskového biznisu, obchodníka s ropou Gunvor. Keď sa Putin stal prezidentom, štyri z piatich veľkých ropných spoločností našej krajiny nepredávali svoju ropu do zahraničia priamo, ale cez švajčiarskeho sprostredkovateľa Gunvor. Timchenko teda bez toho, aby niečo urobil, zarobil jednoducho nepredstaviteľné peniaze.

Počas celej existencie Gunvora sa verilo, že tam má Putin tajný podiel, dokonca aj ministerstvo financií USA oficiálne tvrdilo, že Putin mal prístup ku Gunvorovým peniazom. Dlhé roky však nebolo jasné, komu bol tento podiel zaznamenaný. A potom sa to ukázalo. Celý ten čas bol v Gunvore tajný akcionár Petr Kolbin.

Piotr Kolbín
Piotr Kolbín (zdroj: FB)

PETER KOLBIN

Nikto nechápal, odkiaľ sa tento úžasný akcionár vzal a ako človek, ktorý sám hovorí, že nepodniká, mohol mať milióny dolárov na investovanie do Gunvoru. Až do roku 2016 novinári odhalili, že Pyotr Kolbin bol Putinovým priateľom z detstva: vyrastali v rovnakej dedine, chodili spolu na diskotéky a boli rodinní priatelia. A bolo zrejmé: Kolbin bol držiteľom Putinovho podielu.

Čo sa stane, Putin dostal priamo úplatky? V obálkach? Áno! Jeden z účastníkov petrohradského zúčtovania deväťdesiatych rokov Maxim Freidzon v rozhovore povedal, ako fungovala schéma interakcie s radnicou. Ak ste potrebovali niečo formalizovať, museli ste prísť na výbor pre zahraničné vzťahy, vypočuť si slávnostný prejav o dôležitosti hospodárskeho partnerstva a potom Putin jednoducho napísal na papier požadovanú sumu vrátenia peňazí (malé, 10, 20 000 dolárov) a dodal, že „formalizovať“ (to znamená priniesť to) potrebujete od jeho asistenta - Leshy Miller.

ALEXEY MILLER
ALEXEY MILLER (zdroj: FB)

Teraz je Lesha Miller dobre známy: už takmer 20 rokov vedie náš „národný poklad“ Gazprom. Jednoznačne lepšie mu ide rozdávať úplatky ako riadiť štátnu firmu. V roku 2008 sa Miller chválil, že o 7-8 rokov sa Gazprom stane najhodnotnejšou spoločnosťou na svete s biliónovou kapitalizáciou. V tom momente mal Gazprom hodnotu 360 miliárd. Uplynulo 12 rokov a kapitalizácia Gazpromu je asi 70 miliárd. To znamená, že nerástla, ale padala. Päť krát. Dokonalý príklad toho, ako Putinov tím fungoval.

No to najdôležitejšie. Príbeh oficiálneho Putina nemožno rozprávať bez príbehu banky Rossiya. Nebolo by „Rusko“, nebol by Putin. Túto banku vytvoril Leningradský regionálny výbor CPSU. Ale v roku 1991, keď CPSU aj regionálne výbory zanikli, starosta Petrohradu Sobchak nariadil reorganizáciu banky. Dať do poriadku aktíva, na ich základe urobiť normálnu obchodnú štruktúru, ktorá by pomohla ekonomike utrápeného Petrohradu. A zveril som to Putinovi. Putin to dokázal. Pravda, ukázalo sa, že akcionári novej banky boli pomerne často jeho, Putinovi priatelia.

Jurij Kovalčuk
Jurij Kovalčuk (zdroj: FB)

JURI KOVALČUK

V prvom rade, samozrejme, Jurij Kovalčuk. Stal sa (a stále je) hlavným akcionárom a manažérom. Len na začiatku 90. rokov bola Rossija len malou bankou pod primátorským úradom a teraz je to obrovské bankové monštrum, ktoré slúži hlavným skorumpovaným úradníkom v krajine a uchováva Putinove osobné peniaze. Všetko nelegálne získané, darované a ukradnuté Putinovým gangom je tu v bezpečí. A tam platia.

Vlasta Žampová

Vlasta Žampová

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  1 418x

Vyznávam hodnoty viera, nádej, láska a mier. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu