reklama

Spálňa na ulici

A nie hocijakej, ale priamo na tej najnavštevovanejšej v Košiciach. Do spálne však nevedú žiadne dvere, je priamo na dlažbe Hlavnej ulice, neďaleko Tesca.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

 Idúc do mesta niečo po tretej popoludní všimla som si na chodníku na druhej strane ulice kopu čohosi pestrého. Asi bezdomovec, pomyslela som si. Keď som sa podvečer vracala druhou stranou, to pestrofarebné čosi tam ešte bolo a je tam zrejme aj teraz. Bol to totiž chlap, skôr mladý ako starý, ležiaci na handrách a zakrytý pestrým paplónom. Spod paplóna trčala len hlava. Chlap nespal, spokojne si ležal a sledoval ruch okolo seba. 

Bezdomovci, žobráci, pouliční umelci - nič zvláštne v dnešnej dobe. Pomaly sme si zvykli, že aj toto patrí ku koloritu centra mesta. Mať však "posteľ " na ulici v historickom jadre je trochu šokujúce. Šokujúce najmä preto, že len o kúsok nižšie išli na aute mestskí policajti, ktorých náplňou práce by mal byť predovšetkým dohľad nad poriadkom v meste. Doteraz mestskí policajti boli vždy kritizovaní za to, že ich jedinná činnosť spočíva vo vyberaní pokút od vodičov za zlé parkovanie a po dnešku si myslím, že je tomu naozaj tak. Neviem kto bol ten ležiaci muž. Možno nejaký recesista, ktorý skúšal dokedy mu muži zákona dovolia ležať na ulici, možno bezdomovec, ktorý si tam ustlal a 2m2 si privlastnil ako svoj príbytok. Ak to bol bezdomovec, bude tam aj o pár dní, ak recesista, toho omrzí vylihovanie na Hlavnej určite skôr, ako ho odtiaľ vykážu muži zákona. Tých totiž to, čo sa deje v Košiciach na Hlavnej ulici nezaujíma-je to pešia zóna. Alebo že by tam niekde bola skrytá kamera?

anna žanonyová

anna žanonyová

Bloger 
  • Počet článkov:  40
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Som žena ako každá iná. Raz veselá,inokedy smutná-podľa nálady. Zoznam autorových rubrík:  Život okolo násKrásy prírodyškolstvoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu