reklama

Neziskovky vyzývajú voličov v zahraničí: Voľte poštou! - mobilizácia voličov začala.

Hlasy zo zahraničia budú rozhodujúce. Odo dnes voliči môžu požiadať online o voľbu poštou.

Neziskovky vyzývajú voličov v zahraničí: Voľte poštou! - mobilizácia voličov začala.
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

dnes bolo zverejnené "Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky o vyhlásení volieb do Národnej rady Slovenskej republiky" v Zbierke zákonov Slovenskej republiky. Dnes MV SR začne prijímať žiadosti o voľbu poštou.

Srdcom doma o.z. spúšťa 9.6.2023 mobilizačnú kampaň k voľbám 2023 zameranú na voličov v zahraničí. Do kampane sa zapoja neziskové organizácie, osobnosti verejného života i občania na Slovensku a v zahraničí. V porovnaní s kampaňou pred voľbami v roku 2020 budeme pôsobiť aj mimo online priestor. Bude prebiehať na hudobných festivaloch: Metronome festival v Prahe 22.-24.6.2023 a Pohoda 6.-8.7.2023. Hlavnými kanálmi budú:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kampaň je nestranícka. Nebudeme v kampani podporovať žiadnu konkrétnu politickú stranu. Zdieľanie našich príspevkov na sociálnych sieťach však privítame.

Na základe analýzy volebných výsledkov okrsku Zahraničie z Volieb do NR SR v roku 2020 sme presvedčení, že hlasy zahraničných voličov budú v týchto voľbách rozhodujúce. Voliči z okrsku Zahraničie preferovali vo voľbách 2020 silnejšie strany (nad 5%), odmietali strany s populistickou a xenofóbnou rétorikou. 

Výzvu k zahraničným voličom podporilo už viac ako tridsať neziskových organizácií a krajanských spolkov. Signatári vyzývajú občanov SR v zahraničí, aby sa zúčastnili volieb.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V kampani budeme zdôrazňovať:

  • volič, ktorý nemá trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, môže voliť jedine poštou,

  • podať žiadosť o voľbu poštou je možné len do 9.8.2023

Pokiaľ ide o štýl vedenej kampane, budeme sa snažiť prihovárať voličom v pozitívnom duchu, bez strašenia, pripomínajúc pozitívne okamihy zo života na Slovensku v detstve, v mladosti, vzťah k rodine, tradíciám a možnosť posunúť Slovensko k moderným krajinám, s dobre fungujúcim štátom, z ktorých voliči v zahraničí majú osobné pozitívne skúsenosti.

Ciele kampane presahujú voľby do NR SR:

  • Mobilizácia 100 000 občanov v zahraničí k voľbám 2023.

  • Posilnenie vzťahu Slovenska k občanom žijúcim v zahraničí.

  • Angažovanie občanov v zahraničí v prospech Slovenska. 

Na kampani spolupracujú profesionáli a dobrovoľníci pro bono, bez nároku na finančnú odmenu. Náklady na umiestňovanie reklám v online priestore je financovaná z darov občanov prijímaných cez:

Výzva neziskoviek a krajanských spolkov k voličom v zahraničí:

Samuel Zubo

Samuel Zubo

Bloger 
  • Počet článkov:  40
  •  | 
  • Páči sa:  13x

Pochádzam z Rimavskej Soboty, pôsobím v Prahe (ČR). V mladosti skaut a jaskyniar v SR. Mojou najväčšou inšpiráciou je 12 r. dcérka Barborka. V Prahe som vybudoval klubovňu a založil skautský oddiel, mobilizujem občanov SR v zahraničí pre pozitívnu zmenu na Slovensku v spolku Pražská kaviareň z.s. Od roku 2018 som predsedom združenia Srdcom doma o.z. ktoré presadzuje rozšírenie možnosti voliť zo zahraničia na všetky typy volieb. Pred voľbami do NR SR 2020 sa nám online kampaňou Srdcom doma podarilo zvýšiť volebnú účasť zo zahraničia na takmer trojnásobný počet oproti roku 2016. Na hackathone EUvsVirus v apríli 2020, kt. sa zúčastnilo cez 20 000 účastníkov s 2100 projektami sa náš projekt Qesadila pre online hlasovanie s použitím eID umiestnil na 3. mieste v kategórii “Ochrana občanov a demokracie” (Protection of citizens & democracy). Vo voľbách 2023 máme ambíciu zdvojnásobiť počet hlasov zo zahraničia na cca 100.000. Zoznam autorových rubrík:  RegiónySrdcom domaSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu