reklama

Ako predať byt za jeden deň

Že sa to nedá? Ale dá, zažila som to pred niekoľkými mesiacmi. Napriek kríze, napriek stagnácií v predaji realít, napriek všetkým obavám sa podarilo to, o čom sme ani nesnívali.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Náš prvý spoločný byt sme s manželom kupovali v roku 2001. Bol to 3-izbový byt na Trávnikoch v Ružinove. Kupovali sme ho od starej panej, ktorá bola prvou majiteľkou bytu a za takmer 4O rokov v byte nič nerenovovala. Byt sme kompletne zrekonštruovali a pár rokov si tam spokojne žili. Asi po ôsmich rokoch sme si našli väčší byt v novostavbe a presťahovali sme sa. Starý byt sme prenajali mladému páru s deťmi.

Po narodení druhého syna sme sa rozhodli starý byt predať. Dlho sme zvažovali či oslovíme nejakú realitku alebo to skúsime na vlastnú päsť. V prvom rade sme sa s nájomníkmi dohodli na ukončení prenájmu. Následne sme byt dávali do poriadku. Vymaľovali sme, poopravovali alebo vymenili čo bolo pokazené. Keďže sme byt prenajímali aj so zariadením, museli sme niektoré kusy nábytku vyhodiť, lebo boli počas prenajímania veľmi zničené. Nešlo o veľké zásahy, ale predsa sme tomu venovali niekoľko víkendov. Byt sme poriadne vyumývali a keď bolo všetko tiptop, tak sme si ho nafotili. Vybrali sme si slnečný deň, aby bolo vidieť aký je byt svetlý a priestranný. Fotky sme doma prebrali a vybrali sme len tie, ktoré boli ozaj vydarené. Počas celej doby prípravy na predaj sme riešili ako nastaviť cenu. Sledovali sme inzeráty na internete, aby sme zistili v akej cenovej hladine sa podobné byty predávajú. Nakoniec sa manžel rozhodol dať vyššiu cenu ako sme odhadovali. Ja som sa obávala, aby sme to nepredávali zbytočne dlho, ale on oponoval tým, že budeme mať z čoho spustiť, ak bude treba.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dali sme len jeden inzerát na asi najznámejší realitný portál. V podstate sa nám okamžite začali mailom a na mobil ozývať realitky, ktoré chceli zaradiť náš byt do svojej ponuku, čo sme odmietli. Inzerát sme zverejnili v noci a ráno medzi prvými zavolal jeden realiťák s klientmi, ktorí by chceli byt vidieť ešte v ten deň. Manžel dohodol obhliadku na poobedie. Vzápätí sa ozval pán, ktorý chcel tiež byt vidieť, tak sa s manželom dohodli tiež na poobedie. Mladý pár s realitným maklérom si byt pozreli a páčil sa im. Sľúbili, že sa ozvú na ďalší deň. Pánovi, ktorý prišiel po nich sa byt tiež páčil. Chcel čas na rozmyslenie do druhého dňa. Avšak ešte ten večer sa mladý párik ozval, že byt berú. A druhý deň ráno zavolal aj pán z obhliadky, že byt chce. Ale bolo už neskoro.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pri podpisovaní zmlúv nás realitný maklér "pochválil", že sme sa dobre pripravili na predaj a správne stanovili cenu.  A tak napriek obavám, s ktorými sme do predaja išli, sme to zvládli za jeden deň.

Zuzana Beganová

Zuzana Beganová

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

žena hľadajúca krásu a šťastie v obyčajných chvíľach života Zoznam autorových rubrík:  Realita v realitáchSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu