reklama

Beží Európsky týždeň mobility

Dnes sa aj mesto Nitra zapojilo do Európskeho týždňa mobility - každoročné podujatie o trvalo udržateľnom cestovaní. Podporili sme ho projektom „Deň bez áut.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Dnes sa aj mesto Nitra zapojilo do Európskeho týždňa mobility - každoročné podujatie o trvalo udržateľnom cestovaní. Podporili sme ho projektom „Deň bez áut.″

Čistý vzduch a udržanie priaznivej klímy patrí k primárnym cieľom akcie, ktorej sa zúčastňujú v súčastnosti aj krajiny mimo hraníc Európskej únie. Nitriansky magistrát sa postaral o cestovanie verejnou dopravou zdarma, aby si na cestu do práce ľudia nemuseli brať vlastné autá a tým obmedzili množstvo výfukových plynov uvoľňovaným do ovzdušia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Áut na nitrianskych cestách síce viditeľne neubudlo, ale na moje počudovanie cestovať verejnou dopravou zadarmo využilo veľa spoluobčanov, necestovali však za prácou či štúdiom. Nitrančania a nitriansky študenti projekt využili na spoznávanie mesta z okien autobusu. A na niektoých miestach sa bolo naozaj na čo pozerať, za panorámu mesta z autobusu číslo 25 by sa nehanbila ani parížska Eifelova veža.

Zuzana Ondrejková

Zuzana Ondrejková

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Snažím sa byť hlavne nad vecou. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu