reklama

Zúčastním sa predčasných volieb 2012

Aj napriek výzvam iniciátorov protestu Gorila, ktorí žiadajú zrušenie súčasných predčasných volieb, sa predsa len týchto volieb zúčastním. Spis Gorila odhalil to, čo si už väčšina Slovákov dávno myslela.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Aj napriek výzvam iniciátorov protestu Gorila, ktorí žiadajú zrušenie súčasných predčasných volieb, sa predsa len týchto volieb zúčastním. Spis Gorila odhalil to, čo si už väčšina Slovákov dávno myslela. Je jasné, že financovanie tak veľkých politických subjektov, ktoré nám doteraz vládli sa nezaobíde bez štedrých „sponzorských darov – nedarov“. Že sú v tom zainteresované veľké finančné skupiny a nie malí miestni podnikatelia, tiež nič prekvapujúce. Načasovanie odhalenia, priam ideálne pre aktivizovanie tej malej občianskej spoločnosti, ktorá v tejto spoločnosti ešte funguje.
Napriek faktu, že mi celá situácia nie je ľahostajná a som za zodpovedné vyšetrenie celej kauzy a potrestanie vinníkov, je zrušenie volieb, ako boj s veternými mlynmi. Do volieb už bolo investované nemalé množstvo našich finančných prostriedkov, áno našich, vašich, aj tvojich, a tiež mojich. Nie sú to len tak nejaké štátne peniaze, sú to naše peniaze, ktoré len tak vyletia do vzduchu. Preto skúsme situáciu využiť v náš prospech a poďme pekne voliť.
Do volieb je prihlásených dvadsať šesť politický strán a hnutí, niektoré sú staré známe firmy, iné staré známe osobnosti v nových neznámych firmách a iné úplne nové ukrývajú úplne nových ľudí. Preto namiesto čakania, kým za nás z kandidátky netransparentné strany vylúči štát, spravme to pekne každý sám za seba, podľa vlastného uváženia. Nikto nás predsa nenúti voliť gorily, sú tam predsa aj subjekty, ktoré s touto kauzou ani zďaleka nemajú nič spoločné. Skúsme preto aspoň raz od pádu železnej opony využiť svoje právo na výber a vyberme si zodpovedne. Takže namiesto strávenia pár minút na sociálnych sieťach denne, či pozeraním telky, strávme pár minút preštudovaním si kandidátky a volebného programu niektorej z nových politických subjektov a možno sa naše milé gorily dostanú pekne do ZOO za mreže a šancu dostanú iní, nehovorím že lepší, ale určite iní. Áno platí v tomto štáte síce prezumpcia neviny, avšak my občania máme legálne právo výberu.

Zuzana Ondrejková

Zuzana Ondrejková

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Snažím sa byť hlavne nad vecou. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu