reklama

Losos áno, učitelia nie!

Skončila schôdza Národnej rady, posledná schôdza na prerokovanie návrhov, ktoré mali šancu „prejsť“ cez celý legislatívny proces ešte toto volebné obdobie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

S kolegami Froncom, Radošovským a Hlinom sme pripravili tri návrhy. Smer ale napol svaly a ukázal, že im nezáleži na ľuďoch, ale iba na ich PR návrhoch. Dúfam, že naposledy.

 Prvý – učiteľské byty. Podstata tohto návrhu bola, že sme vytvorili novú kategóriu nájomných bytov pre učiteľov, tzv. štartovacie byty, ktoré by si učitelia mohli prenajať od obce za zvýhodnené nájomné. Rovnako sme chceli zvýhodniť učiteľov o možnosť požiadať si pôžičku zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Chceli sme tak zvýšiť atraktivitu učiteľského povolania.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Druhý – chceli sme, aby boli absolventi tzv. knižničných odborov „zvýhodnení“ pri výberovom procese na obsadenie voľných pracovných miest v knižniciach. Prišlo nám veľmi logické, aby človek mal šancu robiť to, čo vyštudoval.

 Tretí – chceli sme ochrániť deti od reklamy na alkohol pred školami. Je jednoducho absurdné, aby dieťa vyšlo zo školy a videlo sugestívny bilbord, ktorý ho navádza na to, aby si išlo kúpiť fľašu alkoholu.

 Vládny Smer ich však všetky zamietol. Chcem podčiarknuť, že ani jeden z návrhov by sa nedotkol štátneho rozpočtu. Inak povedané – 0 euro, také by boli náklady na ich realizáciu. Na druhej strane, pozdvihli by sme atraktivitu učiteľského povolania, povolania, ktoré sa stará o výchovu našich detí. Pomohli by sme mladým ľudom nájsť si prácu a ochránili deti pred vulgárnymi reklamami na alkohol. To je Smeru málo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Rozumiem, že vláda a opozícia sa „doťahujú“ na určitých veciach, ale tak predsa toto neboli ideologické otázky. Boli to praktické riešenia, ktoré bez žiadnych nákladov mohli zlepšiť život ľudí. Miesto toho si každý môže kúpiť za zvýhodnenú cenu modrého lososa, ktorého „určite“ ľudia jedia každý deň. Nehovoriac o tom, že Smer chce, aby sme o tom všetci vedeli pri každom nákupe a tak presadí dvojité ceny. Hneď je život jednoduchší. Losos áno, ale pomoc učiteľom nie.

Pavol Abrhan

Pavol Abrhan

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Poslanec NR SR a predseda poslaneckého klubu KDH v NR SR. Pôsobím vo výbore pre kultúru a médiá a som predsedom výboru na kontrolu činnosti SIS. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu